Козметични и открития и любими продукти - 2018

December 19, 2018


   

Годишни козметични открития и любими продукти


В днешната публикация ще си говорим за моите козметични и открития и любимци за 2018-та година.

Вече почти изминалата година бе доста забележителна в много отношения, но за съжаление не и по повод на козметиката. Заета с нови проекти, лични драми, нови хобита и да си живея живота като цяло, някак си експериментирането с гримове не бе сред приоритетите ми.
И макар да се гримирах почти ежедневно, съм си намерила правилните продукти и много рядко изпитвах нужда да пробвам по нещо ново. Това и в комбинация с факта, че все още съм абонирана за шведското издание на Glossybox ми бяха достатъчни, за да съм предоволна от асортимента, с който разполагам.

Случиха се обаче някои други неща, които са пряко или косвено свързани с това ми любимо хоби и рутината ми като цяло :

- изчистих ВСИЧКО, което не бях използвала поне през последните 6 месеца, което намали притежанията ми с около 70%:
- започнах да се грижа по-редовно за кожата на лицето и тялото си, което даде своите резултати и подобри увереността ми, което пък доведе до по-малко носене на грим като цяло (имам в предвид като бройка и формула);
-най-накрая приех факта, че цветните сенки за очи и някакви по-нестандартни комбинации не се моето нещо и вложих фокус в това да нося каквото си поискам, без да си поставям някакви цели или да се чувствам виновна, че неглижирам продукти.

И макар разнообразие определено да липсваше, покрай необходимото добавих и някои нови неща, част от които дори харесах и мога да включа в една такава публикация като днешната.
Бройката не е голяма, но препоръките са солидни и ако решите да пробвате някои от предложенията ми, се надявам да споделите хубавите ми впечатления.



Повече няма да ви занимавам излишно, ето и козметичните ми и открития и любимци за 2018 година!

Smashbox Photo Finish Primer

Не си давам сметка как е възможно да изкарам толкова години без да ползвам редовно някаква база, но разликата е толкова забележителна, че не си представям някога отново да се гримирам без.
Определено фаворит се оказа така популярният  Photo Primer на Smashbox. След като изразходвах цели два тестера и открих, че никой от фон дьо тените ми не изглежда така добре без него, се престраших да го купя в пълен размер и не съжалявам.
Оставяме факта настрана, че изглажда кожата, а той го прави и че всичко стои някак си по-перфектно, лицето по-порцеланово и т.н. Най-голямата, най-осезаемата разлика бе в издръжливостта на всичко, което нанасям върху него. Чудила съм се толкова дълго време как така повечето ми ружове бързо избледняват или контура ми изчезва някъде безследно, или фон дьо тена на носа ми никакъв го няма..Е, вече не се чудя.. Вече всичко си стои там, където трябва.
Базата е на силиконова основа, от тези, които запълват и изглаждат порите. Пасва добре под почти всичките ми фон дьо тени и ефекта от него е видим след първа употреба.
Нямам търпение да пробвам нови марки и разновидности, но този определено остава голям фаворит.

Estee Lauder - Double Wear Foundation

Много, много обичам естествено седящите продукти за лице. Средно покритие ми пасва идеално и обикновено почти всичко, което нося спада в тази категория.
Има моменти обаче, в които ми се приисква един такъв супер завършен вид и за да го постигна ми трябва един много покривен продукт, какъвто Double Wear на Estee Lauder е.
Цвета, който аз имам е 1N1 и е най-светлият с неутрален тон, който предлагат. Върху моята кожа не се оксидира и не потъмнява допълнително. Прикрива всякакви несъвършенства, но не е сух и правещ кожата да изглежда сякаш има маска. Тоест, личи си, че имам нещо, но не е до степен, в която да ме преобрази в друг човек.
Много се притеснявах, че такива плътни формули са и доста изсушаващи и макар да е всичко друго, но не и хидратиращ, върху добре подготвена кожа не създава никаква проблеми.
Малко под секрет да ви кажа, че ужасно много ми напомня на Revlon - Colorstay и със затворени очи сигурно бих ги сбъркала един с друг.

L'Oreal Paradise Extatic Waterproof & Maybelline Lash Sensational Mascara

От години имам огромни проблеми с намирането на хубава спирала за мигли. Почти всички, които пробвам ми се размазват под очите, независимо какви продукти за база използвам. Нямам никакво конкретно обяснение защо това е така и малко или много съм се примирила с този факт. За това и, когато препоръчвам спирала в повечето случаи това означава, че ми е харесала именно, защото не ме прави да изглеждам като панда, преди всичко останало.
Тази година отново пробвах много и най-различни формули и марки и двете, които се откроиха и за момента ще продължавам да купувам са :

Тази на L'Oreal съм пробвала и в оригиналния ѝ вариант и макар да направи миглите ми хубави и гъсти, фомулата ми се стори прекалено гъста и големи количества продукт понякога се насъбираха в базата на миглата. Водоустойчивата версия на мен лично ми допадна в пъти повече. На първо място не се налага да се притеснявам, че ще се разтече, а и много удължи миглите ми. Не ги прави естествено изглеждащи, натурално дълги, но пък са ефектни и много отварят погледа.
Тази на Maybelline е сравнително сходна като ефект, с малката разлика, че четката разделя по-добре косъмчетата и ги прави много добре вчесани и подредени. Ефекта е по-естествен. Подобно на другата и тази не се размазва. Формулата е леко по-течна, но не е до там трудна за употреба, че да си омацвам целия клепач при нанасяне.

