4 Коледни филма, които да гледате - Netlfix 2018

December 16, 2018

Здравейте, приятели!

Уютните зимни вечери вкъщи са сред любимите, а покрай празниците ми е още по-приятно да прекарвам време сгушена на дивана, в компанията на моите любими мъже, с гореща напитка в ръка, наслаждавайки се на красивата ни украса.
За момента си нямаме много сняг, но пък Коледната ни елха поддържа духа и прави дома ни ароматен и много празничен.

Коледните филми на Netflix пък са неизменна част от студените и тъмни вечери. 



След обикновено доста изморителен ден на работа, няма по-хубаво от това да си пусна нещо разтоварващо, тематично и сезонно. И тъй като не гледам телевизия, обичам да казвам, че абонамента ми за Netflix е общо взето най-добрата инвестиция, която съм правила, що се касае до развлечение. По това време на годината каталога им е особено богат и малко ме е срам да си призная, но съм изгледала кажи речи всички романтични, смешни и драматични Коледни филми, с които разполагат. 

Днес реших да ви отправя своите предложения за симпатични Коледни филми, които да гледате по Netflix. Има такива, които ще ви разсмеят, разплачат или поне накарат да се усмихнете със своя позитивизъм, приказност и дори малко нереалистични сценарии.  Всички от тях са сравнително нови, но ако темата ви е интересна, нямам против да направя продължение с най-любимите ми класически, които и спадат в една малко по-друга категория.

В списъка днес присъстват лежерни, лесни за гледане, романтични и семейни такива от типа на класическите Hallmark Коледни филми. Никой от тях не достига някакви върхове във филмово изкуство, но пък са приятно допълнение към уютна зимна вечер. 

1. The Princess Switch


Vanessa Hudgens  е в малко по-различно амплоа, изпълнявайки две роли едновременно. Филма разказва историята на млада сладкарка, чиито най-добър приятел и колега изненадва с участие в международен конкурс в измисленото кралство Белгравия, което си има собствен млад и красив принц, който е сгоден за тайнствена хубавица. 
След като двете дами случайно се сблъскват една с друга и откриват невероятната прилика помежду си, решават да се разменят за няколко дни. Бъдещата принцеса иска да изживее седмица, бъдейки нормално момиче, а пък за обикновеното момиче, да бъде принцеса дори за малко, носи ново приключение и емоции,
Действието се развива по Коледа и е изпълнено с красиви декорации и празнични сцени. Проследява промяната в двете момиче, предизвикателствата пред, които се изправят, новите им романтични преживявания и вълнението около това да не бъдат разкрити. 

Симпатичен филм, особено разтоварващ и неангажиращ. Абсолютно предвидим, но въпреки това ме остави с едно такова приятно и топло усещане, Много е позитивен, актьорите са симпатични и добре въплъщаващи в ролите си.

2. А Christmas Prince - The Royal Wedding


Филмът проследява романтичната история на Амбър и принц Ричард и подготовката за голямата кралска Коледна сватба. 
Година след романтичния годеж, който сложи край на първата част на филма, Амбър е на път да се превърне в принцеса. С това идват и нови очаквания и правила, които тестват отношенията на двамата влюбени. Младата журналистка е принуда да се откаже от кариерата и блога си и да повери приготовленията за най-важния ден от живота си на ексцентричен индийски дизайнер, който има много специфични виждания за това как всичко трябва да изглежда.
Междувременно пък малкото кралство е изправено пред труден период и принц Ричард е държан пряко отговорен за новосъздадената ситуация. Амбър решава да се намеси и с помощта на малката сестра на принц Ричард да достигне до дъното на конспирацията, която заплашва икономическата сигурност на Алдовия.

За мен втората част на филма се оказа леко разочарование, но я включвам в днешния списък, защото си има собствен чар. Специално подходящ за гледане с приятелки, има някои потресаващи моменти, които дават повод за коментари и мъничко смях.

3. The Christmas Chronicles



Филма разказва историята на брат и сестра, които са загубили баща си. Майка им работи нощна смяна, няма възможност да е постоянно до децата си, което дава възможност на сина да се забърка в куп неприятности. Малката му сестра се противопоставя на това му ново поведение и в първата част на филма двамата имат сериозни търкания помежду си.
След като са оставени сами на Коледа, малкото момиченце решава да остане будно и да се увери с очите си и заснеме с фотоапарат дали Дядо Коледа е истински. 
В ролята на Дядо Коледа е абсолютно брилянтният Кърт Ръсел, който не бях гледала във филм от много години, но тази му роля пасва идеално. 
След като успяват да го хванат в крачка, децата не спират до там и искат да видят как точно става раздаването на подаръците. Всичко това води до безпорядък и доста комични ситуации, някои от, които сериозно застрашават духа на Коледа. 
Във филма има от всичко по малко - елени, вълшебна шапка, музика, затвор и дори малки елфчета. 

На мен филма ми хареса. Определено е от онзи лековат тип, за който споменах в увода, но Кърт ръсел не разочарова и общо взето дори и само заради харизмата му си струва да се изгледа.

4. Once Upon a Holiday


Сюжета се развива около млада принцеса с изключително натоварен график, отговорности, асистенти и антураж. За да успее да се наслади на Коледа и да посети места, които и напомнят на мили моменти с майка ѝ, Кейти успява да се измъкне незабелязана. Попадайки в неприятна ситуация с крадци, тя се оказва без пари, когато на помощ се притича млад мъж. След спонтанната среща той я кани на Коледно парти при свой познат. Междувременно бодигардовете ѝ претърсват града в опит да я открият. 
Двамата минават през интересни моменти, в които тя се опитва да остане неразкрита и постепенно искри се зараждат помежду им. 

Интересни персонажи с малко по-различна история от традиционната за принцеси и романтичните им преживявания. Изключително топлещ и някак си сладникаво позитивен. Остави ме глуповато усмихната при някои от сцените и замечтана при други. 

Надявам се предложенията ми за Коледни семейни филми, които може да гледате по Netflix тази година да са ви допаднали. Споделих нашироко как лично аз бих се настроила преди да си ги пусна и какви са очакванията ми към онова, което ще видя.

Ще се радвам да ми оставите и вашите препоръки, защото имам нужда от някакви нови неща за гледане и по това време на годината ми се гледат точно такъв тип филми.

Весели празници!

Post a Comment