Tarte Amazonian Clay Blush - Exposed

December 14, 2012

Здравейте, момичета!

Остават броени дни до Коледа, както и до края на декемврийското ми предизвикателство. Публикуването всеки ден със сигурност ще ми липсва, но за съжаление нямам възможност да правя това за постоянно. До тогава обаче съм ви подготвила още някои интересни неща, които се надявам да са ви приятни за четене и разнообразят малко деня ви. 
Благодаря ви от сърце за хубавите отзиви, които ми оставихте по повод вчерашната статия. Почти декорирах навсякъде и се получи прекрасно. Имам дори някои неща в излишък, но пък ще си ги запазя живот и здраве за догодина, когато надявам се вече, ще имаме по-голямо пространство за украсяване.

Продуктът, за който ще ви говоря днес промени начина, по-който се гримирам и рутината ми изобщо. Използвам го толкова много, че тотално забравих за съществуването на останалите, с които разполагам, а те изобщо не са малко. През последните месеци е нещо, което използвам всекидневно и не изпитвам никаква нужда да му търся дупликати или заместители. Не ми е омръзнал начина, по който стои върху лицето ми и не се чувствам скучна или прекалено еднаква. 


Става дума за ружа на Tarte в цвят Exposed. За съжаление този продукт не се предлага по магазините и като цяло тази марка не е особено лесно достъпна в Европа, така че единственият вариант за поръчка остава ebay или amazon. Цената също не е ниска - 25$, но не бих се поколебала да я платя отново. Аз се сдобих с него благодарение на майка ми, която бе в командировка в чужбина и ми го купи, за което много ѝ благодаря.



Опаковката е кръгла, не много голяма, в цвят подобен на този на самия руж. Семпла е, но много симпатична и по мое мнение луксозна. Усеща се в ръцете доста стабилна, не би се повредила или счупила лесно, а и разполага с голямо огледалце, което винаги е плюс. От обратната ѝ страна се намира малка дупчица, която ако натиснете с нещо остро, ще изтласка металната гилза на ружа и ще можете да я пренесете в друга палитра, без излишни усилия.

Всички ружове от тази серия съдържат в състава си екстракт от амазонска глина, която е естествено изпечена от слънчевата светлина. Богата е на полезни за кожата съставки и според различните нужди, има различни свойства. На нея се дължи и изключителната издръжливост на този продукт.
Хората със суха кожа се възползват от подрахващите и хидратиращи ѝ свойства, които по естествен начин възстановяват нивото на влага. 
Хората с мазна кожа се възползват от контролиране на излишното омазняване, балансиране на кожата, както и намаляване видимостта на порите.
В допълнение ружовете не съдържат парабени, сулфати, синтетични парфюми или ГМО.

Самата аз не съм забелязала някакви особени промени в състоянието на кожата си, които да се дължат изключително на този руж, а и като цяло не очаквам такива. Освен това не нанасям руж върху цялото си лице, за да забележа допълнително овлажняване или контролиране на омазняването, но на мястото, на което поставям ружа си не съм забелязала нещо различно или нетипично. 
Това, с което мога да се съглася обаче е факта, че този продукт действително се задържа върху лицето ми за много дълго време, без да е избледнял. Това е и основната причина поради, която ме спечели и се превърна в незаменим за мен. Спокойно издържа в рамките на 6,7 часа и не ми се налага да мисля за него или да се налага да нанасям повторно. С нито една марка (от тези, с които аз разполагам) не съм постигнала същия ефект.




Цветът на този руж е много уникален. В опаковката изглежда доста стандартно и дори до някъде скучно. Нанесен върху лицето обаче се превръща в най-естествения розово-кафяв нюанс, който може да съществува и ви кара да изглеждате така сякаш сте красиви отвътре. Подчертава скулите (аз го нанасям в задната част на бузите, почти като контур) и прави вида ми много свеж. 
Пигментацията е чудесно балансирана и формулирана така, че да не може лесно да се прекали при нанасяне. Не смятам, че ако сте прекалено тъмни, ще си личи особено много, така че в този смисъл специално този нюанс е подходящ за дами със светъл/среден нюанс тон кожа.

