MAC : Magically Cool Liquid Powder - Truth & Light

November 8, 2011

Здравейте, момичета!

Веднага щом реших да се впусна в предизвикателството да пиша в блога всеки ден през този месец си направих план какво искам да включа и по-специално да обърна внимание на продукти, които вече притежавам, но по една или друга причина са останали на заден план.

Между другото имам някои нови придобивки (всички подаръци) и не са нищо особено, но пък аз се радвам много на всичко, което получа. Ще ви ги покажа скоро. Може да ви дадат някои нови идеи в случай, че имате желание да похарчите малко пари.


От много време се каня да пиша за пудрата на MAC, за която съм споменавала на няколко пъти вече (Линк и Линк) и все не ми остава време, а и честно казано не я използвам кой знае колко много.


Когато отидох в магазина на MAC, нямах никакво намерение да си купувам подобен продукт, а всъщност се бях запътила да си купувам FIX +, но гримьорката ми каза, че MAC тъкмо са получили нова пудра и задължително трябва да я пробвам. Нататък може да предположите какво се случи. 

Пудрата не е от някоя лимитирана серия и може да си я намерите по всяко време в магазините на MAC. Самата пудра представлява ситно смляни блестящи частици в различни нюанси. Опаковката е от тези с дупчици, при които трябва да изсипвате продукт в капачето. За съжаление аз направих грешката да махна целият протектор и сега трябва да съм много внимателна, защото се разпръсква навсякъде. Предлага се в 3 различни цвята, които имат и различно приложение в зависимост от цвета на кожата ви - Truth & Light, Honey Rose и Cajun.
В магазина ме гримираха с Truth & Light - хайлайтър и Honey Rose - руж (най-тъмният цвят е бронзираща пудра). Ако сте решили да се сдобиете с някой от цветовете в серията се консултирайте с гримьор, за да изберете този, който подхожда на вашите нужди и цвят кожа - хайлайтър, бронзер или съответно руж.

Аз си купих Truth & Light, защото ми се стори най-универсален и отговарящ на това, което аз използвам. Цената е доста стряскаща (около 60 лева по спомени) и въпреки че получаваме 25 мл продукт насреща, поне аз не мога да си позволя да си взема всички цветове.

Предполагам името ви се струва доста интересно и честно казано и усещането при нанасяне е доста уникално - все едно някой ви пръска леко с вода. Трае не повече от 2,3 секунди за съжаление и след това се превръща в пудра, която се запечатва върху лицето, а ако сте от тези, които използвате минимално количество продукт има шанс дори да не усетите нищо.
Имайте в предвид, че ви препоръчвам да използвате по-малко количество от пудрата и постепенно да напластявате ако е необходимо. Изсъхва много бързо и после е трудно да се прелее.

Гримьорката ми обясни, че може да се смесва с фон дьо тен за озаряващ ефект и действително доста ми харесва, но използвам твърде много продукт и не смятам, че е твърде добра идея за честа употреба. 
Всъщност любимият ми начин за нанасяне е върху цялото лице вместо пудра. Блестящите частици са миниатюрни и стоят много дискретно. Особено върху фон дьо тен с полуматов завършек изглежда разкошно. 
Ако все пак сте с много мазна кожа и лицето ви лъсва много бързо независимо от фон дьо тен-а и пудрата, които позлвате, то този начин едва ли е най-подходящият за вас.

Други вариант за употреба е под формата на хайлайтър ( Линк ) и въпреки че не е от тези продукти, които крещят - "аз използвам хайлайтър", а ефекта е далеч по-умерен, смятам че изглежда доста добре. Подходящ за ежедневен грим, работа, училище и т.н.
Относно издържливостта съм сигурна, че няма да останете разочаровани. При мен не мърда поне 7,8 часа. За нанасяне използвам четка на E.L.F., която е от типа duo-fibre.


Благодарение на разстоянието между косъмчетата, използвате по-малко продукт и преливането е много по-лесно. 

В заключение мога да споделя, че ми харесва, но не е продукт, без който не мога да живея и се съмнявам, че бих си купила отново. Доста по-често посягам към други хайлайтъри (MAC - Pearl) и поне количеството, което ми е останало от пудрата ще ми стигне за много дълго време. Ако можете да си я позволите и имате нужда от подобен продукт съм сигурна, че няма да съжявате, но както вече споменах не е нещо, което абсолютно трябва да притежавате.

Благодаря за вниманието и надявам се публикацията да ви е харесала. До утре!

Много се опитвах да заснема как стои нанесен, но е толкова мрачно, че не може да се улови блясъка грам. Ще  опитам отново утре.

8 comments

  1. Виж, наистина статиите ти са много интересни, но по-добре описвай по-достъпни за повечето хора продукти. Едва ли в тази криза хората си позволяват да дават по 60 лв за пудри и прочие. Иначе както казах блогът ти е много интересен, но аз лично бих искала да чета за продукти, които мога да си позволя да купя...

    ReplyDelete
  2. Здравей.

