Маски за лице - Montagne Jeunesse

November 9, 2011

Здравейте, момичета!

Както винаги ми се случва, за днес имах планирано нещо съвсем различно, но снощи използвах една от маските, за които вече бегло споменах в темата за новите покупки (Линк) и бързам да ви ги покажа и на вас, защото са страхотни.


Montagne Jeunesse е английска марка, която предлага своите продукти в повече от 80 държави (включително и България). Използват предимно натурални съставки, не тестват върху животни и продуктите им са изцяло вегетариански. 
Интересен факт е, че създателя на марката е вегетарианец, които се стреми компанията му да е възможно най-щадяща околната среда - рециклират хартия, а всички работници са специално обучени да работят така, че да се спестява енергия, а целта им е за в бъдеще енергията, която използват да бъде 100% възобновяема. Най-известните им продукти са маските за коса, но предлагат и такива за баня, коса и крака.

Знам, че ние често не обръщаме внимание на точно тези неща, но е приятно да знаеш, че подкрепяш компания, която полага сериозни усилия да щади околната среда.

Обичам домашно приготвените маски за лице, но много често или нямам необходимите продукти или пък просто така и не се хващам сериозно да си забъркам някоя. След като открих тези обаче положението се промени и използвам по една всяка седмица. 

Добрата новина е, че маските наистина действат, а цените им са много ниски. Едно пакетче (в зависимост от грамажа) е достатъчно за 2,3 нанасяния, а цените конкретно тук са около 3лв., което автоматично означава, че в България маските са по-евтини.

Асортимента от маски е наистина много голям. Това е добре, защото всички сме с различна кожа и различни нужди. Предлагат пилинг маски, ексфолиращи, затоплящи, освежаващи, релаксиращи, почистващи и какви ли още не. Конкретно тези, които ще ви покажа днес са наистина най-любимите ми ( имат и една друга с морска сол, която обаче не мога да намеря, но и тя е супер).


Важно е преди употреба (при всички маски) да почистите лицето си, след това нанасяте тънък слой от продукта (избягвате зоната около очите) и стоите с нея за около 20-тина минутки. След това измивате и по желание може да използвате крем за лице.
Маските не са от тези, които стягат кожата (и не може да мърдате и говорите), през цялото време стоят много кремообразни и се измиват без много усилия.
Всички видове ухаят повече от невероятно, което е допълнителен бонус, защото това придава приятен аромат на кожата.


Тази, която използвам най-често се казва Strawberry Souffle и е с аромат на ягода и сметана.  Предназначена е за всякакъв тип кожа и почиства порите и подхранва кожата. Съдържа екстракт от Алое Вера, който успокоява кожата и екстракт от Ванилия, който почиства, тонизира и я освежава.
Съдържа 15 мл. продукт, което на мен ми стига за 2 нанасяния. Съдържа гранулки, които използвам като ексфолиант, когато я измивам.
Използвам тази маска, когато имам чувството, че кожата ми е леко дехидратирана. Оставя лицето ми много меко и подхранено. Забелязвам, че изравнява малко тена ми и кожата ми изглежда много свежа и здрава.


Другата ми много любима маска е от вида пилинг ( Peel - off Masque) и има за цел да почисти порите в дълбочина. Съдържа екстракт от краставица, който има антистрес ефект. Премахва мъртвата кожа и нечистотиите. Специално подходяща е за хора с омазняване в тзоната. Не се препоръчва за тези със суха и чувствителна кожа.
Съдържа 10 гр. продукт, който на мен ми стига за 2 нанасяния. Принципа на използване е както при другите видове с малката разлика, че тази изсъхва върху кожата и след това трябва да се обели внимателно. 
След употреба усещам кожата си много, много чиста, но в същото време не е суха. Помага за почистването на някои малки черни точици и в случай, че съм имала някоя пъпчица, която е завяхнала, премахва мъртвата кожа. 


Последният вид, който ще ви покажа днес се казва : Crushed Raspberry Fruit Smoothie и е с аромат на малина и манго. Предназначена е да почисти порите и да освежи кожата. Може да се използва от хора с всякакъв тип кожа. 
Съдържа екстракт от малина, манго, праскова и благодарение на витамините и почистващите и подхранващите им свойства е истински коктейл за лицето.
Съдържа 20 гр. продукт, който може да стигне за от 3 до 4 нанасяния.
Използвам я в дните, когато усещам, че кожата ми е уморена и има нужда от сериозна доза подхранване. Оставя лицето ми светло, сияещо и много меко.

Препоръчвам ви горещо тези маски, ако използвате и харесвате подобни продукти. Както казах асортимента е много богат, така че може да намерите точно това, което отговаря на вашия тип кожа и нужди. Проверете из малките квартални магазинчета, предполагам там се продават и ще се радвам да споделите впечатленията си с мен. 

Надявам се днешната публикация да ви е била полезна и ви желая хубава вечер!

11 comments

  1. Извинявай за глупавия въпрос но да знаеш къде в София се продават тези маски?

    ReplyDelete
  2. Здравей. Доколкото знам се продават из разни квартални магазинчета. Ако живееш някъде в квартал Света Троица мога да ти кажа къде точно ги има (или поне за последно ги имаше).

    ReplyDelete
  3. За съжалелие живея в "Младост" но съм супер навита да ги пробвам затова бих се разходила до Света Троица проверих в lilly и DM но нямаше :)

    ReplyDelete
  4. Моя приятелка ми каза, че ги е виждала на спирка Оряхово (моста на Захарна фабрика). От дясно има Фантастико, а от ляво квартално магазинче за козметика.

    ReplyDelete
  5. Благодаря много, ще се разходя до там в най скоро време:)

    ReplyDelete
  6. Няма за какво. Дано да ги има все още. Друго, което мога да ти препоръчам е да се разходиш из кварталните магазинчета. Сигурна съм, че в Младост е пълно с такива.

    ReplyDelete
  7. Случайно да знаеш къде ги има в Пловдив?
    Намерих подобни ма се оказаха на Ботаник Чойс,а тези са по-натурални...
    Мерси предварително ;)

    Gossip boy :)

    ReplyDelete
  8. Здравей, за съжаление аз нямам никаква представа къде може да се продават. През живота си съм била в Пловдив 4-5 пъти точно и наистина не познавам града :(

    ReplyDelete
  9. Мерси все пак ;) Успехи и здраве занапред ;)

    Gossip Boy :)

    ReplyDelete
  10. Здравей :) Можеш ли да ми кажеш на каква цена е маската?

    ReplyDelete
  11. 2.40 and 6 and 12 nz aok te intere suva vijv anerika ARIZONE :D ako si navit sha idesh az imam 3 i te sa razli4ni nai mnogo mi haresva 2-rata zakoto e po originalna. :D

    ReplyDelete