 

Huda Beauty Liquid Lipstick - Crush

Положението с продуктите за устни е някакво никакво и макар все да купувам някакви нови неща, така и нямам някакъв огромен изявен любимец.
Ако има нещо, което обаче намирам за откритие и определено харесвам и използвам много, то е това трайно течно червило на Huda Beauty в цвят - Crush .
Едно нанасяне е достатъчно, за да покрие равномерно устните, Не се насъбира, не се мести и не излиза от контурите. Текстурата е водна, отнема няколко секунди, докато изсъхне напълно и след това не мърда много. В интерес на истината при пиене на някакви топли напитки по ръба на чашата остава лека следа. Пада доста равномерно при хранене, избледнява драстично и има нужда от подновяване. Ако липсва консумация на храна или напитки издръжливостта е далеч по-добра.
Подобно на друг тип такива продукти и този е леко изсушаващ устните и ако има много сухи кожички или напуквания, няма как да не ги подчертае. Не е и от този тип обаче, което се впиват във всяка гънка и прави устните да залепват при говорене. Супер комфортна формула, и бих го препоръчала, ако си намерите подходящ цвят.

 

La Roche Posay - Cicaplast Lips

Любимият ми балсам за устни, който много съм ви хвалила. Възвръща мекотата след първата употреба, дори и без предварително ексфолиране. 
Отделила съм му специален пост, в който давам подробно мнение и повече информация по темата.  

 

NeoStrata - Intensive Eye Therapy

Никога не съм си представяла, че ще имам някакви позитивни отзиви за такъв тип продукт, защото принципно ми е изключително трудно да говоря за бяла козметика. Освен мекота и някаква хидратираща грижа, никога не виждам някакъв друг драматичн ефект, за който да си струва да говоря. 
Този крем обаче ми скри шапката и след като го използвам от около 3 месеца, то нямам притеснения да го похваля. Имах някои неравности под едното око, с които се борих с години - след няколко седмици редовна употреба, изчезнаха перманентно. Кожата в краищата на очите ми винаги е била неприятно опъната и леко суха - в момента е в перфектно състояние. Коректора ми изглежда супер, нито се насъбира, нито подчертава сухи участъци - проблем, който съм имала преди с по-тежки формули. 
Не е евтин, но е нещо, което ще купувам и за в бъдеще и причина да експериментирам с други продукти на марката. 

 

Smashbox - It's a Wrap!

Ако не нося водоустойчиви спирали, обикновено мицеларна вода ми е достатъчна за цялостното им премахване, но с по-трудните формули не се справя така добре, За тях задължително ми трябва нещо по-мазно, което намерих в лицето на Smashbox - It's a Wrap!.
За най-добър ефект задържам памучното тампонче за няколко секунди върху окото, дава възможност на олиото да разтвори по-добре водоустойчивата формула. Много съм доволна, макар че не мога да кажа, че на 100% премахва изцяло остатъците такъв тип трудни за премахване продукти. При всички положения е може би най-доброто в тази категория, което съм пробвала и определено бих купила отново.

 

Lavera Basis Sensitiv - Cleansing Gel

Измиващия гел за лице, който ползвам а е този на Lavera с натурални съставки. Деликатен към кожата, без излишни пенители. Разнася се равномерно и отстранява ефективно всичко, което е запушило порите ми. Категорично не е достатъчен сам по себе си да премахне целият ми грим, но като втора стъпка е незаменим.
Отмива се изцяло без да оставя какъвто и да слой след себе си и кожата ми реагира изключително позитивно към съставките в него (съдържа етерични масла, може би не най-добрата съставка за някого с много чувствителна кожа). Не е изцяло изчистен и натурален, но не намирам и нищо притеснително освен алкохола, който е така или иначе трудно да се избегне. Много семпъл, обикновен, но ефективен. Нищо друго, което имам и ползвам не ми допада така много, независимо от марка и ценови клас.

 

Eucerin - Shower Oil

Кожата на тялото ми се пресушава много лесно, независимо от сезона и винаги съм си търсила някакъв по-лек продукт, който да я предпазва повече. Открих го в лицето на това пенещо се олио за тяло (което между другото препоръчваме много често и на пациентите си), което за мен е ужасно щадящо и ме оставя с чувството, че съм чиста, без да премива излишно. 
Пени се много лесно и е икономично. Използвам го и като пяна за бръснене, което ми спестява покупката на други излишни продукти. Предлага се в два варианта с аромат и без, като аз съм пробвала само този със. Искам да ми мирише на хубаво и никога не бих предпочела нещо друго, пък било то и вероятно по-подходящо.
За него ще говоря повече в цели две бъдещи публикации, така че преглеждайте блога, ако ви е интересно.

Списъка с козметични открития и любими продукти за 2018 година е кратък, но за сметка на това много съдържателен.
Наистина подбрах само продукти, които считам, че са добри попадения. Надявам се препоръките ми да ви допадат и разбира се да споделите отзиви ако имате такива.
Кои са вашите тотални козметични любимци?

2 comments

  1. Жени, лесно ли се маха водоустойчивата спирала на Лореал? Обожавам нормалнуя й вариант, но срещам същите негативи като теб. А преди време имах проблем с друга водоустойчива и 5 дни с нищо не можех да я махна и сега ме е страх хахаха

    Страхотен пост!
    Мери-Бери ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мери, да ти кажа честно не се маха лесно. Аз ползвам дегримьор на Smashbox и може би я премахва на 85-90%. Най-трудно е в основата на миглата на някои местенца, винаги има тук таме по нещо останало. Не е нещо драматично обаче.
      Аз нямам избор принципно или водоустойчива или без спирала.

      Delete