Лак за нокти - Есенни фаворити

October 1, 2011

Здравейте, момичета!


Днес имам рожден ден! По този случай съм ви приготвила една цветна публикация, за да започнем месеца с усмивка и приятни емоции.

Обичам есента. Обзема ме едно меланхолично и роматично настроение и в главата ми се въртят идеи за разходки из парка, наслаждавайки се на последните топли слънчеви лъчи през годината. Обичам да гледам дърветата, които са изгубили по-голямата част от листата си и цялата обстановка ме зарежда много позитивно и ме кара да чувствам една особена топлина, която през останалите сезони липсва.
За момента обаче ми се налага да се примиря с дъждовното и мрачно време, но пък поне тук има страхотни паркове, в които да разхождаме кучетата и да се радваме на чистия въздух.

Винаги свързвам есента със сиви и топли керемидени цветове и тъй като облеклото ми в повечето случаи е доста семпло обичам да разнообразявам с някой по-интересен цвят, който нося върху ноктите си. Не си падам по дизайни и брокати предполагам, защото самата аз съм много скарана с темата за маникюра, така че се извинявам предварително ако очаквате нещо по-специално. 






В Швеция лаковете за нокти са много, много скъпи! Излиза ми далеч по-евтино да си купя един O.P.I., Essie или China Glaze, отколкото на която и да е друга марка. Взех със себе си от България само 4,5 от най-любимите си цветове и тук реших да попълня есенната си колекция, но съм сигурна, че същите цветове може да намерите и на други марки, които се предлагат масово в дрогериите. В случай, че си харесате нещо страшно много и искате да си го купите, ebay е страхотна алтернатива.

Сивото е един от любимите ми цветове и го имам в няколко различни нюанса. Допада ми факта, че отива на абсолютно всичко ( става дума за дрехи), което имам и допълва изцяло стила ми. 


Вече съм ви показвала Skull & Glossbones на O.P.I. в предишна публикация и твърдо стоя зад думите си, че това е един от фаворитите ми. Светло сивото, което съдържа съвсем лека препратка към зеленото е един от най-уникалните лакове в колекцията ми и е страхотно попадение за този сезон. 

Номер 417 на Flormar си го купих малко преди да замина и формулата и издържливостта му много ми допадат. Толкова е наситен, че дори само един пласт е достатъчен за постигане на желания ефект без следи от четката.
Цвета оприличавам на много гъст дим със съвсем лек син подтон. Придава  драматизъм на ноктите ми, но същевременно е умерено и леко загадъчно. 

Power Clutch на Essie (от есенната колекция Brand New Bag) е най-тъмният в тази категория. Уникалното при него идва от силно изразения зелен подтон, който в комбинация с тъмно-сивото е типичен представител на това, което на мен би ми се харесало. 
Всъщност за първи път използвам лакове на тази марка и от двата, които имам мога да си направя извода, че формулата им е доста добра. Разнасят се много лесно, четката е сравнително малка, но косъмчетата са доста гъвкави и са доста бляскави дори и без топ лак.

След любимите ми есенни цветове са лилавото и кафявото.


You don't know Jaques! на O.P.I.  бързо се превърна в тотален фаворит. Цвета е смеска между лилаво, сиво и кафяво и не само е много подходящ за сезона, но и изглежда доста изискано върху ноктите. Кара ме да се чувствам по-специална, което предполагам е глупаво, но след като малко шишенце лак предизвиква у мен такива емоции защо не?!.
За щастие не е от някоя лимитирана колекция и е достъпен по всяко време.


Smokin' Hot на Essie не е нещо невиждано, но пак съдържа в себе си сивата нотка, която тотално ме е завладяла. Комбинацията на лилаво със сиво, го кара да изглежда загадъчно опушен и за секунда те кара да се замислиш всъщност какъв цвят е този лак. Стои много кремообразно, а цвета както казах е много богат и наситен на нюанси.

Catherine Arley 903 е един от най-свежите в цялата ми колекция. Съдържа миниатюрни частички брокат, които улавят светлината и блестят.


Черното за мен няма сезон. Независимо дали е август или февруари черното е класика и винаги ще намери място в колекцията ми. Обожавам черен цвят и нямам никакви притеснения да го нося, когато си поискам. 
Последният път, когато бях на пазар за хубаво черно обаче реших, че е време да поразнообразя и се спрях на номер 924 на Catherine Arley, който съдържа в себе си малки сребърни частички брокат. Допада ми, че е леко закачлив и по-различен от това, което харесвам по принцип. 


И като за финал съм отредила място на един друг любим лак, който отново няма сезон в моите очи, а е подходящ за всяко време и всяко място.
Beige Elegant на Bourjois e бежов полупрозрачен цвят, който е подходящ за моментите, в които трябва да сме по-неутрални (било то за работа или училище).

Не съм огромна фенка на лаковете за нокти и е твърде вероятно до пролетта да не си купя нищо ново, но все пак искам да имам малко разнообразие и се стремя да притежавам 10-тина лака, които да си сменям в зависимост от повода и настроението ми. Много ми се иска да си намеря едно хубаво тъмно зелено, което да допълни колекцията ми, но за сега съм си дала малко почивка.
Надявам се, че ви е било интересно да разберете, кои са моите есенни фаворити и да поопознате мен и вкусовете ми по-добре.
Ще се радвам да споделите с мен кои са вашите предпочитани цветове през есента и в случай, че имате блог, на който вече сте публикували подобна тема, да ми оставите линк.

Желая ви приятен и усмихнат ден!

P.S. В момента ноктите ми са супер зле, благодарение на местене, куфари и шкафове. Скоро ще сложа снимки, за да видите как лаковете стоят, когато са нанесени.

7 comments

  1. Честит рожден ден! Пожелавам ти много успехи, приказни мигове и много, много козметични находки :)

    ReplyDelete
  2. Честит рожден ден!Пожелавам ти много,много щастие и сбъднати мечти!:-) И страхотни подаръци!
    Между другото,и аз подготвям подобна публикация,свързана с есенните лакове за нокти,но моите са повечко,понеже съм вманиачена. :-Р

    ReplyDelete
  3. Честит рожден ден!
    Пожелавам ти много щастие и сбъднати мечти!

    ReplyDelete
  4. Благодаря ви, момичета. Много сте мили и ме зарадвахте с коментарите си. Изкарах си супер, въпреки че бях далеч от семейството и приятелите си.
    Получих интересни подаръци и мисля да започна да правя една публикация на месец за мен и живота ми, за нещата, които ми се случват ако имате интерес, разбира се. Не искам да ставам досадна в никакъв случай.

    ReplyDelete
  5. На мен би ми било много интересно,винаги обичам историите на хора,които живеят зад граница. :-)

    ReplyDelete
  6. Честит рожден! Желая ти много здраве,щастие,късмет и много много любов!
    И страхотни козметични подаръци,разбира се! ;)

    P.S. Лаковете,които си си подбрала за есента много ми допадат! Точно това сиво на Essie мисля и аз да си поръчвам. :)

    ReplyDelete
  7. @Nastia Мерси за пожеланията! Надявам се да ти хареса лака.

    ReplyDelete