Lush - Honey I washed the kids

November 4, 2011

Здравейте, момичета!

Преди няколко дни бяхме в мола, за да си купи приятеля ми дрехи и обувки за зимата и аз толкова се надявах да попадна на някакви интересни козметични магазини, но нямаше нито един! Нямам представа защо и честно казано бях доста разочарована, въпреки че се сдобих с нови обувки, от които дори нямах нужда.

Тъкмо бяхме седнали да пием кафе преди да се запътим към вкъщи и познайте какво бе учудването ми, когато видях магазин на Lush точно до входа на мола.


Lush e козметична компания, която е основана в Англия през 1995г. Произвеждат и продават ръчно направени сапуни, маски за лице, лосиони, продукти за коса, продукти за устни и много други. За направата им използват екстракти от най-различни плодове и зеленчуци, етерични масла, НЕ съдържат никакви животински мазнини и компанията твърдо седи зад позицията продуктите, както и съставките им да не са тествани върху животни на нито един етап от тяхното създаване. Най-известният им продукт са така наречените "bath bombs", които оцветяват водата във ваната ви и съдържат етерични масла, които са полезни за кожата, марката има патент за името на тези продукти, както и за съставките, необходими за изработването им.


Разнообразието  е наистина голямо и е малко трудно за някого, който не е запознат (като мен) с асортимента да се ориентира първия път. Пробвах много неща и бях на път да си купя почти всичко, което си харесах, но за съжаление цените са доста високи и се налага да се съобразявам с това. Имат много интересни маски за лице, които са подходящи за хора с различен тип кожа и нужди, скраб са устни, лосиони и душ гелове и дори фон дьо тен. Разнообразието от аромати е огромно - от сладки ванилови и такива с мед, до ментови и лимонени. Хора с най-различни предпочитания биха намерили по нещо за себе си. Друг малък, но много интересен детайл е малката снимка на опаковките, която е на човека изработил съотвения продукт.


Това, което грабна моето внимание е скраб за лице с екстракт от лайм и грейпфрут, морска сол и водка, специално предназначен за хора с комбинирана и мазна кожа предразположена към пъпки. Предлага се в няколко различни опаковки, като най-малката е с грамаж 120 гр. ( аз си купих тази) и с цена 12 евро. Все още съм във фаза на тестване и ще си дам известно време, за да придобия пълни впечатления от продукта, преди да направя ревю за вас. За момента много ми харесва!


Honey I washed the kids е най-купуваният сапун, който Lush предлага и само секунди, след като го помирисах веднага бях решена, че трябва да го притежавам въпреки стряскащата цена.

Аромата на сапуна е смесица между мед, карамел и кафява захар, ако сте фенове на сладникавите аромати ви гарантирам, че ако веднъж пробвате този, то ще се влюбите безвъзвратно! 
Съдържа екстракт от алое вера, което спомага за омекотяването на кожата, без да я изсушава.  Аромата остава върху кожата доста дълго (в сравнение с други сапуни) след употребата и съм сигурна, че постоянно ще се миришете, защото е направо пристрастяващ.


Това, което ми обясни продавачката е да го разрежа на няколко малки парченца, да използвам само едно, а останалите да съхранявам отделно, за да не се разтопят от парата и горещата вода в банята. Вече няколко дни двама души го използваме и си давам сметка, че е доста икономичен. 
При употреба не използвам гъба, а директно разтърквам върху кожата, след което изчаквам около минута, за да попие аромата добре преди да се измия. Не се пени много, но все пак е достатъчно, за да не бъде некомфортно.



Сложиха ми в торбичката и каталог (направен под формата на вестник) с всичките им продукти, съставки и начини на употреба. Идеално средство за начинаещите като мен да се запознаят с предлагания асортимент.

Двамата с приятеля ми сме много доволни и смятаме да си купим още няколко сапуна с различни аромати. Препоръчвам ви ако сте от София и имате възможност да отскочите до магазина на Lush в The Mall, който се намира на бул."Цариградско шосе" и да помиришете за какво става дума, защото ароматите са възхитителни.

Аз вече съм голяма фенка на марката и за в бъдеще очаквайте още много ревю-та, защото имам намерение да пазарувам от тях доста стабилно. Следващите продукти в wishlista ми са скраба за устни, маските за лице, както и масажните сапуни!

5 comments

  1. "Вкъщи" е една дума :), no offence

    ReplyDelete
  2. Благодаря за поправката. Бързам да си напиша публикациите и понякога не доглеждам. Ще се постарая да внимавам повече.

    Хубава вечер.

    ReplyDelete
  3. ох като те чета ми се приисква по бързо да отворят магазина в София

    ReplyDelete
  4. @lepidopteria Надявам се го отворят скоро, поне първите ми впечатления са доста добри. Дано цените са нормални, за да могат повече хора да се възползват.

    @Gossip Boy Благодаря за милите думи :)

    ReplyDelete
  5. Pravopisnata greshka e popravena. Nqma smisul da se komentira poveche. Blagodarq na vsichki vzeli uchastie v diskusiqta. Ocenqvam i dvete pozicii. Iztrivam negativnite komentari, zashtoto celta na moq blog e da ni otkusne pone za izvestno vreme ot problemite, s koito se sbluskvame vseki den. V nikakuv sluchai nqma da dopusna da se prevurne v podobno na drugi blogove mqsto za konflikti i sporove.

    Blagodarq oshte vednuj na Gossip boy za miloto otnoshenie, kakto i na avtorkata na zabelejkite. Privetstvam gradivnata kritika.

    V momenta nqmam kirilica, za koeto se izvinqvam.

    Hubav i usmihnat den na vsichki.

    ReplyDelete