Носите ли несесер със себе си?

November 15, 2011

Здравейте, момичета!

Преполовихме месеца и много се радвам, че успяхме заедно да стигнем до тук. Благодаря ви за коментарите и подкрепата и се надявам повечето публикации да са ви били интересни. Нормално е не всичко да ви е по вкуса, но много се старая да ви осигуря разнообразие и дано успявам поне до някъде.


Докато обмислях какво друго да включа като теми до края на месеца се сетих, че всъщност не съм правила подобна публикация никога, а поне на мен винаги ми е интересно да чета какво момичетата носят в дамските си чанти.
До скоро в интерес на истината никога не носех несесер със себе си, а всичката ми козметика се търкаляше на дъното на чантите и в момента, в който започнах да губя някои от любимите си неща се усетих, че е време да бъда по-сериозна.

Ще излъжа ако кажа, че често оправям грима си, докато съм навън, така че не нося кой знае колко интересни неща със себе си, но поне всичко ми идва полезно в един или друг момент.

Несесерът, който използвам в момента не е марков или нещо такова, цената му беше съвсем нормална, но го намирам за много практичен и за нуждите ми размерът му е достатъчен.
Лилавото е един от любимите ми цветове и ми допада факта, че дизайна е толкова семпъл. Не обичам да привличам внимание всеки път, когато го извадя от чантата си.


Винаги нося със себе си ластици за коса и фиби. Съответно губя подобни неща със скоростта на светлината и си купувам от големите опаковки от по 20, за да имам резервни. 
Много често косата ми ме дразни и искам да я вържа или пък бретона ми ми пречи и искам да го прибера.


Друго нещо, което винаги нося е пила за нокти. Всъщност това е единствената пила, която притежавам и си я вадя, когато ми трябва. Ноктите ми се чупят често за съжаление и пилата ми е необходимост.
Тази на снимката ми е съвсем нова, защото разбира се кучето нагриза старата ми до неузнаваемост.


Огледалото, което използвам в момента е на H&M. Бях си купувала шал от тях и към него имаше подарък - огледало, което всъщност бе чудесно, защото имах нужда. Използвах до тогава това на някой руж, но така е далеч по-удобно. 
Голям плюс е, че е двустранно, а освен това от едната си страна е увеличаващо. 


Балсам за устни е друго нещо, което винаги имам под ръка. Сменям си ги, защото си имам няколко любими, които използвам и гледам да не залежават в несесера. В момента това, което имам е на Lipsyl и след тези на Korres, балсамите за устни на Lipsyl са ми любими. Няма вкус, аромата е съвсем лек (оприличавам го на рози), но подхранва устните, не е тежък и издържа много дълго време. Не знам дали се продават в България, но ако успеете да ги намерите ви ги препоръчвам.


Червило или гланц си слагам допълнително ако имам нужда, но си държа едно червило (което не ми е сред най-любимите) в случай, че ми потрябва. Номер 104 на GR е много нежен розово-кафяв цвят, който отива на всичко.


Молива за очи също е неразделна част от несесера ми. Имам резервен такъв на Avon в черен цвят и си го държа само вътре.


Последното нещо, което си нося е кремообразен руж. Този, който имам в момента е на MAC - Ladyblush който вече съм ви показвала не веднъж. Тъй като е кремообразен мога да го нанеса без помощта на четка, ако е необходимо. (Винаги дезинфекцирайте ръцете си преди да използвате продукта директно от кутийката.)

Както виждате нямам кой знае колко вълнуващи неща, но в случай, че отивам някъде и ми трябва нещо специфично, винаги може да го сложа вътре. Важното е, че всичко, което имам ми е полезно и необходимо и вече не си губя нещата.

Ще се радвам да споделите с мен дали оправяте грима си през деня и какво носите във вашия несесер.

Благодаря за отделеното време и ви желая хубав и усмихнат ден!

6 comments

  1. Много обичам да чета такива неща :)
    В моето несесерче има ( в момента го отварям):
    2 масла за кожички, 7 гланца, 1 балсам, 3 червила и един молив за очи

    ReplyDelete
  2. Аз във моето имам 2 червила,2 гланца,молив за очи,балсам за устни и бусколизин. :-Р

    ReplyDelete
  3. Оо, значи е време да понапълня несесера ми се струва. В сравнение с вашите ми е направо празен.

    ReplyDelete
  4. Много хубава публикация, Жени! В моя несесер има няколко излишни неща, които докато съм навън не използвам (ножичка за вежди, пинсети, спирала - макар да знам колко лошо е за спиралата), но има и такива, които влизат в доста честа употреба (балсам за устни, гланц, крем за ръце, дезинфектант). Мисля още сега да извадя и вече да не "разхождам" излишните неща.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кристина, трябва да видиш моят несесер в момента. Имам чувството, че бомба е паднала в него просто.. Има абсолютно всичко, за което можеш да помислиш, просто през последния месец само слагам и слагам, без да си направя труда да извадя нищичко.

      Delete
  5. В моя несесер има гланц,червило,балсам за устни,спирала,молив,пила и огледало :D но вкъщи нямам по отделно имам комплекти . яестно да ви кажа най-много обичам гланцовете :D

    ReplyDelete