Swedish Christmas Food

December 23, 2012

Здравейте, момичета!

Много съжалявам, че зачезнах през последните два дни, но отново се разболявам и страдам от ужасно главоболие. Днес с голям зор успях да отида до бабата на приятеля ми, за да успеем да хапнем заедно по случай Коледа, която в Швеция се празнува на 24-ти декември. Надявам се за утре да съм в по-добро състояние, защото имам да готвя и очаквам гости.

Направих снимки на Коледната вечеря, за да ви покажа, защото храната е много по-различна от тази, която ние обикновено ядем на този празник.
Ако трябва да съм напълно честна нашата храна ми харесва много повече и страшно много ми липсваха сармите и баницата на баба.




Започнахме вечерята с леки сандвичи намазани с масло и кашкавал. За гарнитура към тях имаше салата от червено цвекло, пушена сьомга, херинга, горчица и още някои дребни неща.




Кюфетнца (традиционно шведско ястие)
Малки печени наденички
Яйца, майонеза, скарида, копър

Пай от сьомга - картофи, сметана, сьомга, лук, копър

Janssons Frestelse - аншоа, картофи, сметана, лук, масло
В общи линии това бе основното меню като за десерт имаше плодова салата, на която забравих да направя снимка.

3 comments

  1. Жени, изглежда много вкусно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога да кажа, че съм голям почитател на шведската храна. Имат някои вкусни неща, но като цяло българската е много по на ниво.

      Delete
  2. И на мен ми изглежда много вкусно :) По принцип не съм критерии защото съм едно голямо всеядно прасе :DDDDDDD Тотално различни ястия от нашите коледни традиционни. Но пък в това е чара да отидеш някъде далеч- да вкусиш от чуждата култура :)

    Рокси

    ReplyDelete