E.L.F. Classy = MAC Angel?

November 21, 2011

Здравейте, момичета.

Останаха само още 9 публикации и всички ще можем да си починем от огромната доза информация, която ви предоставих през този месец.
Утре очаквам да пристигне новата ми поръчка от E.L.F. (надявам се), но не съм сигурна, че трябва да пиша за това. Оставете ми коментар в случай, че все пак ви е интересно. Не искам да ви заливам само с теми за покупки.

Като казах E.L.F. обаче миналата седмица ви показах (Link) някои от новите ми придобивки и ви показах червило от обикновената им линия, което струва 1,50 паунда.
Прочетох на няколко места, че е точно копие на Angel от MAC и днес заедно с вас ще проверим дали това е точно така.


Angel е сред най-популярните червила на MAC, благодарение на факта, че Ким Кардашиан не веднъж е споделяла, че го харесва и използва често.


Червилото се продава на цена от 35 лв. Цвета е най-подходящ за жени със светла и средно тъмна кожа. Как ще изглежда нанесен зависи от пигментацията на устните ви. В опаковката изглежда по-тъмно, отколкото е всъщност. Завършека е frost, но честно казано на мен изобщо не ми изглежда да е такова. 
Много е меко и при мен се счупи от горещините през лятото. Поправих го (Ида ми даде линк към някакво клипче в youtube) и в последствие пак се счупи, така че не обръщайте внимание на това как изглежда.

Много харесвам червилата на MAC и това не прави изключение. Подходящо е за всеки сезон, за всеки тип грим и облекло. Цвета е тъмно розов, по-скоро неутрален (не забелязвам да има някакъв силно изразен подтон), има блясък, разнася се като крем и мирише на ванилия.
Тъкмо причината, че го притежавам и ми харесва толкова много предизвика такова любопитство в мен да се уверя с очите си, че мога да намеря същият разкошен цвят за 10 пъти по-ниска цена.


Сравнявайки ги в опаковката е повече от очевидно, че Classy е по-тъмен, дори клонящ към лилав, докато Angel си изглежда просто розов.

Преди да продължа със сравнението искам да кажа няколко думи и за тези червила на ELF. Като цяло формулата им е сравнително суха и препоръчвам използването на балсам преди употребата им или пък на глос - след. Добрата новина е, че не изсушава устните, но подчертава сухотата (ако има такава) и ако имате някаква мъртва кожа ( не е хубава картинка). Разнообразието от цветове е доста голямо и за цената си бих казала, че качеството е сполучливо. Далеч не се нанасят така лесно и текстурата им не е кремообразна, както тези на MAC, но не е нещо, което не може да се преодолее. Имат аромат (плодов, не мога да определя точно какъв), за щастие е приятен и ненатрапчив.

Горе - MAC Angel ; Долу E.L.F. - Classy

Нанесени върху ръката са доста подобни, но в никакъв случай не еднакви на 100%. Нека не забравяме, че аз съм много светла и предположих, че вероятно това е причината да изглеждат различно.


След известно убеждаване приятеля ми се съгласи да тествам върху неговата ръка как стои (той е по-тъмен от мен) и въпреки че снимката е направена вечер, и със светкавица е видимо, че Classy отново е по-тъмно.

Направих експеримент да нанеса един цвят върху горната си устна и друг върху долната и благодарение на естествената пигментация на устните ми цветовете се доближаваха доста повече. Почти съм убедена, че при хора с по-тъмна кожа разликата би се намалила доста повече.

В заключение мога да кажа, че в действителност двете червила са подобни и ако ви допада Angel, но не можете да си го позволите, може да пробвате Classy.

Надявам се публикацията да ви е била интересна и ви желая лека вечер.


7 comments

  1. Жени, за мен е удовлствие да чета всяка една от публикациите ти - не само пишеш много грамотно, интересно и увлекателно, но и информацията, която даваш, е полезна. Благодаря ти за положения труд!
    Аз лично с удоволствие ще изчета публикацията за новите ти придобивки.

    ReplyDelete
  2. Присъединявам се към приветстващите следваща публикация за продукти на ЕЛФ - аз самата също чакам поредна, при това доста по-обемна от обичайното поръчка и не крия, че твоят блог изигра своята роля в избора ми :)

    ReplyDelete
  3. Жени, днес разглеждах сайта на ЕЛФ, видях, че имат Офф 40% и сега е много изгодно да се поръча :)) Но ще поръчвам за 1 път оттам, а имам въпроси относно някои продукти. Ако е възможно къде мога да ти пиша - фб, мейл, скайп за по-бърза вразка?
    Мерси много!
    Ани

    ReplyDelete
  4. Ани, където пожелаеш може да ми пишеш. Ако искаш на мейла, няма проблем. Ще ти отговоря веднага. jenimakeup@hotmail.com.

    ReplyDelete
  5. @ Тони

    Тони, много си мила и толкова ти благодаря, че ме подкрепяш. Аз също преглеждам твоя блог и съм изумена от това колко си талантлива. Продължавай в същия дух!

    @ Пух

    Радвам се, че съм успяла да помогна до някъде. Сподели с мен какво си си поръчала и от какво си доволна. Ще се радвам на някои препоръки и аз.

    ReplyDelete
  6. Жени, имаш поща :) Благодаря ти.

    ReplyDelete
  7. И аз да се присъединя. За пръв път чух за ELF точно от тук и само чакам да се опарича, за да си поръчам нещо от там. Продължавай да пишеш в същия дух! С удоволствие ще чета още ревюта за тази марка :)

    ReplyDelete