Идеи за БЮДЖЕТНИ Коледни подаръци - 2018

December 4, 2018

Здравейте, приятели! Днешната публикация е отново на празнична тематика и пряко продължение на предишната, в която пък си говорихме за това как аз избирам какво да подаря на близките си и по какъв начин планирам целия процес, за да ми е лесно, приятно и да си спестя излишен стрес. Фокусирах се да ви дам по практични съвети какво и вие самите бихте могли да имате в предвид при избора на Коледните подаръци, но и обещах да направя продължение на поста, в което да включа и някои по-конкретни идеи, които да ви ориентират ако сте в огромна чуденка като мен, а имате и не малък списък от хора, за които трябва да пазарувате. Много се чудех какво да ви предложа тази година и истината е, че колкото и публикации да направя, никога няма да мога да обхвана необятния списък от възможни подаръци, които да са подходящи и за най-голям кръг хора. Истината е, че и повечето от нас разполагат с определен бюджет, към който да се придържат и е безполезно да се фокусирам върху невъзможно скъпи предмети, които макар и оригинални и супер подходящи, не винаги биха по джоба на всички.


Изхождам разбира се и от собствен опит, а и не виждам нищо лошо в бюджетните подаръци, стига да са добре премислени, пасващи нуждите на човека и разбира се представени с умисъл. Конкретно ние се стараем се да подбираме по няколко по-дребни неща, вместо да се фокусираме на нещо по-голямо и общо взето да се насладим на времето прекарано заедно и разопаковането по детски.

Живея в чужбина и няма как да следя какво се предлага по моловете и онлайн магазините, какви са цените, промоциите и всичко останало. За това в първата част на публикацията избрах общ наш любимец, чиито асортимент до голяма степен е наличен и при вас, а и разполагат с доста добре зареден онлайн магазин. Става дума именно за H&M.

Ако конкретното предложение не е налично на българския пазар съм сигурна, че няма да ви е трудно да намерите негова алтернатива или да използвате идеите поне за вдъхновение. Ако и вие подобно на мен обожавате H&M и винаги си намирате по нещо новичко, което да си харесате, то се надявам подбора ми да ви е допаднал. Идеите за подаръци са предимно насочени за жени, но пък има и няколко по-неутрални предложения, които също биха били актуални за правилния човек.

1. Пухкав несесер, предлага се в три цвята. 2. Черен несесер декориран с перлички 3. Грим чантичка от изкуствен косъм 4. Грим чантичка изработена от велур 5. Цветно шалче за декорация на чанти 6. Стъклена бутилка за вода 7. Малко портмоне с Мики Маус мотив (Fun Fact - Мики Маус на шведски се превежда като Мусе Пиг) 8. Ключодържател/украса за дамска чанта 9.Чинийка за поставяне на дребни бижута 10. Стойка за бижута 11. Четки за грим 12. Грим принадлежности. 13. Комплект от 4 ароматни свещи 14. Ароматна свещ в керамична опаковка 15. Стъклена кутийка за съхранение на дребни неща или декорация 16. Макичко одеалце

Във втората част на публикацията пък реших да ви покажа 10 предложения, които в по-голямата си част са разпространени навсякъде и не бихте имали затруднения да ги намерите, ако проявите интерес.

1. Настолна игра
Почти всяка година си намирам повод за да подаря на някого настолна игра. Обикновено още същия ден се събираме, за да играем заедно и са практични и използваеми независимо от пол или възраст. Сред най-любимите ми са Монополи, които се продават и в разни тематични версии, като тази година съм взела и оригиналния вариант и този със Супер Марио, които да подаря на хора, които съм сигурна, че ще им се зарадват. Монополи специално е интересна, много зарибяваща, отнемаща известно време и позволява на няколко души едновременно да се включат, което я прави подходяща за семейни събирания или някакви вечери посветени на игри с приятели.

2. Ideal of Sweden калъф за телефон
Аз съм от хората, които използват телефона си прекалено много и се налага да сменят калъфите си твърде често. Последният път, в който си взимах нов телефон обаче, на касата ми препоръчаха да погледна марката Ideal of Sweden, което и направих. Защо смятам, че са отлични за подарък - имат международна доставка; разполагат с много уникални дизайни не само на калъфите си, но и на всякакви принадлежности за телефон - от зарядни до кабели и прочие; не са прекалено евтини, но са супер издръжливи. Определено не познавам някой, който не би се зарадвал на такъв подарък. Аз работя в болнична среда, дезинфекцирам телефона си няколко пъти дневно и кейса нито се е протрил, нито е избелял. Изглежда си все така перфектен и лъскав, както в деня, в който го купих. Ако пък човека, за който пазарувате не иска някакъв супер забелязващ се принт и не носи портмоне, то ГОРЕЩО препоръчвам кожените им варианти, които позволяват съхранението на дебитни карти. Имах такъв години наред и е абсолютно незаменим. Тази година реших да подаря варианта тип портмоне, който пък е практичен пак казвам за онези, които искат всичко да им е на едно място.

