Nivea Visage - Gentle Waterproof Eye Make-Up Remover

November 20, 2011

Здравейте, момичета!

Днес малко закъснях с новата публикация, но снощи претърпях малък "инцидент", паднах по време на боулинг игра (беше комично) и днес глезена ми е подут и син. Усещането е много неприятно и цял ден изобщо не ми се мърдаше от леглото, дори се опитах да се убедя, че мога да пропусна днес да пиша, но в крайна сметка съм се хванала и не искам да се отказвам точно преди финала.

Днес реших да обърна внимание на един от почистващите продукти, които използвам да премахвам гримa си и се надявам да ми отправите някои препоръки за други продукти, защото както ще се разберете в последствие, не съм свръх очарована от този.

Рядко пиша за неща, от които не съм доволна, но миналата седмица се сдобих с почистващо мляко за очи и нямаше как да не споделя с вас впечатленията си, имайки в предвид, че този продукт се предлага и в България.



Харесвам голяма част от продуктите на Nivea и ги използвам откакто се помня. Цените са повече от достъпни, разнообразието е голямо и често качеството е много задоволително. Поради тези причини, когато изразходвах предишният си, се ориентирах специално към тази марка.

Nivea Visage - Gentle Waterproof Eye Make-Up Remover се продава в опаковка от 125 ml за цена около 6 лв и е предназначен за всякакъв тип кожа. Съдържа екстракт от лайка (има противовъзпалително и успокоително действие) и провитамин B5 (или с други думи Пантенон, който достига до дълбоките слоеве на дермиса и е стимулатор на растежа и обновяването на клетките). Звучи доста добре и прецених, че си струва да му дам шанс. (Съдържа един вид парабени)

Консистенцията е със средна гъстота, като клони по-скоро към водниста. Мирише много приятно и оставя след себе си кожата много хидратирана, мека и освежена. Попива за секунди, като не оставя мазен слой. Изключително съм доволна от тези аспекти на продукта.

Първото нещо, което забелязах е, че попива много бързо в памучното тампонче и трябва да използвам много по-голямо количество от продукт, отколкото съм свикнала. Налага ми се също така да разтърквам кожата, защото има едно усещане на сухота (което вероятно се дължи на недостатъчното количество, което съм използвала), но да кажем, че това е преодолимо. 

Наистина кремчето е много нежно и меко и не оставя кожата раздразнена. Премахва сенките много бързо и лесно. Проблемът, който обаче аз имам е, че не премахва добре спирала. И тук не говорим за водоустойчива спирала, въпреки че на опаковката пише, че е формулиран специално за такъв тип. Имайте в предвид също така, че аз използвам само един слой и ми отнема поне 4,5 минути, за да успея да я премахна напълно. По дължините всичко е окей, но в корените има натрупване на продукта (спирала) и ми отнема твърде много време.

Нямам идея защо се получава така, пробвах да сложа и по-голямо количество, но нищо не се промени. Пробвах няколко различни спирали, ефекта пак беше същият.

Както вече споменах съм в търсене на друг продукт на разумна цена. За лицето си съм склонна да платя по-голяма сума, но за премахване на очния грим си търся нещо по-обикновено. Ако имате някакви препоръки, ще се радвам да ги прочета. 
Също така ако се пробвали това почистващо мляко и сте забелязали различен ефект върху себе си, ще се радвам да споделите. Не вярвам аз да правя нещо грешно (не се иска диплома, за да си премахнеш грима), но знам ли.. Разочароващо е. 

Желая ви хубава и приятна вечер!

6 comments

  1. Аз лично ползвам Gentle Eye Makeup Remover-a на Буржуа и съм доволна. Премахва всичко чудесно, единствения му минус е, че съдържа парабени. Аз го купих за около 8-9 лв. :)

    ReplyDelete
  2. За почистване на очния грим използвам влажни тампони Uni Eye Disc. Има ги във вариант за обикновен и за водоустойчив грим. Ползвам ги вече две години и не съм забелязала някакви нежелани ефекти като изсушаване на кожата и т.н. Една опаковка има 80 тампона, като един ми стига и за двете очи, и струва 4-5 лв.

    ReplyDelete
  3. И аз не съм доволна от дегримьорите на Нивеа. Препоръчвам двуфазния на Лумене, двуфазния на Лореал и мицеларната вода на Биодерма- и трите са много добри!

    ReplyDelete
  4. Благодаря за предложенията. Ще видя дали ще успея да си намеря някой от тях. Направо се измъчих с този.

    ReplyDelete
  5. Az polzvam dvufazniq losion i sym mnogo dovolna :) Po4istva perfektno.

    ReplyDelete
  6. Благодаря, момичета. Още утре тогава ще отида да погледна какво има тук. Тези тампончета на Uni се съмнявам да ги предлагат, но двуфазния на L'Oreal няма как да не го няма.

    @Lily
    Много мерси, Лили. За съжаление в Швеция козметиката на Bourjois не се предлага :(

    ReplyDelete