Korres - Mango Lip Butter

November 28, 2011

Здравейте, момичета!

Korres е гръцка марка, която предлага натурална козметика. Освен сериите декоративна козметика предлагат и продукти за косата и кожата. Не тестват върху животни и повечето им продукти са подходящи за вегани.

Всъщност в София си имаме доста голям магазин, който се намира в Мол Сердика и асортимента, който се предлага е доста богат. Цените са доста високи по мое мнение (конкурират се с тези на MAC) и като цяло съм въздържана да платя за нещо, което не ми е особено познато толкова много пари.


Балсамите за устни са сред най-популярните продукти на марката и се славят с много добра репутация. Специално си направих труда да разгледам съставките и открих някои факти, които ми се сториха интересни и ще споделя с вас. Вместо да ви покажа какво съдържа формулата, ще ви покажа какво не съдържа :

FORMULA FACTS
PetrochemicalsNO
Mineral OilNO
SiliconesNO
Propylene GlycolNO
EthanolaminesNO
Animal By-ProductsNO
Animal TestingNO
Suitable for vegansYES


Предполагам до някаква степен това оправдава налудничевата цена от почти 13 евро., която аз лично едва ли бих платила. Успях да улуча промоция, в която цената на  цялата декоративна козметика беше намалена с 50% и много съжалявам, че не си накупих още неща.
За щастие в последствие разбрах, че на asos.com продават пълната гама от балсами за по 6 евро и си купих друг, който е с аромат нa Jasmine, безцветен е, бляскав и ухае разкошно.



Всеки балсам за устни съдържа 6 гр. продукт и се продават в малки пластмасови кутийки с цветни капачета.  Предлагат се в няколко различни вкуса/аромата. Веднъж нанесени попиват в устните и ги правят бляскави и оцветени в цвета според вида, който сте си избрали.
Опаковката не ми харесва, защото постоянно трябва да се съобразявам дали са чисти ръцете ми или дали не съм пипала нещо преди това, а и би затруднила дамите с по-дълъг маникюр. Както казах формулата е толкова кремообразна, че остава леко по пръстта и след това трябва да го почистя с нещо.

Този, който имам аз е с аромат на манго. Аромата е много лек и ненатрапчив, но същевременно наистина приятен. Това между другото е доста добре, защото съм забелязала , че продукти, които имат много силен аромат използвам доста по-често. За съжаление на моята светла кожа оранжевия му отенък не изглежда много привлекателно и съм принудена да го нося вкъщи само.

Формулата е много лека и кремообразна и въпреки, че в кутийката изглежда като желе при нанасяне се превръща в наистина мек крем.

Не използвам голямо количество от продукта, защото ще направи устните ми твърде оранжеви и въпреки това свършва много бързо.

Като изключим горепосочената информация настрана съм много доволна от качествата на този балсам. Попива в устните много бързо, като оставя след себе си лек и нежен слой, който не е тежък или неприятен. Дори напротив, изключително добре подхранва и омекотява. Прави устните бляскави, както вече споменах и ги оцветява в наистина приятен цвят, който издържа много дълго време. Смело мога да кажа, че е сред най-добрите, които някога съм използвала и промени начина, по който устните ми изглеждат.

Препоръчвам го на тези, които могат да си позволят, защото е един страхотен продукт, който със сигурност няма да разочарова и вас.

За тези, които се интересуват от това, което се съдържа във всички балсами за устни може те погледнете ето тук : Ingredient List.

Имам специално посветена публикация на балсамите за устни : Линк

Ако сте използвали до сега продуктите на Korres и имате впечатления, ще се радвам да ги споделите с мен в коментарите под публикацията.

Желая ви приятна вечер

Post a Comment