Декемврийски придобивки

December 18, 2012

Здравейте, момичета!

Извинявам за липсата на публикация вчера. Прибрах се в късния след обяд, докато се оправя и свърша домашните задължения мина доста време, легнах да почина за 1 час и се събудих на следващата сутрин. Добрата новина е, че имам толкова много статии налични вече, така че винаги може да си прегледате тях в случай, че много се затъжите за мен.

Всички сте свидетели колко по-малко пазарувам в сравнение с преди и се чувствам прекрасно! В никакъв случай интереса ми към козметиката не е спаднал, дори от време на време ми се случва да се сдобия с по някоя съвсем импулсивна придобивка, но като цяло съм доста по-сдържана и премерена. 


През последния месец (или малко повече), често ми се налагаше да бъда по магазините и естествено не се сдържах купя и някои неща за себе си, но от почти всичко имах някаква нужда. Покрай празниците в почти всеки магазин има някаква изкушаваща промоция, а и доста от новите колекции на много марки бяха пуснати, така че има между какво да се избира със сигурност.



Имах нужда от нов несесер! Този така неглижиран продукт се превърна в неразделна част от дамската ми чанта и в момента държа вътре всевъзможни работи, които странно обаче ми стават необходими в един или друг момент. Стария, с който разполагах все още е в перфектно състояние, но е доста мъничък и не особено симпатичен, доста пъти си бяха намислила да го сменя, но по някаква причина всички, които успях да намеря и да ми харесат бяха прекалено скъпи за нещо такова.
Този, на който се спрях е доста семпъл и класически. Принта му не е крещящ или странен и си отива с почти всякакви цветове чанти. Бих казала, че е една идея по-голям от стандартните несесери за дамска чанта, които обикновено виждам, но аз не го пълня докрай така или иначе. Вътре има само едно отделение, на едната си страна има малък джоб с цип, където мога да държа някои дребни неща, които искам да ми бъдат под ръка.


Имах нужда от ново огледалце, защото старото ми не бе за показване и докато разглеждах Asos, за да подготвя статията за Коледни подаръци, попаднах на много симпатично златно бухалче. Много се изненадах от избора си, защото принципно изобщо не се спирам на подобни джунджурии и често дори ми се струват много кичозни. Позамислих се няколко дни дали да си го поръчам (през това време варианта в сребърно бе изчерпан) и в крайна сметка реших да рискувам. 
Останах изненадана от това колко всъщност е тежко, но в последствие това се оказа доста полезно, защото го намирам лесно в чантата си. Подобно на другите джобни огледала и това има две страни - увеличаваща и нормална.
Повярвайте ми всеки път, в който извадя златния бухал и няколко човека моментално започват да се взират в мен.


Най-новата ми любов е гланц за устни от празничната колекция на Make Up Store. Имам вече един техен продукт, който много харесвам и си поставих за цел да се запозная с тази марка по-отблизо и да пробвам останалите им неща. 
Много исках да си купя червило в тъмен вишнев цвят, но се познавам и ми е пределно ясно, че ще го използвам точно 2 пъти, преди да го захвърля при останалите в шкафа. За това реших да намеря компромисен вариант и се спрях на този супер пигментиран и блестящ глос. Формулата му е много уникална и ми е супер приятна за носене, издържа много дълго време върху устните, не ги оцветява и не ги изсушава. На всичкото отгоре получавам този цвят, който толкова много исках, само че в полупрозрачен вариант и съм сигурна, че ще е нещо, което ще нося през цялата зима без спирка. Щом започнах да се притеснявам за това какво ще правя, когато свърши, значи работата е сериозна.


Друг гланц, който ми привлече вниманието, отново в червената гама е Hot Love на Viva La Diva. Нямам никакъв опит с тази марка и като цяло продуктите ми изглеждат доста евтини и със съмнително качество, но този цвят ми допадна и реших да му дам шанс. Когато го тествах върху ръката си, ми се стори, че е доста по-пигментиран, отколкото е в действителност, след като се нанесе. Първоначално се чувства леко гъделичкаш върху устните, мириса е доста приятен. Като цяло не лош продукт. Не е нещо, което задължително човек трябва да притежава, но е лесен вариант да се носи червено, без някакви по-специални усилия.


Последният продукт, който днес ще ви покажа е лак за нокти на Depend в цвят 326. Тази марка за много кратко се нареди сред любимите ми тепърва започвам да я откривам. В интерес на истината голяма част от цветовете им са доста стандартни, не могат да се сравнят в комплексните нюанси на OPI например, но цената е 6 пъти по-ниска, така че ако човек намери нещо, което му допада, струва си да пробва. 
Имам някаква слабост към зеленото явно, защото отново си купих нещо в тази гама, но със сигурност е по-различно от това, което вече имам. Нямам търпение да се лакирам с него и да ви го покажа.

Надявам се публикацията да ви е харесала и да споделите с мен кои са последните ви козметични придобивки.

10 comments

  1. Много хубави работи си си взела, най-вече огледалцето :) Сиг. много нахално/нагло ще прозвучи, но ще можеш ли да оправиш снимките преди, както се виждаха ( сега трябва да се цъка на всяка една отделно за да се видят в голям размер а преди като цъкнеш на една и ти се отваряха всичките... Лично на мен ми беше най-удобно но и така не е голям проблем :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Благодаря за препоръката. Ще разгледам опциите, за да видя как мога да настроя снимките и ако е възможно с този темплейт нямам против да го направя, както преди.

      Delete
    2. Благодаря мила :)

      Delete
    3. На първо четене не успявам да намеря допълнителни опции за снимките, но ще прочета по-подробно утре, когато ми остане време. Не съм забравила.

      Delete
  2. Много хубави придобивки, особено огледалцето! Имам необяснимо влечение към бухали и с голямо усилие се удържам да не купя една джунджурия от Mango,която представлява подобен бухал (колие). Последната ми придобивка е водоустойчивата спирала 4D на L'oreal, а в началото на месеца се запасих с нова пудра от любимата ми Creme Puff Max Factor, защото ударих дъното на наличната :) Основно подаръци купувам през декември, но пък получих някои нещица, които ме радват.

    ReplyDelete
    Replies
    1. В asos има супер много неща с бухали, аз дори си харесах един пуловер, който сега е намален и нищо чудно да се превърне в Коледен подарък от мен за мен.

      Чудесни придобивки, очаквам да споделиш повече отзиви за спиралата. Моята е на привършване и се чудя какво новичко да пробвам.

      Delete
  3. Бухала е уникален! И аз да се наредя при любителите на бухали... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Трябва да видиш колко горда се чувствам, когато изкарам златния бухал с камъните от чантата и започна да се оглеждам :D

      Delete
  4. Влюбих се в бухала. Даже разгледах сайта, но не го намерих. :( Иначе последните ми придобивки са два молива за очи на Ейвън.
    (Тези бухали са голяма мания.. имам 2 колиета, 2 пръстена и 2 чифта обеци. :Д )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз го бях включила в идеите ми за Коледни подаръци, но го изкупиха много бързо, а беше и на промоция. Сигурна съм обаче, че след празниците ще пуснат още бройки, очевидно бухалите се някакъв хит в момента. Ще преглеждам, когато се сетя и ще споделя линк, ако попадна на подобно огледало.

      Delete