Продукти, които напоследък харесвам

July 11, 2013

Здравейте!

В последно време много рядко правя подобни публикации, в които да ви показвам най-често използваните си продукти и главната причина за това е, че не винаги имам достатъчно голямо разнообразие от неща, за които да говоря. Не намирам и смисъл да пиша всеки път за все същите работи, но няма как да не се възползвам от ситуацията, когато имам с какво да ви се похваля и днешната статия е именно такава.

Успях да внеса малко ред в живота си и вече имам много по-лесен достъп до всичките си притежания, а подреждането на козметиката ми помогна да преоткрия някои добре забравени съкровища. Част от новите ми придобивки пък намериха място върху нощното ми шкафче, което е показателно за това, че ги харесвам и използвам. 
Полагам истинско старание да "въртя в обръщение" колкото е възможно повече продукти, за да не залежават за твърде дълго, но въпреки това имам определени любимци, които трудно могат да бъдат изместени.


Специално през летните месеци избягвам да нося много грим, въпреки че тук климатичните условия го позволяват, наблягам на гланцовете и червилата си, по-лекичките ружове и цветните нокти.


Paul Mitchell Vogetti Wonder Brush Pink 


За съществуването на тази четка разбрах от блога на Татяна  Resident Konté и моментално бях заинтригувана от начина, по който тя я бе описала. Буквално за няколко минутки успях да я открия в любимия си сайт за онлайн пазаруване HQHair и след няколко кликвания вече пътуваше към мен. 
За първи път разполагам със специална топираща четка и скромното ми мнение е, че действително върши много по-добра работа от обикновения гребен. Моята косица е доста тъничка и за нея да има обем е почти мисия невъзможна, но с помощта на този инструмент и малко сух шампоан мога да се похваля с такъв. 
Надписа се изтри още след първата употреба, за това и на снимката не може вече да го видите. 

Wen Sweet Almond Mint Conditioner 


Получих този продукт в една от Glossybox кутиите си и бях ви споделила, че изпитвам известни затруднения с това да разбера какво точно е предназначението му. След кратка справка с няколко блога, останах с впечатление, че повечето дами го използват като балсам без отмиване. Аз разбира се нямаше как да остана по назад и го пробвах още в същия ден. Всъщност и до ден днешен не съм го използвала в банята и нямам идея как би се отразил на косата ми, но пък съм толкова доволна от действието му в момента, че изпитвам съмнение дали изобщо бих го направила.
Консистенцията му е много гъста, аз го нанасям само в краищата на косата си и използвам количество колкото грахово зърно, като преди това го разтривам добре в дланите си. Забелязах, че косата ми стои доста по-загладена и не ходи, на където си иска, на допир се усеща много мека, а на външен вид видимо заздравена. Не мога да кажа, че е продукт, без който не мога или промени живота ми из основи, но действа и съм щастлива, че имах възможност да го пробвам.

Дева Hands & Nails Bio Cream


Бях доста заинтригувана, когато разбрах за био серията на Дева и пробно реших да си взема само един крем, за да видя как ще ми се стори. 
Принципно не използвам редовно такива продукти, не е като да нямам нужда от това, но често забравям или ме домързява да го правя. 
Кремът мирише на нещо средно между бадеми и какао, което много се нрави на сетивата ми, а това от своя страна означава, че шанса да го използвам по-често е доста голям. Прави ръцете ми много меки и попива изключително бързо. Съвсем скоро ще ви разкажа в повече подробности за него, а до тогава ви препоръчвам да му обърнете внимание ако го засечете из някоя дрогерия. Отличен продукт.

Lush Breath Of Fresh Air


Бях чела чудесни отзиви за спрея на Lush с екстракт от чаено дърво и бях се запътила към него, когато любезната консултантка ме убеди да си взема Breath Of Fresh Air и то в голямата разфасовка! 
Реално това е спрей, който съдържа морска вода и алое вера и има за цел да разхлади, освежи и подхрани кожата. Може да се използва или като се напръска директно лицето или с помощта на памук. Първоначалните ми впечатления не бяха особено позитивни, кожата ми беше в кофти състояние и подозирах, че този спрей може да допринася за това. Оставих го да си почине за няколко седмици, след което му дадох нов шанс, което съвпадна и със затоплящото се време. 
Аз лично пръскам дланите си, след което нанасям върху кожата с леки потупващи движения, може да се нанася и след грим. Ефекта е предимно разхлаждащ, на мен ми действа буквално съживяващо, особено след дълъг ден. Помпичката не ми допада, пръска едра струя, което затруднява употребата.

MUA Bronzer & Yves Rocher Brush



Лятото е единственият сезон, в който мога да използвам брознираща пудра върху цялото си лице, без да изглеждам нелепо и повярвайте ми, възползвам се от това максимално. Притежавам няколко такива продукта, като най-предпочитаният ми сред тях е този на Makeup Academy. Изцяло матов е, а цветът нито оранжев, нито кафяв, нито сив, нито червен. Подтоновете са много естествени и пасват отлично с лекия тен, който неизбежно хващам през този период на годината. Нанасям го или на местата върху лицето, които слънцето първо огрява - скули, горната част на челото, леко върху или направо върху цялото лице и деколте и много, ама много се харесвам с него. Достатъчно пигментиран е, за да се вижда, но не прекалено, за да затрудни нанасянето. Цялата процедура ми отнема няколко секунди и за целта използвам голяма много мека четка на Yves Rocher, която ми остана от майката на приятеля ми. Хубавото при нея е, че е много ефирна, не загребва твърде много продукт и го разпределя много равномерно навсякъде. Препоръчвам я ако попаднете на нея.

