Hello vacation! Beauty products I will take with me.

July 29, 2013

Здравейте, момичета!

Нямахме планове да пътуваме през това лято чисто и просто, защото преценихме, че е по-добре да инвестираме в къщата и това, от което се нуждаем, за да се чувстваме по-комфортно. От съвсем скоро живеем изцяло самостоятелно и все още се ориентираме какво точно ни трябва, тепърва ще започваме да мислим за нови мебели, кухни и прочие работи, така че на този етап това е нашият приоритет. Да не говорим, че аз още напълно не съм осъзнала, че живея в Швеция за постоянно и се чувствам като на почивка, всъщност за мен всеки ден е уикенд така или иначе.
Приятеля ми обаче работи усилено и си взе полагащите му се две седмици ваканция и решихме да си направим една разходка за няколко дни в южната част на страната. Ще посетим и майка му, която живее близо до морето и общо взето няма да бъде нещо свръх вълнуващо, но пак сме щастливи, че ще може да се откъснем от атмосферата тук дори и за кратко. За първи път всъщност отиваме някъде заедно по едно и също време, не мога да повярвам, че за толкова години заедно така и не успяхме да го направим до момента. Кученцето също идва с нас, така че семейната идилия е пълна.

Винаги, когато пътувам взимам прекалено много козметични продукти със себе си, които в по-голямата си част дори не използвам, така че този път реших да направя рязка промяна в курса и наистина да взема само най-необходимото. Сигурна съм, че точно този път нещо ще ми залипсва особено много и ще се ядосвам заради постъпката си, но мястото, където отиваме предразполага за носене на много грим, така че положението е такова.


Опитах се да оползотворя някои тестери от Glossybox, които пазех за такива ситуации, както и наблегнах на малки опаковки при кажи речи всичко освен мицеларната вода, която нямам в какво да пресипя.




Прерових цялата къща и просто не мога да намеря слънцезащитния си крем за лице, нямам идея какво му се е случило, тоест имам идея - запратила съм го някъде без да се замисля и сега е тотално неоткриваем. Ще мина през аптеката утре да си взема нещо ново, имате ли някакви препоръки? Използвах на Avene spf50 в оранжевите опаковки и съм много доволна от него, но нямам против да тествам и нещо друго.
Мицеларната вода на L'Oreal използвам от скоро и както може да се убедите при това доста доста редовно, харесва ми, със сигурност е продукт, който ще си купя отново, имайки в предвид цената му и факта, че тук Bioderma не се предлага. 
На Hawaiian Tropic имам подхранващ лосион за тяло в травъл размер, съдържа слънцезащитен фактор 15 (няма да ходя на плаж или нещо такова), мирише на лято - кокос, море, коктейли и съдържа парабени. Искам да го изразходвам веднъж завинаги и да ми се махне от полезрението.
Кремчето на Akademikliniken, което използвам тези дни отново е тестер от Glossybox, цената в оригинален размер може да предизвика инфаркт и честно казано аз не намирам, че е нещо свръх невероятно. Името на марката предполага, че замества пластичната хирургия, няма такива работи, подхранва добре кожата, но до там, при себе си не забелязах никакъв по-различен ефект.


Шампоанът Godiva на Lush ми е много любим и го използвам поне веднъж в седмицата, имам подробно ревю, в което ви споделям впечатленията си от него. След по-продължителна употреба седя зад думите си, че е изключително сполучлив продукт и косата ми реагира отлично на него. Истински бонус е, че съчетава свойствата на балсам и шампоан в 1 и факта, че размера позволява безпроблемно разнасяне навсякъде.
Тъкмо бях изразходвала предното си мини от Moroccan Oil и започнах да тествам олиото на Macadamia, когато миналия ден в мола го получих като подарък при покупката на вакса за коса за приятеля ми. Не се оплаквам разбира се, дойде ми тъкмо навреме, за да не се налага да взимам със себе си голяма стълкена бутилка над, която да треперя през цялото време. 
Използвам сух шампоан на Batiste от цяла вечност и не го заменям за нищо на света, но получих в Glossybox тестер на Fresh Hair от Kevin Murphy и по-очевидни причини е по-добър вариант от голямата разфасовка на Batiste, с която разполагам. Иначе този тип продукти за мен са жизнено необходими,  не бих помислила дори, че мога да тръгна на път без нещо такова.


