Нови придобивки - Октомври

October 26, 2011

Здравейте, момичета!

Дълго отлагах тази публикация, надявайки се, че ще успея да получа поръчките си от Asos и E.L.F. и ще мога да ви ги покажа, но както някои от вас вече разбраха без адресна регистрация, няма как да получаваш поща в Швеция. А, за да имаш адресна регистрация ти трябва персонален номер, който на мен ми бе отказан за момента. Добре, че не ставаше дума за много пари, защото иначе щях да бъда много по-разстроена, но въпреки това не е приятно. Отделен е факта, че очаквам писма от институциите, за да видя дали са одобрени документите ми и нямам представа как стои въпросът. 


Очаквайки поръчките си гледах да не се впускам в излишни покупки, защото истината е, че в момента не се гримирам много (благодарение на факта, че не познавам абсолютно никого в тази държава и не излизам супер често). За щастие покрай рождения си ден получих някои неща, а в последствие си купих това онова и благодарение на това днес имам за какво да пиша.




Ако следите facebook страницата на блога вече сте прочели, че се сдобих с мечтаните 3 стъпки на Clinique. Исках първо да пробвам малката разфасовка, за да преценя как ще ми пасне на кожата, но получих като подарък голямата. Не искам да звучи като оплакване, защото съм наистина благодарна за милия жест. Използвам ги вече от 25 дни и имам доста впечатления ( на опаковката е указано, че първите резултати се забелязват след двуседмична употреба) и искам да пусна отделна статия, за да ви обясня с подробности за какво става дума. Накратко мога да кажа, че съм супер объркана и не знам дали съм доволна или не. От една страна черни точки и разни други несъвършенства почти изчезнаха, но от друга ми се появяват доста повече пъпки от обикновено.  Всъщност през последната седмица положението се нормализира и вероятно след седмица, две ще имам пълна представа как точно действа този продукт при мен.


Друг подарък, който получих е лакът на O.P.I. - Dulce de Leche, за който споменах в предишна тема (Линк) и страшно много ми харесва. Ноктите ми никога не са били толкова ужасни - делят се, чупят се и не задържат лак за повече от ден. Само този лак ме спасява, за да изглеждат нормални.
Обмислям да сменя лакочистителя си или топ лака, за да видя от къде точно идва проблема. От две седмици не използвам база, но подобрение няма, а ако нямам лак положението е просто плачевно. Стискайте палци да намеря някакво решение.


Четките си за лице държах в чаша за чай (много професионално), докато не се натъкнах на прекрасен магазин, в който продават всякакви дрънкулки. Успях да си намеря чаша за свещи, която много ми хареса и пригодих за нов дом на четките ми. Все още не съм наясно къде продават какво, но все пак е по-добре от нищо.


Майката на приятеля ми беше във Франция на почивка и едно от нещата, които ми донесе е лосион за тяло на френската марка L'Occitane, която пробвам за първи път, но при всички положения много ми допада. Прочетох историята им и ми се стори много интересна. Подготвям публикация, за да ви я разкажа и на вас, както и малко ревю на въпросния лосион. Продавачката е била доста щедра, защото беше дала и 10-тина тестера на крем за лице и очи. Не съм ги пробвала все още и си ги пазя за някой по-специален момент.


Колежка на майка ми имаше път към Стокхолм и милата ми майка освен подправки и разни блузки беше сложила в пакетчето лак на Essence в цвят Choose me. Още снощи се лакирах и вече се влюбих. Това е първият ми лак от този тип и съм на път да си сменя мнението за брокатените и холограмни лакове. Ще пусна снимки в началото на Ноември.


Твърдо съм решила да си купя всички сенки от серията  Infallible на L'Oreal и вторият цвят, с който се сдобих се казва - Forever Pink е много нежен розов цвят с малки златни частички. Малко съжалявам, че не си взех зеленият, който всъщност е и моят фаворит от цялата колекция, но през Ноември ще си взема и него.
Извинявам се, че така и не намирам време да пусна статията, а имам подготвени снимки вече, но като седна да пиша искам да кажа толкова много неща, че се обърквам и в последствие отказвам. Ще се постарая обаче да се взема в ръце, защото сенките си струват.


Последният козметичен продукт, с който се сдобих е балсам за устни, защото тук е много студено и устните ми са доста сухи. Балсама ми на Korres работи чудесно, но не искам да си го хабя, защото в момента използвам промишлени количества продукт. 
Цените на балсамите са много високи тук и най-евтиният (който аз имам) е 4 евро, разбира се никъде не пише нищо на английски, а шведския и финландския не са ми много силни и нямам никаква представа какви са съставките му. 

Това е от мен за сега. Дано шведските ми приключения да не са ви отегчили твърде много. Обещавам веднага щом си намеря работа да отида и да похарча половината си заплата (примерно) в мола, но за сега положението е такова. Раздавам го по-скромно, за да не се чувствам виновна след това. 
Надявам се вашите поръчки да си пристигат безпроблемно и ви пожелавам приятен ден!

4 comments

  1. Л'Окситан е страхотна марка, наистина. Пробвала съм само две три неща, но са невероятни. И тук продавачките са си доста щедри, дори и да не купувам нищо, пак излизам с по два-три тестера...

    ReplyDelete
  2. И на мен отдавна ми се ще да опитам нещо на Локситан,чувала съм страхотни неща за техните кремове за ръце.Относно ноктите-може би е от смяната на климата. И аз докато живеех във Франция в началото имах ужасни нокти, а и коса и кожа, между другото. Иначе- много готини придобивки!

    ReplyDelete
  3. Здравей,
    На мен овлажняващият крем на Clinique също ми направи проблем - пъпки и зачервявания, заради което веднага спрях да се мажа с него. Точно преди ден консултант на марката ме посъветва да не го използвам, защото всяка кожа реагирала по различен начин, в случая моята явно не го харесва. Интересно ми е при теб как подейства след няколко седмици ползване. Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Здравей, Дени. Ще направя ревю по някое време (може би през Декември), но това, което мога да ти кажа в 2 изречения е, че е окей. В смисъл помогна ми до известна степен, но не мисля, че е нещо, което бих си купила отново. Доволна съм от тоника и измиващият сапун, но крема не е достатъчно хидратиращ, пълен е с разни масла и ми излизат пъпки, които не са много, но все пак е неприятно. От гледна точка на черни точки и т.н. съм много доволна. Мисля, че изравни до някъде тена ми и кожата е по-озарена осезаемо.

    ReplyDelete