Favourite palette : Lancôme - Absolu Voyage

November 1, 2011

Здравейте, момичета!

Споменах вече няколко пъти за намерението си да блогвам всеки ден през месец Ноември. Надявам се да се справя с това предизвикателство, защото никак не е лесно, но пък от друга страна е нещо, което до сега не съм правила и се надявам да се справя успешно с начинанието.

Направила съм си план, който ще се опитам да следвам, за да бъдат нещата по-организирани и да ми бъде по-лесно. Постарала съм се да подбера различни по вид публикации, които да внесат доза разнообразие в блога, както и да включа много ревю-та, които бях запланувала, но по една или друга причина не успях да седна и напиша.

Старт на новия месец реших да дам с ревю на една много любима моя палитра, а именно  Lancôme - Absolu Voyage.


Баща ми работи в чужбина и винаги, когато се прибира ми носи по една подобна палитра. Това се превърна в една малка традиция за нас и честно казано винаги съм била доста впечатлена от вкуса му. До ден днешен пазя всички, които ми е купувал, въпреки че много от тях не ползвам от години, но въпреки това не ми дава сърце просто да ги захвърля в кофата. В по-младите ми години тези палитри бяха кажи речи единствения източник на грим в живота ми (купувах си спирала или гланц само допълнително) и като цяло съм свикнала с тях и много ги харесвам.

Подобни палитри може да си купите от летищата, както и skyshop в самолетите. Цените варират в зависимост от това коя марка ще предпочетете, но са в диапазона 35-60 евро обикновено.

Това е втората палитра на Lancôme , която имам и въпреки че не съм голям почитател на марката (не просто тестват върху животни, но и нямат намерение да спират да го правят) намери своето място в колекцията ми.

Всичкият прах в къщата ви директно ще полепне по велура

Кутийката се намира във велурена черна чантичка и съдържа 6 цвята сенки, 1 руж, 3 червила, 1 пудра за лице, 1 коректор, 1 спирала,  2 молива - очи и устни, както и четки за нанасяне.

Много искам да започна от спиралата, която просто ненавиждам. По принцип спиралите на Lancôme са много хубави, но Virtuôse (тестер 2 мл.) при мен просто отказва да работи. Четката е извита и нанасянето в действителност е много лесно, но миглите ми дори и след извиване изглеждат прави и редки. Ако нанеса два слоя се оказвам с мигли от типа - паяк, тоест с 3,4 снопчета, което не изглежда много привлекателно. Очевидно не е пригодена за мен, но това не значи, че при вас например ефекта няма да е различен. От гледна точка на размазване и издържливост проблеми няма, дори се справя завидно добре.






Коректора е в цвят Beige Clair 02 (0,8 гр.) и е страхотен. От много време се каня да си го купя в оригинален размер, защото за под очите върши чудеса. Много е кремообразен, издържлив, не се слива с линийките и бръчиците и има онзи озаряващ и събуждащ ефект, към който всички се стремим.

Пудрата Excellence Compacte (3,5 гр.) е безцветна и много подходяща за нанасяне върху коректора (предпочитания за мен начин), което го прави издържлив цял ден. В отделението под първото може да се намери специално апликаторче, което може да се използва за тази цел.

Както споменах сенките са 6 броя (0,7 гр.) и всички са в неутралната гама. Няма нито един матов цвят, всички съдържат малки ситни блестящи частички, които обаче са доста умерени и не е дразнещо. Фаворитите ми са подходящия за хайлайтър светъл цвят, който между другото е доста уникален и нямам друг подобен в колекцията си, както и кафявото, което обикновено използвам в сгъвката на очите за повече дълбочина на погледа. Тъмно кафявото пък е идеално за ежедневен опушен грим, а бежовото е хубав цвят за нанасяне върху целия клепач. Като цяло всички сенки много, много ми харесват и са звездата в палитрата по мое мнение. Между другото не се подвеждайте, че грамажа е малък, защото стига за цяла вечност. Аз я имам от около 3,4 месеца и доста често използвам конкретно кафявото и дори не е започнало да намалява.  В отделението под това има и четка за сенки, която е дори използваема въпреки малкия си размер.

Трите червила L'Absolu Rouge (1гр.) са другата ми любима част от тази палитра. Тъй като имам опит с подобни продукти, както вече ви казах, не очаквах кой знае какво от тези червила, но останах приятно изненадана от текстурата и пигментацията. Всички са много кремообразни и с помощта на четчицата, която е включена в комплекта нанасянето е много лесно.
Цветовете са леко извън това, което аз обикновено купувам, но ми харесва факта, че имам нещо по-различно. В момента кафявото със златни частички ми е фаворит.

Както знаете любимият ми козметичен продукт са именно ружовете и съответно в тази палитра открих още един (Rose Sable 2 гр.), който харесвам. Не съдържа никакъв блясък, а завършека е по-скоро сатенен. Цвета е топъл розово-прасковен, а текстурата е от най-приятните, които съм използвала. Смесва се с кожата почти без усилие и изглежда естествено и свежо. Не е сред фаворитите ми точно за този сезон, но това е по-скоро лично предпочитание.


В допълнение към всичко изброено в комплекта са включени и молив за устни в тъмно розово-кафяв цвят, който е доста твърд и ако трябва да съм честна не използвам, но нека се има в предвид, че по принцип не използвам моливи, така че не съм компетентна да знам дали е хубав или не. Този за очи обаче (в черно) от типа Khol ми харесва. Не е най-забележителният, който съм използвала през живота си, но си върши работата и не се размазва, което е добре.

Не знам дали сте използвали подобен тип комплекти, но качеството им е много добро и ви дава възможност да имате достъп до селекция от няколко топ продукта на големи марки като Dior, Chanel, Ysl и в случая Lancôme, на една разумна цена.

С ръка на сърцето бих ви препоръчала тази, особено ако сте от жените, които пътуват често или пък не се гримирате кой знае колко много, така ще имате в една палитра почти всичко, което би ви било необходимо.

Щастлива съм, че я притежавам и я използвам наистина често (както споменах най-вече сенките и ружа) и според мен цената си струва.

Надявам се днешната тема да ви е била интересна и ако имате някакви въпроси не се притеснявайте да ме питате. До сега не бях писала за подобен тип продукти и конкретно за тази марка, а както споменах главната ми цел е блога да е разнообразен и всеки да намери по нещо за себе си.

3 comments

  1. Палитрата изглежда повече от страхотно. За съжаление са си бая скъпички, дори и на цените от дюти фрий, но имайки предвид, че са доста неща в едно, може би си заслужава човек да се оръси.

    ReplyDelete
  2. Много е хубава, Ели. Рядко се прехласвам така много по-нещо, но смятам че паричките си струват, макар и да са много. Все пак говорим за висока класа козметика, така че няма начин. Всичките са в този ценови диапазон.

    ReplyDelete
  3. Аз съм любопитна да видя какви са останалите палитри от колекцията ти.
    :)Вики

    ReplyDelete