3. Кожени или кашмирени ръкавици
Друг тип универсален подарък, на който повечето хора, които си нямат са хубави кожени или кашмирени/вълнени ръкавици. По магазините в днешно време има всякакви по-бюджетни варианти и не е задължително човек да се хвърли на някаква скъпа марка, за да получи прилично качество. Аз лично си нямам такива, всичките ми са от изкуствени материи, купувани ей така, за да имам и тъй като ръкавиците никога не са ми били приоритет, много бих се зарадвала на нещо такова.

4. Кутия за бижута
За дамата, която разполага с малка колекция от бижута пък бих избрала симпатична кутия за съхранението им. Тази година избрах един много симпатичен и по-младежки вариант, който ми се стори удачен за позната, която знам, че има нужда от нещо такова. Има всякакви разновидности - велурени, кожени, с панделки, с дантелки, с перлички - може да персонализирате според желанието, бюджета и вкуса. Аз реших да добавя и чифт класически 8мм естествени перлени обички, които да подаря с кутийката.

5. Планер или канцеларски пособия
Друг класически подарък, който често обичам да подарявам е някакъв тип планер. Тази година реших да избера един по-интерактивен, който позволява записването на цели, мечти, навици, финанси.. С твърди корици, с около 200 страници, не е стриктно разграфен за 2019, човек може да пише, когато пожелае. Има място за записване на важното от деня, какво сме постигнали, какво сме научили. Има и цветни страници с вдъхновяващи цитати, разпределни между страниците. Ако пък човека, който искате да зарадвате е по-практичен и иска само да записва часове и срещи, които са важни, то класически органайзър може би бил по-добра идея. Към него избрах да подаря комплект цветни флумастери, както и настолен календар с джобче, който е супер симпатичен, а под датите всеки месец има място за съхранение на фактури, бележки, касови бележки и т.н.

6. Восъчно блокче на Yankee Candle
Восъчните блокчета от Yankee Candle са със същата интензивност на ароматите, както и големите им свещи, но са в пъти по-евтини, което позволява експериментирането с по-голям брой от тях. Тази година попаднах на един прекрасен Коледен комплект, но в предишни съм избирала 4,5 разновидности, на които слагам панделка и изглеждат също така празнично. Не забравяйте към тях да подарите и подходящ свещник.

7. Дифюзер
Дифюзърите са друг подарък, който често избирам да купя или като нещо самостоятелно или в комплект с някое мекичко одеалце за дома. Отново има между какво да се избира, било то по-евтини или по-луксозни марки, всякакви аромати и разновидности. Аз горещо препоръчвам Rituals, които предлагат своите в по-голяма и по-малка разфасовка. Любимите ми аромати са The Ritual of Ayurveda и The Ritual of Dao.

8. Мини портмоне за карти
Друг любим мой подарък, който освен, че е класически и много използваем, може и да се намери във всякакви разновидности и от всякакъв ценови диапазон. Аз от години не нося пари в брой и голямо и тежко портмоне ми е напълно излишно. Предполагам доста млади хора са в моето положение и биха се зарадвали на нещо малко и симпатично, което да побере картите им и евнтуално някоя банкнота за спешни случаи.

9. Абонамент За хората, които биха искали да пробват нещо ново някакъв тип абонамент би бил удачна идея. Дали би било списание, бюти кутия, екзотични бири, храна, вино, то стига да бъде добре напасната за правилния човек, то определено е прекрасен подарък.

10. Декорация за дома Обожавам да подарявам красиви вази, топли одеалца, свещници, порцелан осоебно на дами, които обичат да декорират и да обновяват домовете си непрекъснато. Тази година отново избрах някои прекрасни неща, които да внесат уют и разнообразие в дома на новите си собственици.

Обикновено към подаръците добавям някакъв тип шоколад, кафе, нещо друго дребно, което знам, че допада на онзи, за когото съм подготвила изненадата, а ако попадна на някакви по-уникални и интересни орнаменти за Коледна елха, мога да предпочета и това.

Това бяха моите предложения за Коледни подаръци, които да направите за близките си. Надявам се да съм ви вдъхновила до някъде, ако сте има нужда от нови идеи и да съм ви улеснила, чрез своя опит. Ще се радвам да споделите своите идеи по-долу в коментарите, за да почерпим идеи един от другиго.

Весели празници!

Post a Comment