Maybelline Fit Me Foundation

December 8, 2012

Здравейте, момичета!

Честит празник на всички студенти, пожелавам ви хубави моменти и много успехи. За мен лично студентския живот (поне за сега) е вече в миналото и дори си мисля, че не успях да му се насладя така, както трябваше. За хубаво или лошо обаче връщане назад няма, така че ми остава да се примиря и да се сещам за предишните години с носталгия.

Днес цял ден си почивам и мързелувам. Наваксах си пропуснатите епизоди на любимите ми сериали и прекарах малко време с кучетата, които много се бяха затъжили за мен. Само след две седмици обаче излизаме във ваканция и съм ужасно нетърпелива това да се случи, чувствам се така все едно съм отново ученичка.

Вчера ви показах един от любимите ми нови продукти на Maybelline и се чудех дали е удачно днес отново да ви занимавам със същата марка, но истината е, че едни от най-любимите ми неща в момента са техни и колкото и да се опитвам да ги избягвам (заради тестването върху животни), понякога просто не мога да устоя. 


Знаете за моята огромна дилема с фон дьо тен-ите и колко ми е трудно да намеря такъв, който пасва на много светлата ми кожа. Не просто масовите марки не предлагат толкова светли нюанси, но ако предлагат са или твърде розови или твърде бежови, а аз не попадам в нито една от категориите.
За това и не се поколебах за секунда, когато видях, че серията Fit Me предлага огромно разнообразие от цветове, което успява да покрие нуждите, както на светлите като мен, така и на дамите с много тъмна кожа. Същата серия включва освен основния продукт фон дьо тен, така и пудра и коректор. Всеки продукт има определен номер и останалите със същия номер имат същия цвят и подтон, така че не се налага да пробвате всичко по отделно.




Цвета, с който аз разполагам е номер 110 и е най-светлият в цялата колекция. Това, което ме привлече към него е, че успява да запази неутралността (не е жълт или розов) си без да бъде сивкав или бял. 


Опаковката е стъклена и по мое мнение много симпатична. Не е твърде тежка, но се усеща стабилна и издържлива. За наша голяма радост разполага и с помпичка, която работи чудесно и в зависимост от натиска, която оказвате изпуска различно количество от продукта.
Консистенцията на самият продукт е водна, но не до там, че да се разтича навсякъде. Формулата не се усеща да бъде плътна, тежка или мазна. Поне не и на пръв поглед.

Голямо предимство, което аз откривам в този продукт и не винаги се среща при останалите фон дьо тен-и е факта, че ви дава предостатъчно време да работите с него. Може да си го масажирате в кожата няколко минути и няма да изсъхне или да стане на петна.  Прелива се до съвършенство до толкова, че дори не си личи да имате каквото и да е по лицето. Покривността е между минимална и средна, но по-скоро клоняща към минимална. Изравнява тона на лицето прекрасно, но не се справя със зачервявания или пъпки. Справя се с дребни несъвършенства, но до там. В този смисъл ако нямате сравнително чиста кожа, не мисля, че бихте останали доволни от покритието, което ще ви даде този продукт. 

Друг изключително важен момент, който трябва да отбележа е завършека, който е от този тип освежаващи-озаряващи лицето и ако сте с мазна кожа, няма да ви допадне, защото ще лъснете мигновено. Отделно от това не забелязвам да контролира себума по-никакъв начин.
Бих го препоръчала на дами със комбинирана/суха/нормална кожа, които имат необходимост от допълнителна влага, каквато този продукт осигурява. Тук е момента и да споделям, че фон дьо тен-а се усеща върху кожата. Усещането не е мазно или тежко, но първоначално леката формула, след като попие добре, се оказва доста богата. Невъзможно е да постигнете ефекта маска, който е типичен за формули ориентирани към мазна кожа.

Самата аз през зимата (особено при този ужасен климат) имам нужда от допълнително подхранване, което този продукт ми дава и съм изключително доволна от него и начина, по който седи на лицето ми. Използвам пудра, която не е матираща и в комбинация с нея, постигам една идея повече покривност и издръжливост. 

В заключение мога да кажа, че ако сте с мазна кожа, но разполагате с хубава пудра, която действа чудесно, може и да успеете да го вкарате в употреба, но не мога да дам никакви гаранции, защото самата аз съм с комбинирана/дехидрарана и нуждите ми са съвсем различни.

8 comments

  1. За съжаление аз нямах особено голям късмет с този продукт. Фен съм на марката също и с голямо желание си го купих. Имам нормална към смесена кожа, която никога не е седяла мазна. При първото нанасяне го усетих много приятен. Излязох от вкъщи и само след час се погледнах в огледало и лицето ми беше като ужасна мазна топка. Гримът по очите ми беше започнал да се размазва, въобще грозна картинка. На другия ден отново опитах като тозъ път сложих основа за грим, както и повече пудра, но ефектът беше същия. Спрях да го използвам и най-лошото беше,че дни след като не го използвах кожата на лицето ми остана мазна,а аз никога не съм имала мазна кожа. Направо ужас. Със сигуност не е продукт, който бих използвала повече.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Това е ужасно! Пробвала ли си да го смесиш с някой друг фон дьо тен?

      Delete
    2. Не не съм пробвала...толкова бях ужасена от него, че не посмях да го сложа повече върху лицето си. Сега съм го прибрала на дълбоко в шкафа :)))

      Delete
    3. Аз в момента моя го смесвам с един на MAXFactor, който ми идва много тъмен пък и комбинацията на двата страшно много ми харесва. Почти всеки ден съм с него, пробвай вкъщи може би и виж как ще ти се стори, за да не ти отидат парите на вятъра поне. Иначе той доколкото знам съдържа разни масла и е много вероятно кожата ти да не толерира някое от тях, по-добре се насочвай към oil-free фон дьо тен-и.

      Delete
    4. И аз си търся много светъл фон дьо тен с неутрален подтон и минимално покритие. Определено смятам да го пробвам.

      Delete
    5. Не знам кои нюанси са вкарали в България. Обикновено най-светлите много удобно ги пропускат.

      Delete
  2. От къде го поръча?? Защото аз не намирам същия цвят никъде :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. При нас се предлага свободно в дрогериите. Не съм сигурна кои цветове вносителите в България са решили да пуснат.

      Delete