MUA Lipsticks - Shade 12 & 13

December 11, 2012

Здравейте, момичета!

Днес най-накрая си купихме елха! За моя огромна изненада установих, че продават такива съвсем близко до мястото, където живеем и нямахме повече извинения да отлагаме. Не си спомням кога за последно съм имала истинска Коледна елха и ми беше много важно тази година да не пропусна отново. Избрахме си едно не много голямо дръвче, което смятам, че ще ни свърши перфектна работа, веднага щом го украсим, ще ви покажа снимки. Купили сме си и коледни чорапи, които съм закачила на изкуствената камина и смятам да напълня с дребни подаръци за мен и приятеля ми. 

Миналия месец ви показах новите продукти на MUA, с които се сдобих и тъй като в момента тече друга тяхна промоция (-40% off и 5 лака), реших че е много удачен момент да ви разкажа за едни от любимите ми техни продукти, а именно червилата.


Няма да ви отегчавам с излишна предистория, но все пак няма как да не спомена, че преминах през етап, в който си купувах почти всяко червило, което ми хареса и се озовах с огромна колекция от неутрални и нюд нюанси, които дори и малко различни помежду си, са пак в същата цветова гама. Отървах се от голяма част от тях, но все още разполагам с над 20, които се опитвам да изразходвам постепенно. Бях си наложила пълна забрана за подобни покупки най-вече, защото като цяло червилата са доста скъпи, а не траят вечно.
Да, обаче MUA предлага своите за скромната сума от 1 паунд (аз си ги купих и с намаление от промоцията), така че реших да ги пробвам, не губя кой знае колко много. 
Избрах си по-луди и нетипични за мен нюанси, които в противен случай едва ли бих се престрашила да нося и честно казано не съжалявам нито за секунда. Иска ми се да си купя и останалите 12 от колекцията, но знам колко виновна ще се чувствам след това и за сега смятам да се огранича в тази бройка.




Червилата идват в стандартна опаковка, симпатична и семпла. Много са олекотени, но не се усещат евтини или прекалено нестабилни. Дъното е прозрачно и всеки нюанс се вижда, така че при положение, че разполагате с голяма колекция сте доста улеснени и не е нужно да отваряте всяко червило поотделно, за да намерите това, което ви трябва. 
Съвсем случайно открих, че тази долна част се развива и там се крие още малко количество от продукта. Не съм пробвала дали формулата е същата или не, защото отвора е доста малък.
Аромата им е много лек и недоуловим, на мен лично не ми е нито приятен, нито дразнещ. Принципно съм много чувствителна към миризми, а евтините червила често са наблъскани с парфюми, от които ми става лошо, но този аромат не ме дразни ни най-малко.



И двете червила, които ще ви покажа днес са много кремообразни и се нанасят плавно и плътно върху устните. Не се усещат (в този смисъл и не изсушават устните допълнително) сухи изобщо и никога не бих предположила, че са толкова евтини. Пигментацията е много наситена и няма необходимост от излишно напластяване, за да получите желания ефект.  Често ми се случва в случай, че устните ми не са в перфектно състояние, цвета да подчертае напуканата кожа, но при тези не забелязвам такъв ефект.


Двата цвята, които ще ви покажа днес в първата част на тази публикация са номер 12 и 13. 
Номер 12 е розово, в което се крият миниатюрни златисти и сребърни частици (не груб и драскащ брокат), които са много ситни и не се усещат. Доста нетипичен за мен и неподходящ за зимния сезон, но съм сигурна, че ще е много удачно за по-топлите месеци. 
Номер 13 е единственото червено в колекцията ми и е много, ама много крещящо. Оцветява устните, подобно на другите червени червила и като цяло малко се притеснявам да го нося, макар че евентуално за Нова година може да бъда с него. Формулата е отново много кремообразна и се разнася като масло по устните. 

Като цяло съм много доволна от продукта и съм щастлива, че ги открих, надявайки се за в бъдеще да се сдобия и с няколко други забавни цветове, което да разнообразят живота ми. За цената си са с отлично качество и ги предпочитам пред някои от другите ми, които са доста по-скъпи.

6 comments

  1. Харесвам червените червила, но на мен никак не ми стоят добре. Може би трябва да понатрупам още смелост и да "порасна" в козметично отношение, за да мога да се възприема :)
    Добри придобивки :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм същата като теб. Чувствам се много странно и постоянно имам чувството,че всеки ме гледа в устата.

      Delete
  2. Жени на абсолютно всичко ,което е в сайта ли има 40 процента отстъпка или сама на някой артикули?:)

    ReplyDelete
  3. Eххаааа, много са готини! А защо розовото да не става за зимата? Аз мисля, че даже е много подходящо- такова бледо с брокат напомня за заскрежена повърхност :) Разбира се, може у теб друга асоциация да оставя.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз винаги съм се притеснявала да нося твърде ярки червила. Може би, защото майка ми не им е почитателка и винаги, когато си сложа нещо такова, веднага забелязва с неодобрение, та просто не съм добила смелост.

      Delete