Неделен шопинг

November 6, 2011

Здравейте, момичета!

Бях запланувала съвсем различна публикация за днес, но за съжаление просто не ми остана време да я напиша.  Съжалявам и за качеството на днешните снимки, но това е най-доброто, което мога да направя, имайки в предвид колко е тъмно.

Винаги, когато нашите ми изпращат пари си заделям по нещо за моите си неща (знаете какво имам в предвид), но някак си не бях в настроение за нови покупки, след като поръчките ми от E.L.F. и Asos не пристигнаха. Добрата новина е, че пощата в Швеция ще ги върне обратно на изпращача, така че има малък шанс да ги получа някога в далечно бъдеще. Стискайте палци.
Преди няколко дни обаче кучето ми нагриза любимите кремообразни сенки и много исках да си купя нови, защото си ги използвам редовно и съм свикнала с тях.


Днес бяхме малко на пазар в центъра и преди да се приберем реших да мина покрай моят любим козметичен магазин, за да разгледам дали има нещо новичко.



Разбира се сенките, които аз исках не просто не се продават, но не се внасят изобщо вече и няма начин да се сдобия с тях... Много разочароващо, но имайки в предвид тоталната липса на късмет в живота ми не се учудвам изобщо. Вместо цвета, който исках си купих друг, който се казва Fudge - блестящо златно кафяво, което в интерес на истината е разкошно, но аз исках другия определено.
Предлагаха и два други нюанса, като единият от тях (бежово-розов) също ми привлече вниманието, но при цена 10 евро за 5 мл реших да пропусна. Срока на годност е само 6 месеца и това допълнително ме спря. Дадоха ми два купона за намаление (5 евро отстъпка от 1 продукт и ако купя 2, втория е с 50% намаление), така че задължително ще ги оползотворя веднага щом реша от какво точно имам нужда.


Нямам нужда от нови лакове, но имаше много голямо намаление на всички марки и реших да се възползвам. От много време си търся леко убит зеленикав цвят, защото този нюанс ми е любим в момента и го намерих в лицето на China Glaze - Westside Warrior. Съвсем скоро ще го изпробвам и ще напиша отделна публикация за него в случай, че има желаещи да си го поръчат. 
Това е първият ми лак на China Glaze и ако формулата ми хареса ще се върна да си купя още един докато са само по 6 евро. 


Малко след пристигането ми в Швеция кожата ми стана ужасна. Не знам дали го дължа на стрес или на различния въздух, но за известно време положението беше отчайващо. Майката на приятеля ми ми даде да пробвам едни маски за лице, което тя купува и харесва и много ми помогнаха. От тогава си ги купувам редовно, но не съм ги споменавала, защото мислех, че не се продават в България. За щастие обаче разбрах от моя приятелка, че ги има и ще направя и ревю за тях задължително. Марката се казва Montagne Jeunesse, препоръчвам ви ги горещо ако ги намерите. Страхотни са.


Купих си серум за коса обогатен с argan oil. Никога до сега не съм пробвала продуктите на Lee Stafford, но продавачката много ми ги похвали и реших да рискувам, въпреки че не беше много евтин (12 евро). Не знам дали ще ми хареса и как ще подейства на косата ми, но ако ви е интересно мога да ви кажа след известно време. 


Преди няколко дни получих подарък гланц на H&M от майката на приятеля ми (която между другото е най-милата жена, която съм срещала и цял живот няма да ми стигне да се отблагодаря за всичко, което прави за нас) и реших да го включа днес в списъка. Цвета е много нежно розово с малки блестящи частички в него. 

Харесах си поне 20 други неща, но цените са твърде високи, за да си купя всичко наведнъж. Няма смисъл и да купувам твърде много неща, защото не излизам кой знае колко много и се гримирам 3,4 пъти в седмицата. Не искам козметиката ми да залежава и да се налага да я изхвърля след това. Мисля да поспра с пазаруването за момента, защото искам да поспестя това онова, което да похарча в MAC.

Благодаря за отделеното време и ще се постарая утре да направя по-хубави снимки.

2 comments

  1. Тези маски наистина са супер,направо ме подсети да си купя пак,че от стреса с работата кожата ми е станала ужасна и се бели.. Майката на приятеля ти и на мен взе да ми става симпатична! :-)

    ReplyDelete
  2. Много са хубави, препоръчвам ти тази с краставица. Много е релаксираща и освежаваща. Почиства порите из основа и лицето направо грейва.

    Колкото до майката на приятеля ми, мога да ти кажа, че рядко се срещат такива хора. Остави ни цял апартамент да живеем (тя плаща всички сметки), постоянно ми прави някакви малки подаръчета.. От първия ден, в който дойдох ми каза, че ме чувства като дъщеря и от каквото имам нужда е насреща. Миналата седмица дори ми купи обувки, от които нямах нужда, но тя настоя. Чувствам се късметлийка, че е в живота ми и страшно много държа на нея. Ще съм й благодарна докато съм жива.

    ReplyDelete