Формулата е също много интересна и различна от тази на останалите ми ружове. На пръв поглед изглежда така сякаш е прекалено суха, но щом четката се допре в него, пигмента се залепя по нея. Не се рони изобщо, не се разпращава, не мърда от първоначалното състояние, в което е пресован. 
Нанасянето е лесно като детска игра. Не трябва да преливате прекалено дълго, нито да отстранявате пигмент върху ръката си, нито пък да се притеснявате, че ружа ви ще стане на петна. Попива напълно достатъчно в лицето, не стои отгоре върху кожата, не изглежда мазен или прекалено пудрен. Като цяло дори може да се обърка човек, че това е вашият естествен цвят, защото този продукт е много незабележим. Завършека е матов, не съдържа какъвто и да е блясък или брокат. 

Снимка от днес

Използвам този продукт от около 4 месеца и все още не съм успяла да направя вдлъбнатина в него, със сигурност ще ми стигне за много дълго време, което прави покупката още по-успешна.

Както казах в началото, аз го използвам всеки ден без изключение и дори обмислям да се отърва от по-голямата част от останалите си ружове, за да мога да инвестирам в няколко от другите нюанси на Tarte. За мен издръжливостта е основното предимство на този продукт, след което се нарежда прекрасния цвят и балансираната формула. Чудесен за начинаещите и тези, които се страхуват да носят руж по една или друга причина, незаменим за работещите дами и тези, които не обичат да носят много грим. Отива на естествен грим, на драматичен грим, подходящ е за училище, работа и дори парти.

Много подобен на Exposed като цвят е Tenderling от MAC, с който аз също разполагам и ако имате желание мога да ви покажа сравнение в отделна публикация.

Хубава вечер!

8 comments

  1. Покажи този на Mac да :) Аз леко съм занемарика манията по ружове, защото тук няма Mac, пък tarte въобще, а това са марките, които най-много искам да опитам. Моята най-добра приятелка се е сдобила с такъв на tarte от Америка това лято и смешното е, че няма четка, с която да го използва. Цвета, който е избрала е оранжев корал и е по-подходящ за лятото. Когато ми го показа веднага я поздравих за добрия избор и тя ми обеща да ми даде да го опитам. Само да си купи четка :дд

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще направя публикация тогава, скоро надявам се. Като цяло аз харесвам ружовете на MAC, имам мисля шест такива и преди много ги използвах. Не са толкова издръжливи обаче и това е основното, което ме спира да ги нося често.
      Иначе приятелката ти не би трябвало да има затруднения да си намери четка за руж, те са сред най-масовите и има такива почти навсякъде.
      Ще чакам да прочета отзивите ти, ще ми бъде интересно.

      Delete
  2. Много хубаво ревю! Бих си го купила с удоволствие, след коментара ти колко естествено стои.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм използвала по-естествено седящ руж никога. Както е такъв обикновен обаче, като го нанесеш става необикновен и лицето ти светва. Не искам да го хваля прекалено много, за да не звучи нереално, но аз наистина много, ама много го харесвам.

      Delete
  3. Аз също бих искала да прочета сравнение на двата продукта :)
    Друго, за което ще се радвам да пишеш, е нещо от сорта на "урок" как се слага руж. Или твоите начини за нанасяне.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще се опитам да направя нещо подобно, надявам се през новата година да се сдобия с нова и по-хубава камера, за да бъдат снимките по-качествени и ясни.

      Delete
  4. Zdrawei , prochetoh publikaciqta ti , no sum pod 18 godini i izobshto poruchwaneto ot koito i da e sait mi e super trudno po prostata prichina che nqmam kreditna karta , nqkakwa druga ideq kak moga da poducham , zashtoto oswen grima sum haresala mnogo drugi neshta , blagodarq predwaritelno :)

    ReplyDelete
  5. Здравей!

    За съжаление онлайн магазините са единствения вариант да се сдобиеш конкретно с този продукт, а и не само. Пазара в България е малък и не се внася кой знае колко много, така че интернет остава най-бързият и достъпен начин, за да се сдобие човек с това, което не се предлага в родните дрогерии.
    За да можеш да пазаруваш онлайн ти трябва дебитна/кредитна карта и/или paypal акаунт. Вариант е да помолиш родителите ти да ти съдействат или някой познат, който има навършени 18 години и разполага с един от тези методи на плащане.

    На мен поне не ми е известен друг вариант :( Съжалявам, че не мога да ти дам по-обнадеждаващ отговор.

    ReplyDelete