Maybelline Color Tattoo - Permanent Taupe

December 7, 2012

Здравейте, момичета!

Любимият ми ден от седмицата със сигурност е петък! Няма нищо по-хубаво от усещането, че цели два дни ще мога да си отпочина и правя каквото си поискам, без постоянно да си гледам часовника и да се притеснявам, че нямам време за нищо. Много е жалко, че при нас е толкова студено и не мога да обикалям на воля, но пък със сигурност е приятно и да поседя вкъщи и просто да мързелувам. 
Надявам се да ми дойде музата и да подготвя публикациите, които съм ви подготвила за предстоящата седмица, за да може да ми бъде по-спокойно през следващите дни. 

Днес искам да ви покажа един продукт, който е сравнително нов на българския пазар, но за кратко време доби огромна популярност и е често споменаван из блог пространството. Става дума именно за кремообразните сенки на Maybelline от серията Color Tattoo.
Много често са били сравнявани с кремообразната цветна база на MAC - Paint Pot, но пое мнение с изключение на визуалните прилики, други такива не съществуват.


Всички цветове (доколкото ми е известно в България на този етап се предлагат 8 от тях) се продават в стъклено кръгло бурканче с развиваща се капачка. Като цяло асортимента е ориентиран към по-стряскащите и нетипични цветове, които са силно блестящи, формулата на permanent taupe обаче е матова. На моята опаковка не е оказан грамажът, но като цяло ми се струва да бъде в рамките на типичното. Оказано е обаче, че въпросният продукт всъщност е гелообразна-кремообразна сянка.



Permanent Taupe е доста нетипичен taupe (смесица от кафяв и сив нюанс) в студената гама. Казвам нестандартен, не защото е нещо уникално или невиждано, а по-скоро заради подвеждащия начин, по-който изглежда в бурканчето. В опаковката изглежда по-кафяв, отколкото е всъщност.
Самият цвят е стандартен на пръв поглед, но след като веднъж бъде нанесен върху окото се проявява истинската му многофункционалност и измерения.


Не зная защо очаквах формулата да бъде много мека и едва ли не да ми потъне пръста в бурканчето, но с изненада открих, че това далеч не е така. Дори и ако окажа голям натиск формулата е все така твърда, но след като достигне в контакт с кожата, се затопля и прелива лесно по целия клепач.  Друго, което ме изненада бе, че изобщо не бе мазна, свикнала съм кремообразните ми сенки да ми дават такова усещане, тук обаче няма нищо такова. Много са леки и изобщо не се усещат, не седят върху кожата, а попиват и се разнасят навсякъде безпроблемно.


Обикновено нанасям няколко тънки слоя от продукта върху клепача си, за да достигна желания интензитет. Всъщност на пръв поглед цвета изглежда много пигментиран и е такъв, но след като ги разнеса добре навсякъде ефекта, който постигам е по-скоро "wash of colour". Интересна е способността му да скулптурира окото и да му придава дълбочина. Между различните слоеве, които нанасям изчаквам няколко секунди, за да може продукта лекичко да изсъхне и да се получи градация върху вече съществуващи цвят, а не просто да го размажа допълнително. В зависимост от вашите нужди може да използвате наслагващия метод или пък не. Силно препоръчвам използване на пръсти при употреба, топлината на тялото спомага за по-лесната работа с въпросните сенки. 

Друго, което е много важно да се спомене, че при мен сенките НЕ се задържат, ако преди това не поставя база. Под не се задържат, не разбирайте да изчезват безследно, но първоначалната интензивност намалява драстично. От друга страна пък не се събират в сгъвките на клепачите, но аз не знам до колко мога да бъда правилния тест обект в тази категория, тъй като моите са и без това доста сухи. 

Можем да заформим дискусия дали продукта е всъщност база за сенки или такива в действителност и моето мнение е, че със сигурност може да се използва и по двата начина. Кара прахообразните сенки да изпъкват и да се задържат по-дълго върху клепача, но пък на мен много повече ми допадат носени самостоятелно (в сгъвката преливам съвсем леко със светло кафяв цвят) и смятам, че стоят хем леко небрежно, хем класно и интересно. 

Като цяло отзивите ми за този продукт са повече от възторжени и за мен е много лесен начин да разнообразя грима си без допълнителни усилия. Препоръчвам ви да използвате база (и то не paint pot), ако смятате да ги носите самостоятелно и искате да ви се задържат за максимално дълго време.

7 comments

  1. Съгласна съм с всичко за теб за тези сенки. Нужна е база определено, а при моите мазни клепачи,ако ги нося без нищо се събират в сгъвката. Имам Pink Gold и Ininite White. Повече си харесвам вторите, а и другите ги намирам по-подходящи за лятото :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да пуснат и някои по-ежедневни цветове, с удоволствие бих ги купила.

      Delete
  2. Taupe-a ми е любим! Нося го като полубаза, правя опушен грим с него, и определено ми харесва самостоятелно нанесен. Само че ако имаше и някаква по-удобна четкаааааа, затова действам с пръсти смело и това е :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Използваш ли основа отдолу?

      Delete
  3. Аз използвам четката от Naked палитрата ми. Идеална е за тази цел. Днес нарочно носих Пинк Голд без база отдолу. А отгоре сложих Кранбери-то на Мас. Клепачите ми по принцип са мазни! А сенките са си все още на мястото! Според мен са добри като база :-)

    Ди

    shiderova.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвала съм и аз с четката на Naked, ама ми се струва, че попива много продукт (или попива не е точната дума) и някак си ми е по-лесно с пръсти. Много искам и аз кранберито, ама не мога да прежаля 40 лева за един цвят сенки само (тук са по 180 крони, приблизително 40 лева).

      Delete
  4. Здравей, Лили! Много ти благодаря. Ще го направя съвсем скоро.

    ReplyDelete