Lipstick Obsession : Revlon - Soft Nude

November 13, 2011

Здравейте, момичета!

Днес е най-студеният ден, откакто съм тук. Опитах се да направя малко снимки за  блога, но без ръкавици, шапка и шал се оказа невъзможно.
Пооправих снимките от предишните публикации, така че да изглеждат по-добре. На част от тях може да видите ръкавицата ми, но се надявам да не обръщате внимание.
Между другото нямам търпение да успея да си купя нова камера, за да мога да правя по-професионални снимки с повече детайли, но няма как да стане за момента.

Днес празнувахме рождения ден на приятеля ми. За съжаление утре всички са на работа до много късно и трябваше да изместим партито с ден по-рано. Опитах се да направя торта, която не изглеждаше невероятно, но пък за сметка на това беше много вкусна. Като се има в предвид, че за първи път в живота си правя подобно нещо, останах много доволна. Подарих му шал и шапка на Benetton в тъмно лилав цвят, чехли и гривна.


След малкото отклонение е време да преминем към днешната тема.

През този сезон на мода са тъмните цветове червила с лилав подтон, както и тъмно вишнeвите, но аз си оставам твърда фенка на телесните тонове. Винаги съм имала афинитет към тях и не се нуждая от определен сезон или модна тенденция, за да си ги нося.
Наясно съм, че не на всеки отиват или допадат подобни нюанси, но за себе си ги намирам много универсални и в края на публикацията ще ви покажа как може да промените отенъка им.

Винаги съм предпочитала червилата пред гланцовете и си имам някои любими марки, от които на челната позиция стои Revlon. Тези от серията Colorburst (в черните опаковки с ромбчета) са много подхранващи, цветовете са пигментирани, формулата е кремообразна и издръжливостта е прилична. По абсолютно нищо не отстъпват на тези, които по-скъпи марки предлагат. Жалко, че в България не се внасят голям брой от интересните им цветове, но пак може да се намерят хубави такива.


Купувам си Soft Nude за сигурно 3,4 път вече и спокойно мога да кажа, че е един от любимите ми нюанси.
Както казах опаковката е черна и се затваря много добре. Цената им е около 15 лв., което осъзнавам, че не е малко, но си струва всеки лев.
Интересен факт, който отбелязвам при тези червила е, че самата им форма е направена, за да бъде под остър ъгъл и не се променя независимо колко използвам от червилото. Това прави (поне при мен) нанасянето много лесно и успявам да достигна до всички ъгълчета на устните си.

Формулата му е много мека и кремообразна. Разнася се плавно и безпроблемно. Подобно на червилата на Rimmel, за които споменах предния път и тези са много подхранващи, въпреки че не са рекламирани като такива. Не изсушава устните ми и не подчертава линийките им.
Издръжливостта е индивидуална, както при всички червила, но аз съм доволна. Не оцветява устните.
Завършека не е нито матов, нито блестящ, а бих го определила като сатенен. Може да сложите гланц отгоре, но и самостоятелно изглежда добре.
Друг голям бонус е липсата на аромат. За тези от вас, които са като мен малко претенциозни, когато става дума за миризми, това е идеален вариант. (между другото обожавам аромата на червилата на MAC)


Самият цвят е с прасковен отенък (на снимките не се вижда много добре), което аз обожавам. Повечето червила от този тип са или повече розови или кафяви, но е рядкост да се намери точно такъв.

В ляво : Revlon - Soft Nude. В дясно : MAC - Viva Glam 2

Споменах в началото, че този нюанс не е за всеки, но пък от друга страна прасковеният подтон позволява лесно да се промени с различни цветове глосове. Подбрала съм някои от любимите ви и ще ви покажа комбинациите, които на мен ми харесват.


1. Essence - Nude Kiss - Автоматично нюанса се променя и става по-розовеникав и омекотен.
2. Essence - Pure Beauty - Придава по-бежов ефект плюс малки блестящи частички.
3. MAC - Viva Glam 2 - Нюансът се превръща в топло кафяв.
4. Park Avenue - 001 - Плътен тъмно розов цвят.

Надявам се публикацията да ви е била интересна и да ви даде някои идеи как може да променяте нюансите и подтоновете на червилата си. 

Желая ви хубава вечер и благодаря за отделеното време!

2 comments

  1. Супер статия :) Между другото имам същия гланц в розово на Essense и наистина ми харесва :)

    ReplyDelete
  2. Гланцовете на Essence (с малкия изключения) са страхотни. Тези от nude серията им са ми любими. Имам ревю за тях, ако искаш може да погледнеш, но в общи линии за няма и 3,4 лв. са наистина сполучливи.

    ReplyDelete