    Първо искам да благодаря за коментара и оценявам мнението ти, но нека сме наясно с едно нещо. Това е моят блог, който има за цел да представи това, което аз самата харесвам и купувам. Имам над 100 статии за тази една година, в която го водя и поне половината представят продукти, които са на ниска цена. Старая се да включвам подобни статии по-често, но сама финансирам покупките си и предпочитам да имам едно нещо за 60 лв., което да ми харесва, отколкото 10 за по 6, които да не са ми от полза. Не смятам, че моето мнение е жизнено важно за някого, нито пък че блогът ми трябва да е институция.. Аз съм нормално момиче, което обича грим и споделя за нещата, които го вълнуват с тези, на които им е интересно. Със сигурност има хора, които могат да си позволят продукти на MAC и вероятно на тях подобна статия би им била от полза. На теб ти препоръчвам да разгледаш архива. Имам много публикации посветени на Revlon, Rimmel, Maybelline, Garnier, Impala, Avoн, Essence и се надявам там да откриеш това, което търсиш. Много съжалявам, че мнението ти е такова, но както знаеш човек няма как да угоди на всички.

    Желая ти хубава вечер.

    ReplyDelete
  3. Разбирам те напълно, просто изразих мнението си. Чела съм старите ти публикации и наистина ми харесват. Не исках да го приемаш навътре, аз също много обичам да се гримирам и имам богата колекция от гримове- повечето не са много скъпи, но пък аз си ги харесвам. Както казах, изразих мнението си.

    ReplyDelete
  4. Включвам се към тази статия най-вече заради анонимния коментар по горе, тъй като намирам подобни претенции за проява на лош вкус.

    Аз самата рядко купувам козметичен продукт от високия ценови клас, но с удоволствие прочетох статията. Следя няколко блога на момичета, които по подобен начин описват любимите си (и не толкова) продукти и точно заради усещането, че пишат от сърце, не бих си позволила да им бъда коректив. Ако нещо ми липсва в този блог, просто го намирам в друг и така..

    Към авторката - надявам се, че подобни отзиви няма да намалят ентусиазма, с който пишеш статиите си. Сигурна съм, че огромната част от читателките на блога го харесваме такъв, какъвто е и с нетърпение очакваме всяка следваща публикация :)

    ReplyDelete
  5. @Anonymous Не се засягам в никакъв случай, извинявай ако съм прозвучала грубо. Не ми е била това целта в никакъв случай. По-голямата част от нещата ми са също евтини :) Имам 5,6 продукта на MAC и толкова. Ти за какви неща би искала да четеш? Кои марки предпочиташ и кои са любимите ти продукти?

    ReplyDelete
  6. Пух, хубаво е, че четеш други блогове. Аз също го правя. Имам публикация, в кояот споделям за няколко блога на българки, които са много приятни, развлекателни и полезни. Винаги съм била на мнение, че човек е добре да бъде информиран. В крайна сметка не можеш да купуваш абсолютно всичко, за което четеш. Както и аз не мога да купувам всичко, което ми се иска. Аз предлагам едно, други предлагат друго.. Допълваме се и правим българското блог пространство интересно. Важното е, когато седнеш да четеш нашите публикации с кафе в ръка да ти е приятно и евентуално да получиш информация, която чуваш за първи път, не те натоварва излишно и ти дава някои идеи за бъдещи покупки или да те предпази от някои неуспешни.

    ReplyDelete
  7. Радвам се,че не си го взела навътре, Жени! Ще се потретя,че блогът ти ми е интересен и не съм искала коментарът ми да прозвучи толкова негативно, просто казах какво на мен ми харесва и какво не. Според мен е важно човек да е самокритичен и да се стреми към пълен успех, но както и да е.
    На мен лично са ми интересни статиите за гримове които ги няма в България и могат да се поръчват само по нета, също ще е интересно ако включиш още статийки "How to..." и пр.
    Спирам да пиша до тук, но ще продължавам да следя блога ти :) Успех!

    ReplyDelete
  8. Ха, Жени, много добър отговор даде :)

    Аз лично също съм писала коментари с цел градивна критика, така да се каже, предимно по повод правописа. Смятам, че е важно да не се обиждаш от такива неща, а просто да ги приемаш и само АКО желаеш - да се съобразявш с тях. Така или иначе, както сама каза - всеки е свободен да публикува каквото намери за добре.

    На мен блогът ти ми е адски полезен и страшно много ми допада! Напълно споделям мнението ти, че е по-добре да имаш 1 нещо за 60 лв., което много харесваш, отколкото 10 за по 6, които не стават нищо. И точно тук твоето мнение ми е адски полезно, защото не мога да си позволя да си купя 3 фон дьо тена от класа на МАС (за по 50-60 лв.), докато реша кой ми допада, а ми е мнооого по-лесно да прочета ревюто ти и да избера продукт, който така добре си описала.
    МАС е една от любимите ми марки, за съжаление, както казах, не успявам да си купувам продуктите им толкова често и затова съм много благодарна за всичките ти статии за техни неща!

    Продължавай все така да описваш както евтините, така и много скъпите продукти, получава ти се страхотно :)

    ReplyDelete