Какви подаръци получих за Коледа - 2018?

December 25, 2018



Здравейте, приятели!

Честито Рождество Христово!

Дано моментите прекарани с близките ви са били усмихнати и неповторими! Ако пък си нямате никого и сте били самички искам да ви кажа, че всички имаме такива моменти и хубавото тепърва предстои. 
Надявам се сте си хапнали вкусно и сте получили най-прекрасните подаръци.


Аз за поредна година съм далеч от семейството си и всичките ни хубави български традиции и обичаи. Избирам обаче да се наслаждавам на новото и да се радвам на възможността да опозная друга култура и семейни ценности. И макар тук празника да е твърде светски, някак си успявам да си го направя по-уютен и да не забравям основната причина за съществуването му.

Подготовката по избиране и опаковане на всички подаръци е сред любимите ми моменти от годината и след като прекарах часове в писане, мислене и приготвяне (имам подробен пост по темата), можах спокойно да отдъхна и да наблюдавам любопитно реакциите на хората, които избрах да зарадвам. 
Доволна съм от това как се представихме и мисля, че всички останаха доволни от това, което им избрахме. Ние пък бяхме изключително трогнати от цялото внимание и всички прекрасни изненади, много повече, отколкото дори сме предполагали.


Никога до момента не съм правила публикация, в която ви показвам какви подаръци получих за Коледа, но радостта винаги е най-голяма, когато е споделена и се надявам да се приеме добре и да разнообрази малко Коледното съдържание в блога.
Пак искам да подчертая, че ние сме много и си раздаваме дребни неща, които да са забавни и най-вече използваеми. 

Тук подаръците се раздават на 24 декември, задължително след 15 часа, когато всяка година по националната телевизия се излъчват анимационни филмчета на Дисни - 50 годишна традиция, която е много тачена от хора на всякаква възраст. Ние също не я пропуснахме, а компания ни правиха всякакви домашни сладки и кекчета, които бабите на моя приятел ни бяха донесли.
Не съм сигурна дали съм ви споделяла преди, но обожавам да нося обеци. Имайки в предвид, че на работа така или иначе не ми е позволено да слагам каквото и да е друго бижу, в общи линии това е и единственото, което нося в ежедневието си.
Явно и хората около мен са обърнали внимание на този ми афинитет и неизненадващо за мен получих няколко нови чифта, които освен, че са винаги подходящ подарък и много ме зарадваха, но и са нови за мен модели и нямам нищо сходно.


На Swarovski пък получих обеци с кристали - Louison се казва модела. Невероятно красиви, толкова нежни и женствени, изобщо не са кичозни, макар че определено се забелязват. Чак ме е страх да ги сложа, защото изглеждат толкова съвършено в кутийката. Може би са най-специалните и хубави, които имам.

Рядко нося такива от типа висящи и още по-рядко такива с бляскави камъчета. Тази година получих цели два чифта, едни леко по-дискретни, които идват в комплект и с много симпатично колие, както и едни по-масивни. И двата много ми харесаха, а и ми отиват. Нямах си нещо по-официално за специални поводи и съм щастлива, че ми се отвори възможност да пробвам нещо по-нетипично за мен и моя стил.


Голяма изненада се оказа комплект от четири чифта обеци на H&M, които аз едва ли някога бих си купила сама на себе си, но пък ме грабнаха много веднага щом ги пробвах. Много ми се носят такъв тип златни (естествено не от истинско злато) бижута напоследък и акцента наподобяващ на някакъв цветен мрамор ги прави още по-интересни.
За да си държа всички нови бижута на едно място пък получих красива кутия, същата каквато аз избрах да подаря и на друг член на семейството на приятеля ми. Бях споделила на майка му, че и аз си търся нещо такова, което пък за нея е достатъчен повод просто да ми купи. 
Имам си разделители за чекмеджета от ИКЕА, които побират всичките ми притежания, но по-специалните и тези, които използвам най-често ще сложа в кутията за бижута, която пък от своя страна ще краси тоалетката ми. 