Гримовете подобно на горе изброените продукти са също максимално концентрирани в най-необходимото.
За база си взех любимият holy grail Face and Body на MAC, който обожавам и смятам, че е най-невероятният фон дьо тен на света, особено за летните месеци е изключително подходящ, защото издържа цял ден и придава на кожата леко сияещ вид. При нас не е твърде топло, така че смятам да пропусна пудрата, дано да не правя грешка.
Преди няколко дни ви разказах за новият кремообразен руж на Bourjois, с който се сдобих и всъщност, откакто го имам май не съм използвала такъв на друга марка. Кораловото ми е сред най-любимите летни цветове, а и съм толкова уморена от розови ружове, имам 30 такива, така че този определено внася разнообразие в живота ми. Опаковката е малка и компактна и смятам да го нанасям с пръсти, както и фон дьо тена.
Хайлайтърът на Dior - Amber Diamond е сред най-луксозните продукти, с които разполагам и винаги, когато усетя, че нещо липсва на кожата ми се обръщам към него за помощ да ѝ вдъхне живот, макар и само привидно. Допълнителна екстра е, че всички цветове могат да бъдат използвани съвсем успешно и като сенки.



Като казах сенки... Чудих се дали изобщо да взимам каквото и да е било или да използвам само хайлайтъра, но в крайна сметка за по-сигурно реших да взема това онова за всеки случай. 
Кремообразните сенки на Maybelline от серията Colour Tattoo в цвят Оn and on bronze са ново попълнение в колекцията ми и съм безвъзвратно влюбена в тях, издържат цял ден върху клепачите, много ся бляскави, а цветът е достатъчно неутрален за вкуса ми, но в никакъв случай скучен.
За сгъвката на окото заложих на любимият си нюнс от MAC - Night Manoeuvres, който представлява смесица между сиво и кафяво и е много удачен, за такъв тип употреба.
Моливът, който предпочетох е Teddy на MAC, разкошен златисто-бронзов цвят, който си отива с абсолютно всички, може да се носи самостоятелно леко размазан и е просто невероятен.
За база този път реших да дам шанс на леко позабравен продукт - Eden Primer Potion на UD, изравнява тона на клепачите в телесен цвят и като основа е с много високо качество, работи безотказно.




Надявам се не си помислихте, че ще взема само два продукта за устни със себе си, те са просто допълнение към всичко онова, което вече нося в чантата си. 
Спрях се на Pink Possibilities от серията Color Whisperer и на стейна на L'Oreal - Romy.


Четки взимам само три - една на Ecotools за кремообразните сенки и две за преливане - 217 на MAC и еквивалента на Sigma. Няма как да пропусна и извивачката за мигли на Emite.

Лак взимам само един Adora-bleu на Bourjois, който между другото не съм слагала до момента. Лакочистител ще си взема по пътя, така или иначе имам нужда от нов.

В общи линии е това, забравих да ви снимам спиралата си за мигли, защото вече е в несесера и душ гела, защото след малко влизам да се къпя и ще го сложа в чантата преди тръгване. 
Много ме е яд, че си оставих травъл чантичката на The Body Shop в България, бях си я купила само за 2 евро мисля беше и е изключително издръжлива и практична. Сега ми се налага да използвам стар полу-скъсан несесер, но така се случва, когато човек е перманентно разсеян, мога да се сърдя само на себе си.


Взех си и някои от по-цветните си бижута, които това лято така и не носих, всъщност бижута напоследък май изобщо не слагам. Купих си най-накрая и нови очила, че старите ми бяха много демоде, имам още един месец да им се порадвам преди да ги пенсионирам до другото лято.

Няма да взимам компютъра с мен и без това прекарвам пред него твърде много време, почивката ще ми се отрази добре. Не се притеснявайте вече съм ви написала няколко публикации, които ще се публикуват автоматично докато ме няма. Ще може да видите съдържанието на новата кутийка Glossybox, да прочетете за новите ми придобивки от MAC и отзивите ми за серията Apocalips на Rimmel.

1 comment

  1. Обичам такива постове, в които ясно се отличават предпочитаноята на човека, защото на почивката няма как да вземеш всичко ;)
    И мен скоро ме очаква една доста необичайна почивка ии смятам и аз да покажа какво ще си взема с мен, но има две седмицо до тогава :)
    Обеците на последната снимка са просто феноменални <3

    ReplyDelete