Urban Decay - The Black Palette

November 23, 2011

Здравейте, момичета!

Извинявам се, че толкова късно пускам днешната публикация, но някак си не успях да се убедя да седна през деня. Все си намирах някаква задачка за вършене и то направо не остана време. Няма значение, защото важното е, че се вписваме в графика. Ще може утре да си я прочетете.

Забелязвам, че много момичета са почитателки на опушения грим и по-дръзките цветове, които са типични принципно за вечерния грим. Самата аз не обичам да нося тъмен грим за през деня, защото просто не се възприемам по този начин, но наблюдавайки мои приятелки и познати си давам сметка, че тази мода е много сериозно застъпена.


Никога не съм крила, че Urban Decay са сред любимите ми марки сенки. След зашеметяващият успех на Naked марката става все по-популярна и със сигурност има причина това да бъде така. Обикновено палитрите се продават за около 35-50$, което имайки в предвид броя на сенките, които се включват вътре, основата за грим и молива си е една много добра сделка.
Текстурата на сенките им е много уникална и различна от тази на други марки. Много са меки, но същевременно са пресовани толкова силно, че не оставят хвърчащи прашинки след употребата си. Има някои не до там сполучливи, които съдържат твърде много брокат, но това е лично предпочитание, а не закономерност.



Палитрата, за която ще ви говоря днес съчетава точно този драматизъм и цветова селекция, подходящи за направата на красив опушен грим (и не само), но и високото качество, което предлага марката. 
Комплекта включва 6 цвята сенки, молив в цвят Zero, както и мини база за сенки в цвят Eden (която ще си ползвате годинa).
Продава се за около 30-тина $ на ebay и ако сте решили да се поохарчите за празниците и сте почитатели на тези нюанси, мисля че няма да останете разочаровани.


Всички цветове са с черен подтон и освен, че са много пигментирани са и много издръжливи. Включен е само един матов цвят, но само какъв.. 
Black Dog е най-пигментираният черен матов цвят, който притежавам в цялата си колекция ( Първите ми сенки на MAC), а останалите 5 цвята съдържат ситно смлени брокатени и блестящи частици. Освен традиционно за сенки обожавам да ги използвам под формата на очна линия за омекотен ефект, който мога да нося през деня.


Опитах се да направя снимка, но навън бе толкова мрачно (в 1 на обяд), че просто ми бе невъзможно.
Цветовете е много лесно да бъдат описани, защото както казах основата на всички е черна, което ги прави - тъмно сив (Barracuda), тъмно виолетово лилав (Jet), тъмно сив (Sabbath), тъмно златен (Cobra) и тъмно зелен (Libertine).

Признавам си, че бях забравила тази палитра на дъното на шкафа си и едва преди седмица се сетих, че изобщо някога си я бях купувала. С изключение на цвета Libertine всички останали са много красиви и си ги нося с удоволствие. 

Молива е от типа 24/7 Glide-on Pencil в цвят zero и е същият, който бе включен и в палитрата Naked, преди да ги заменят с четка.


Скоро ще направя update-ната публикация посветена на базите за очи и ще ви дам повечe подробности за Eden, но на практика е матова бежова основа. Променя цвета на сенките, прави ги по-наситени и е също толкова издържлива, както и нормалната.  

Бих казала, че The Black Palette е една от по-уникалните им палитри и ако си падате по този тип цветове, би ви допаднала много.

Благодаря за отделеното време и ви желая хубава вечер.

1 comment

  1. Много е хубава палитрата,и аз я имам!Супер полезна за опушен грим.

    ReplyDelete