Комплект за декорация на ноктите от Depend, включващ два лака за нокти, камъчета и кристали, както и някакво специално устройство за правене на точици и други дизайни е друг много интересен подарък. Лакирам се много, много рядко (пак заради работа) и ужасно много ми липсва. Има седмици, в които имам само един почивен ден и не виждам смисъл да слагам лак за нокти, който да трябва да махна в края на деня. Скоро обаче планирам ваканция и нямам търпение да вкарам комплекта в употреба. 
Пила за пети - Velvet Smooth Wet & Dry на Scholl е друга ми по-"козметична" изненада. Варианта, който аз имам е за ползване на суха кожа или в банята. Чела съм леко противоречиви отзиви за продукта, но много исках да го пробвам и бе сред малкото, които сама си пожелах. Ще ви държа в течение по темата, ако и на вас ви е любопитно.
На Britney Spears - Fantasy пък получих комплект от парфюм, душ гел и крем за тяло. Аромата е доста специфичен, По-скоро ми харесва, има някаква нотка на мускус, която директно ме грабна, макар че е и леко сладникав. 
Друг подаръчен комплект е на Baylis&Harding, които винаги имат уникални празнични опаковки. Не съм го отворила все още, но според описанието би трябвало да ухае на роза. Включва крем за ръце и течен сапун.


Сред малкото неща, които сама си поисках пък бяха нови калъфки за декоративни възглавници. Моите, които имам ми омръзнаха и много исках да ги заменя с нещо новичко. Зная, че ако бях купила аз пак бих се хвърлила към онова, което винаги избирам и исках този път да разнообразя. Получих три, всички от H&M Home, които пасват перфектно на цветовете в малката ни дневна и нямам търпение вече да вкарам в употреба.


Няма да изненадам повечето от вас, които ме следят от по-отдавна ако кажа, че изобщо не съм фен на всякакви животински мотиви, щампи и всякакви комбинации от сорта. 
Бях и леко подозрителна, след като в поредния пакет открих тениска на марка Parisian, която в общи линии включва всичко онова, което аз сама не бих си избрала никога. Не ме е страх да експериментирам обаче и след като я пробвах взех, че се харесах. Определено ще си я нося и съм много доволна, че разчупи малко иначе едноцветния ми гардероб. 
Меки плетени пантофи с пух на H&M е друга нова придобивка. Много си падам по всякакви пижами, комплекти, халати и изобщо всичко, което да си нося вкъщи и да е сладурско и след като обикновено нося грозновати розови гумени пантофи (ако изобшо слагам нещо), тези далеч по-удобни и симпатични са повече от добре дошли.
Отново на H&M със същия замисъл получих и долнище на пижама в цветен мотив. 
За да ми е топло на ушите през зимата пък получих и лента за коса, пак на H&M, които между другото аз много нося и харесвам (имам почти идентична в бежово). Предпочитам ги пред шапките, защото косата ми в 99% от случаите е прибрана на някакъв кок или опашка, което прави носенето на шапка супер неудобно. 
Розово  копринено шалче на черни точици от Lindex е новото попълнение в колекцията ми. Имам няколко такива, които нося или като лента за коса или декорирам чантите си с тях. 
Отново на Lindex получих и топъл пуловер, който аз преди съм пробвала и бях на косъм да си купя сама, но в последствие избрах нещо друго. Всичките ми притежания в тази категория са или сиви или сини и разнообразието е винаги добре дошло.


Сред най-интересните подаръци тази година е лента за коса с вградени слушалки - Sleep Phones, които могат да бъдат носени в леглото. Преди да си легна често слушам рейки или някакви такива по-успокояващи неща и ми е неудобно с традиционни слушалки. 
Нямам идея как  му е хрумнало да ми купи нещо такова и къде изобщо ги е намерил, аз дори не съм предполагала, че такива продукти съществуват. 
Лентата не е твърде атрактивна, веднъж поставена върху главата, но качеството на звука е супер и майтап или не, ще ги ползвам. 

Нямам думи, с които да изкажа благодарността си за прекрасните Коледни подаръци, които получих тази година. Изненадана съм, че хората около мен бяха улучили вкуса ми перфектно и са ми избрали само неща, които искрено ме зарадваха и зная, че ще ползвам. Останах изненадана и от онова, което аз сама не бих купила за себе си и за пореден път затвърдих мнението си, че трябва да съм по-отворена към това да пробвам нови неща и да излизам от зоната си на комфорт. 

И много ми се иска в края на публикацията днес да направя една лична вметка и да споделя, че се чувствам късметлийка, че бях приета толкова сърдечно в семейството на приятеля ми. От първия ми ден тук ме накараха да се чувствам у дома си, грижат се за мен, подкрепят ме и са ми упора, когато имам нужда от такава. Специално място в сърцето ми заемат майка му и баба му, които са семейството ми далеч от вкъщи и които се държат с мен като с дъщеря. 
И няма как да пропусна моите си хора в България, които се радват на щастието ми, които ми дадоха възможността да живея този си живот и макар да сме далеч един от друг, никога не усещам липсата им, защото твърдо са константа в живота ми и полагат старание да се виждаме, чуваме и да са винаги зад гърба ми - при нужда или не. 
За по-голям и скъп подарък дори не бих посмяла да мечтая.

Post a Comment