Бих си купила отново...

October 30, 2011

Здравейте, момичета!

Осъзнавам, че бях малко несериозна през този месец и не осъществих всичко, което бях запланувала като публикации, но пък добрата новина е, че започнах да си записвам всички идеи( всъщност и до сега имах някакви записки, но вече го направих официално с покупката на розов брокатен тефтер), които ми хрумват, както и за тези, които съм ви обещала и за в бъдеще ще ги осъществя една по една.

Знаете, че стана традиция всеки месец да публикувам своя wishlist, но реших този да пропусна, а вместо това да пиша за нещо друго, което поне на мен ми се струва далеч по-интересно.


Не знам доколко имате впечатление за мен или за това какви неща купувам и харесвам, но ако има нещо, което винаги се старая да правя е да инвестирам парите си в продукти, които си струват. Разбира се не винаги се получава точно така, но факт е, че наистина се старая да подбирам това, което знам, че ще използвам и това, от което имам нужда. Колекцията ми е доста минимална, както скоро ще се убедите, но пък за сметка на това няма нещо, което да имам и да не обожавам. 

Преди няколко дни публикувах любимите си продукти през последния месец (Линк) и тогава се замислих всъщност колко много неща имам, от които съм повече от доволна, но всъщност колко от тях бих си купила отново? Особено, имайки в предвид блога в момента гледам много повече да разнообразявам марките, на които се спирам и се случва рядко да поискам да си купя пак продукт, след като е свършил.


Ето и моят топ 5 продукти, които не просто обожавам, но не си представям да се лиша от присъствието им :

1. Revlon ColorStay
Не знам точно колко пъти съм си го купувала, но знам със сигурност, че този няма да ми е последен. Един от малкото мултифункционални фон дьо тен-и в този ценови диапазон от масовите марки. Казвам мултифункционален, защото в зависимост от различните методи на нанасяне може да получите коренно различен завършек или покривност. И в допълнение към това се предлага в две различни формули за хора с различен тип кожа. 




2. Johnson's baby - No more tangles

Не знам дали ще се види добре на снимката, но вече съм преполовила съдържанието. Споделяла съм ви, че имам проблеми със заплитане на косата и за щастие положението доста се подобри (ще пусна статия за методите, които помогнаха на мен да се справя с този проблем) и този спрей изигра важна роля в живота ми. Може да се нанася на мокра или суха коса и не само спомага за лесното разресване на заплетена коса, но и предотвратява този процес. Цената му беше около 5 лева и не съжалявам нито за миг, че се доверих на съвета на продавачката.





3. Моливи за очи - Impala и Аvon

Наскоро четох, че всички моливи за очи независимо на коя марка се произвеждат в няколко големи фабрики в Германия, Франция и Англия (или Италия едно от двете) и на практика всяка фирма си заявява каква текстура иска и как да изглежда опаковката и цвета, така че цените се надуват изкуствено. Не знам доколко това е вярно, но съм на път да се съглася. Използвала съм моливи на доста марки и съм била доволна от много от тях, но смятам, че тези на Avon и Impala, които се продават много евтино не им отстъпват по-нищо. Вече съм говорила достатъчно за тях, а скоро ще говоря и още повече, но все пак ако ви е интересно моето мнение може да погледнете : Линк и Линк.

4. MAC - Cream Colour Base - Pearl

Ако сте видяли темата ми за хайлайтърите (Линк), то третото място в моята класация няма да е изненада за вас. Няма друг толкова естествено стоящ и лесен за употреба продукт. Както сте се убедили имам доста солидна колекция от подобни продукти, но този е възможно най-любимият ми. Сигурна съм, че независимо какво друго бих пробвала за в бъдеще Pearl завинаги ще остане сред абсолютните ми фаворити. Препоръчвам го горещо на всички, които биха могли да отделят толкова пари.


5. Korres - Lipbalm

Думите са малко, за да ви опиша колко харесвам този балсам. За съжаление обаче аз имам точно този, който е с аромат на манго и придава на устните съвсем лек оранжев цвят, който би отивал на някои хора, но на мен изобщо не ми стои добре и избягвам да го нося навън, но ако говорим за балсам, който подхранва устните в дълбочина, прави ги меки и гладки, задържа влагата в тях, за да не се изсушават, то този върши невероятна работа. В сайта на Asos балсамите на Korres се продават само за 7 евро, което означава, че ще разширя колекцията си  много скоро.

Както казах и в началото харесвам почти всичко, което притежавам и го използвам с удоволствие и извън този списък има поне още толкова продукти, които бих си купила не още веднхъж, а безброй много пъти, но трябваше да се спра на тези, които използвам ежедневно и са повече от невероятни.

Поради тази причина искам да добавя още два продукта, които промениха живота ми и това са пудрата Careblend на MAC, за която съм ви говорила безброй много пъти, както и новото балсамче, което използвам само от няколко дни, но съм на път да си купя оше 5,6 от същата серия - Lypsil. 

Ще се радвам да споделите с мен кои са вашите абсолютни фаворити, които бихте си купили отново и отново и не забравяйте, че през Ноември смятам да правя по една публикация всеки ден, така че преглеждайте блога ако ви е интересно да видите кои теми съм подбрала за вас.

Благодаря за отделеното време и ви пожелавам хубав и спокоен ден.

6 comments

  1. От доста време чувам добри отзиви за този ФДТ крайно време е да го пробвам , както и за моливите на Импала (благодаря ,че ме подсети )
    Любими продукти които бих купила отново са : лосионите за тяло на ВС(Викторя Сикретс) запасила съм се с два и чакам още 2 :)
    Друг любим профукт е коприната за коса на ЧИ ( вече 3 г. го ползвам и не искам да я сменям),
    Балсам за устни мента от Yes to carrots,
    четките на ЕЛФ от бамбуковата серия и крем за ръце на Далан ( турски е ).
    Поста стана дългичък но за това се сещам на този етап ;)

    ReplyDelete
  2. На мен ColorStay много ми харесва. Направила съм публикация специално за него и как го използвам включително и различни четки за нанасяне, които ми допадат.

    Задължително ще си взема този балсам, за който говориш. Умирам си за подобни продукти честно казано и никога няма да се уморя да си ги купувам.

    ReplyDelete
  3. Moje6 li da mi kaje6 koi e po dobar na bourjoas heltymix ili na revlon colorstay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, двата фон дьо тен-а са много различни и зависи ти от какво имаш нужда, каква е кожата ти и до колко търсиш продукт, който да е покривен или не. Ако ми дадеш повече информация, бих могла да бъда по-полезна.

      Delete
  4. Коя е алтернативата на Johnson's baby, която си намерила? Продава ли се в България?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, в момента използвам спрея на Shwarzkopf в черна опаковка, с кератин. Струва 5 лв.

      Delete