Winter Nails : Glitter - O.P.I. Goldeneye

December 3, 2012

Здравейте, момичета!

Не съм почитател на филмите за Джеймс Бонд, всъщност си спомням да съм гледала само един от тях преди много години, но новата колекция лакове на OPI, която е вдъхновена от последната част на популярната поредица, направо ми спря дъха. Докато си вървях из магазина нещо блестящо и цветно ми се наби на очи, спрях се и загледах различните нюанси и бях като хипнотизирана. Поседях сигурно 10 минути пред стилажа и огледах всяко шишенце безброй много пъти и за малко да си тръгна с 3 от тях, но в последствие успях да си поема дъх и да помисля разумно. Или поне сравнително разумно.


Под силните светлини Goldeneye ми се стори най-уникален и различен от абсолютно всичко, което някога съм носила върху ноктите си и реших, че задължително трябва да го притежавам. Това е доста нетипично за мен, защото принципно съм доста скучна по отношение на лаковете и винаги се впускам към кремообразните формули в сравнително нормални цветове. Особено покрай наближаващите празници със сигурност имах нужда от нещо лудо и нетипично в живота си.

Притежавам въпросния лак от около месец вече и се каня да ви го покажа от още толкова дълго, но абсолютно винаги, когато се лакирам с него нещо се случва и плановете ми се разминават. Или батерията на телефона ми пада, или трябва да разходя кучетата и каишката се омотава върху нокътя ми и лака се набръчква и не е за показване, или се лакирам нескопосано и го изтривам мигновено след това... 




Goldeneye e златист ситен глитър с гладък завършек (тоест усеща се гладко върху нокътя) и е много, ама много красив. Допада ми факта, че не са се спряли на стандартното "златно", което всички сме свикнали да виждаме, а по-скоро наподобява цвета на антично злато и в този смисъл наистина е уникален. Не съм свикнала да нося толкова топли нюанси и първоначално бях малко объркана дали ми харесва или не.



Частичките са много ситни, но в достатъчно концентрирано количество и само след 2 слоя, ноктите изглеждат така все едно са били потопени в злато. Много е блестящ и отразяващ светлината.



 Формулата е може би съвсем малко по-плътна от типичната за марката, но самият лак при мен изсъхва  по-бавно от останалите, които имам, дори и след нанасянето на бързо съхнещ топ лак. 
Премахването на мен ми е ужасно трудно и каквото и да пробвам не мога да го изтрия от ноктите си изцяло. Вероятно е моят лакочистител да не е достатъчно силен или нещо такова, но си ходя със златен брокат впит в кожичките няколко дни след това. 

Много интересен лак, който смятам, че заслужаваше отделна публикация, не съм изцяло сигурна дали ми харесва, но винаги, когато съм лакирана с него получавам запитвания, така че определено хваща погледа. Подходящ е за предстоящите празници, самият той е някак си празничен и весел и наистина различен.

Какво мислите вие? Допада ли ви? 

Приготвила съм ви още много публикации и изненади до края на месеца, благодаря за подкрепата и коментарите.

Хубав снежен ден!

8 comments

  1. Наистина хваща окото :)
    Аз бих го носила и в ежедневието, но нанесен само на безимения в комбинация с някой по-неутрален и небляскав на останалите нокти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чудесна идея, съвсем скоро ще се възползвам и аз :)

      Delete
  2. Много е готин и ефектен лака! Планирам да го подаря на сестра ми за Коледа, понеже тя харесва повече глитъри. Като цяло тзи колекция на OPI не ме впечатли много освен Golden eye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ѝ хареса, чудесен подарък според мен :)

      Delete
  3. Красив лак! Бих го носила като елемент от френски маникюр - вишнев/червен/черен нокът със златно ръбче например. Истината е, че като цяло избягвам глитърите, но много се радвам да ги съзерцавам на снимки :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също не съм голям почитател на глитърите, имам само няколко, но всички са много красиви :)

      Delete
  4. Дивашки цвят! С хубавите лакове е доста трудно да се избере, но... Понякога се налагат ограничения :D
    И все пак... Само 10 минути пред стелажа?!? Веднъж избирах лак на ОПИ час и половина в Дъглас-а... Продавачките сигурно ме смехтнаха за луда! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ХАхаха, не ми се е случвало толкова време да избирам лак, но това е защото съм много импулсивна и не му мисля много, когато си наумя нещо.

      Delete