Любими продукти - Октомври 2011

October 14, 2011

Здравейте, момичета!


Последната седмица тук е много студено. Щом не си подавам носа навън от в къщи без ръкавици и шал, значи положението е доста сериозно.
Почти не ми се излиза и е много вероятно това да е причината за липсата ми на вдъхновение. Безброй пъти сядам да пиша нещо, не мога да си събера мислите и в крайна сметка се отказвам. Сега обаче съм се заредила с огромна чаша кафе и ще довърша статията.

За това реших днешната публикация да е малко лична и да споделя с вас не само за любимите си козметични продукти през последните седмици, но и за другите неща в живота ми, които ме карат да се усмихвам и чувствам комфортно. Снимките са правени на балкона поради факта, че не ми се слизаше до парка долу, имайки в предвид, че температурата навън в момента е 9 градуса.



За рождения си ден получих от бабата ми на приятеля си чаша за чай (и 6 чифта зимни дебели чорапи с цветчета по тях), която се намираше в най-сладката опаковка, която съм виждала. Веднага бях убедена, че трябва да я използвам за съхранение на нещо и след много мислене успях да намеря нов дом на червилата си, които иначе се търкаляха в една друга голяма кутия. В интерес на истината не е супер удобно, имайки в предвид, че ми се налага да се ровя, докато открия това, което ми трябва.


Не знам дали точно тук е мястото да споделя, че почти съм подредила козметиката си вече, но да ви кажа честно хвърлила съм око на един шкаф от IKEA и докато не го притежавам няма да се успокоя. Исках да го купя веднага щом дойдох, но майката на приятеля ми вече ми беше поръчала един друг, който се очакваше да пристигне всеки момент и не исках да я обидя. 



Препоръчвам ви кремчето на Olay (за което вече писах), ако можете да се сдобиете с него. Използвам го за абсолютно всичко - от крем за лице-ръце-крака, до смесване с фон дьо тен-а ми за по-лека покривност и лесно разнасяне. Не е мазен, не ми излизат пъпки, попива бързо в кожата и оставя приятно свежо усещане. 
Тук тази марка е много популярна и продуктите им са в различен ценови диапазон (от 5 евро до 25 евро например), има за всеки по нещо - овлажняващи кремове, против бръчки, за около очния контур и т.н. Ако някоя от вас ги е пробвала и има някакви впечатления, ще се радвам да ми препоръчате нещо. 



Пудрата на MAC (Ревю) е продукт, който използвам всекидневно. Напоследък все по-често самостоятелно, което може само да ме радва, защото означава, че кожата ми е много по-чиста и добре изглеждаща. Няма да се впускам в детайли защо ми харесва, може да прочетете ревю-то ако сте пропуснали, но факта, че съм стигнала вече дъното е достатъчно показателен! Изключително добре похарчени 50 лева и ще продължа да си я купувам.


O.P.I. - Dulce de Leche е не само много романтичен пепел от рози цвят, но е и спасението ми в момента. Ноктите ми се чупят, делят и какво ли още не и ми е невъзможно да нося любимите си тъмни цветове. Благодарение на този лак, изглеждат горе-долу добре. 


Khakki Shimmer от серията Supeshock на AVON ми е най-любимият молив напоследък. Кафявото и черното са ми скучни, а с този зеленикаво-златен-кафяв нюанс постигам чудеса. Подчертава кафявите ми очи, много е издържлив и ми отнема точно 2 минути да направя целият си очен грим. Не се подвеждайте по името. Не е блестящ. Имам ревю на всички цветове от серията, което ще пусна скоро.
Нанасям телесен цвят сенки върху целият си клепач, за да изравня тона, нанасям молива в корена на миглите и с помощта на четка размазвам. Ефекта е поразителен.


Комбинацията от сенките на L'oreal - Time Resist White нанесен върху целият клепач и Night Manoeuvres на MAC в сгъвката на очите ме прави да изглеждам много будна и свежа. Едва доловимият блясък е много подходящ за носене през деня, без да е твърде натрапчив, а кафявият цвят придава дълбочина на окото.
Между другото Time Resist White е най-перфектният хайлайтър, който нанасям в началото на окото. 


Червилото ми е на Rimmel в цвят Vintage Pink и е прекрасна смеска между розово и лилаво. Никога не съм предполагала, че подобен цвят би ми отивал, но стои разкошно. Много есенен цвят и в комбинация с обикновно скучния ми неутрален грим е много подходящ за през деня. 

За ружа на Bourjois - Pink Glow вече съм писала (Линк). Допада ми, че е един от тези ружове, които озаряват лицето и стои много естествено. Обожавам ружове!


Roll on на Garnier е друг много любим продукт, който обаче не използвам само под очите, а директно вместо коректор или хайлайтър, където е необходимо.  Работи безупречно.

Armani - Acqua Di Gioia е сред фаворитите ми в момента. Изобщо не ме бива в описанията на парфюми и ще спестя мъките и на вас и на себе си, като се въздържа.


Свещи! Благодарение на майката на приятеля ми в момента съм луда на тема свещи. Постоянно гледам да гори нещо, за да мирише цялата къща приятно и свежо. Любимите ми са тези с аромат на ванилия и зелена ябълка. Имаме всякакви подложки и чашки за свещи, които тя ни подари, а аз допълнително разширявам колекцията при всеки възможен случай.

Никога не съм обичала да пия чай, но благодарение на това, че тук няма Нескафе 3 в 1 (шведското кафе не ми е много по вкуса) - пропих. В момента най-любим ми е този с праскова и манго и не пропускам ден без да си направя. Особено в това кофти време, топъл чай никога не е излишен.


Публикацията стана доста дълга и дано не ви отегча много, но искам да се похваля, че с Лукас започваме да ставаме приятели. Гризе ми нещата все по-рядко и дори сутрин идва да се гушкаме в леглото. 

Мерси за вниманието!

5 comments

  1. Страхотна публикация
    Шкафа от Икеа много ми харесва -трябва да погледна дали го има и тук :)

    ReplyDelete
  2. Лукас е тооооооооолкова сладък! <3
    Червилото на Римел има ли го в България? Шкафа наистина е супер, и на мен ми трябва нещо подобно, че засега си държа гримовете в чекмедже и никога нищо не мога да намеря..

    ReplyDelete
  3. Да, и този и големият се продават в България. Супер са. Големият е 200 лв, а малкият 120 мисля. Тук са 100 и 60 евро. Не е евтино, но според мен си струва, защото са изработени от хубав материал и могат да се използват за много неща. Аз имам не само проблем с гримове, но и преса, маша и там разни други, които само ми събират място. Така поне знам, че ще са подредени.

    Ида, червилото съм си го купувала от България. Много е хубаво. Направих ревю за него, трябва да направя и снимките и ще го пусна този месец със сигурност.

    ReplyDelete
  4. Забравих да спомена, че се казва ALEX нещо си :) Ако искате да го погледнете в Бг Икеа.

    ReplyDelete
  5. И аз ги обожавам тези чайове на липтън!!! Започвам да свиквам с есента, и май е време и аз да си взема една кутия :) Кученцето е страшно мило :)

    ReplyDelete