MaxFactor Colour Elixir - Foxy Amber & Makeup Store - Amaryllis


Едни от най-любимите ми продукти изобщо са тези за устни и нямаше как да пропусна да не ви покажа някои от любимите си много цветни и летни такива.
Моливът-червило на MaxFactor притежавам от няколко месеца, но едва от скоро започнах да го нося. Изненадах се от това колко е кремообразен и пигментиран, цветът е малинов, финиша е много бляскав. Имах известни притеснения за това как ще се остри, но те се оказаха неоправдани, не изпитах ни най-малко затруднение.
Гланцът на Makeup Store вече ви показах в миналогодишната публикация - Summer Lips и това лято продължавам да му се наслаждавам, формулата ми е сред любимите - нелепкава, но много издръжлива, ако имате достъп до марката, не се колебайте да си вземете поне един от техните нюанси.

The Balm Stainiac - Homecoming Queen


Това е първият руж-стейн, който използвах и ми отне известно време да се престраша да го тествам, бях затруднена в началото, защото с него трябва да се действа много бързо, но в интерес на истината в последствие се оказа по-бързо, лесно и ефективно дори от нормален прахообразен руж. 
Цветът е приятен корал, въпреки че така показан върху ръката повече бие на оранжев, но веднъж разнесен изсветлява много и дава съвсем лек цвят на бузките. Изсъхва почти веднага, не оставя филм, не се чувства лепкав, все едно нямам нищо върху кожата. За щастие е и много издръжлив, особено подходящ за летните жеги. 

Аз си взех моят от FeelUnique.com, предлага се в три различни цвята, а цената е само 10 паунда. Скоро очаквайте подробно ревю и снимки.

Inglot Pearl 397


На няколко пъти направих опит да изкарам сенките от палитрата, за да мога да им направя ревю, но тъй като нямам толкова силен магнит си асистирах с нож, което както виждате не завърши особено добре. В резултат, на което сега дори ме е страх да опитам отново и не мога да ви кажа номера на тъмно синьото, което обожавам и използвам почти ежедневно през последните 2 седмици - слагам го само за акцент по дължината на долните мигли. Мога да ви кажа, че е матов и ако попитате консултантките със сигурност ще знаят за какво става дума.
Другият ми любим нюанс е смесица между розово, златно и прасковено и стои невероятно нанесен върху целият клепач.

Това бяха актуалните ми фаворити, постарах се да включа в списъка само това, което на 100% ми е направило добро впечатление.
Тъй като се опитвам да запълня блога с повече ревюта, които определено отсъстваха до този момент, ще се радвам да ми кажете за кой продукт бихте желали да прочетете повече.

www.asos.com в момента има 30% намаление на всички продукти на Rimmel, аз си поръчах един цвят от новата им серия Apocalips, ако сте хвърлили око на нещо, сега е моментът да се възползвате.

Хубава и спокойна вечер!

11 comments

  1. Жени дай ми моля те линк за четката, че нещо не успявам да я открия.:))) Много отдавна си търся такава четка, но никъде в България не откривам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога и аз да намеря в съдържанието, явно са свършили :( Иначе беше 4,99 паунда. Ще преглеждам периодично, предполагам ще я заредят скоро и ще ти пиша.

      Delete
    2. Сайтът им е мега бъгав ;)
      Ето линк:
      http://www.hqhair.com/vogetti-the-wonder-brush/10548922.html

      Delete
  2. Значи грешката не е в мен. Мерси много.:)

    ReplyDelete
  3. Жени,винаги когато чета публикациите ти и се радвам. За ваденето на сенките опитай с черна фиба ,от тези обикновените и нали знаеш като им падне гумичката отпред и бучкат,използвай с паднала ,подпъхни крайчето и и сянката ще излезе.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Ще пробвам задължително и ако успея, ще споделя най-накрая какво има в тая пуста палитра.

      Delete
  4. Хубава публикация :)) Сенките на Инглот се вадят най-лесно при мен с тръскане на самата палитра и потупване. Пробвай така :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, малко ме е страх да тръскам в момента, че сенките са полу-издълбани и се опасявам, че тотално ще се разпаднат.

      Delete
  5. Много се радвам, че четката ти допадна :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз ти благодаря за препоръката :)

      Delete
  6. Здравей! От доста време чета блога ти, но досега не съм се включвала. Много ми харесват публикациите ти! А за сенките на Инглот, аз ги изваждам с игла и магнита от капачето на палитрата. Пъхам иглата в ъгълчето, където има повече място и побутвам, като държа магнитчето отгоре. При мен излизат много лесно, надявам се и при теб да се получи.
    Надявам се няма проблем, че карам директно на 'ти'. :)

    ReplyDelete