Бочко - Хидратиращ бебешки крем

July 25, 2013

Здравейте, момичета!

Позатрупах ви с публикации през последния месец и реших да ви дам малко почивка, за да си отдъхнете от присъствието ми. Само, че се случи така, че много ми залипсва писането в блога и комуникацията с вас и бързам да се върна с нова статия, в която да ви споделя за едно хубаво кремче, което смятам, че би се харесало и на по-голямата част от вас.

На всички ни е пределно ясно, че е добре да се грижим старателно не само за кожата на лицето си, но и за цялото тяло. Основна стъпка в грижата е редовната употреба на подхранващи продукти, които да поддържат кожата мека и в добро състояние. При избора на продукт, който да изпълнява тази цел всички ние се влияем от различни критерии, които да удовлетворят нуждите и предпочитанията ни. За да направят този избор някои дами се влияят от цената на крема, други от състава, трети пък от формулата. Част от нас предпочитат по-леки и бързо попиващи продукти, други пък се радват на по-гъсти текстури и мазни формули, като цяло няма нещо, което да е универсално и да се хареса на всички еднакво. 
На мен изключително рядко ми се случва (да не кажа никога) да си купя крем за тяло няколко пъти един след друг и главната причина за това не е само, че и аз не знам какво искам, а предимно факта, че разнообразието е твърде голямо и винаги ми се иска да използвам нещо ново и различно. Един от главните фактори, от които зависи покупката ми обикновено е ароматът, което обикновено гарантира и по-честата употреба, защото признавам мързела в мен често надделява и пропускам тази стъпка.


Благодарение на леля ми, която е върл почитател на Бочко и използва огромно количество техни продукти, се сдобих с бебешкия им крем за тяло със зехтин и пшеничен зародиш. Отне ми известно време, докато се наканя да го използвам, защото както споменах изпитвам известни затруднения с това да съм редовна при мазането, но в крайна сметка дойде и неговото време и останах толкова доволна, че нямаше как да не споделя с вас за успешната си покупка.



Кремът се продава в синя, кръгла, пластмасова опаковка от 250 мл и по спомени цената му беше в порядъка на 5 лева. Според опаковката нивото на ph e 5,5, което на мен лично нищо не ми говори, така че ми остава само да се надявам, че е нещо добро. За тези от вас, които избягват парабените е добра новина, че в състава на продукта такива липсват.

Ето какво е написано върху самата опаковка, което в общи линии и отговаря на действителността :

Специална формула със зехтин и масло от пшеничен зародиш, богати на витамини и аминокиселини. Омекотяват, подхранват и успокояват бебешката кожа, като задържат естествената ѝ влага. Фината емулсия е богата на наситени мастни киселини, които предпазват кожата от външни въздействия и засилват защитната ѝ функция. Кремът лесно се нанася и бързо абсорбира, което го прави подходящ за честа употреба.


При отваряне кремът е запчетан с метално фолио, което гарантира, че никой преди вас не е имал достъп до него. Аз лично съм невероятен почитател на аромата, който е силен, дори леко натрапчив и остава по кожата много дълго време (може би почти ден, разбира се не със същата интензивност). В този смисъл не знам колко е подходящ за бебета, аз лично не съм майка, но ако бях бих предпочела нещо по-неутрално и недоуловимо. Тъй като обаче използвам крема върху себе си, не изпитвам подобни притеснения. Няма как да не призная обаче, че в някои моменти, когато навън е прекалено топло мириса ми идва малко в повечe. 

На пръв поглед, така седейки си в опаковката кремът изглежда с доста гъста консистенция, но след като допрях пръсти до него, моментално полепна по ръцете ми и без никакво усилие можех да нанеса необходимото количество по-цялото тяло, без да дълбая излишно. Много е приятен, леко охлаждащ и се разнася навсякъде без проблем и се втрива в кожата лесно. 
Останах впечатлена от това колко бързо попива, буквално няколко секунди, след което не оставя никакъв филм, никакво усещане на тежест или омазняване. 
Тъй като консистенцията е толкова лека и кожата буквално го изпива изпитах известни съмнения колко хидратиращ ще бъде всъщност, но дори и часове след употреба местата, които бях третирала бяха все така мекички на допир.
Мога напълно да се съглася, че формулата е богата на подхранващи съставки и, че кремът действително върши отлична работа и отговаря на моите нужди и това, което аз търся в един такъв продукт. Идеален вариант за топлите месеци, когато не се нуждая от нещо свръх ударно, което да преобрази кожата ми.


В състава открих няколко вида различни масла, които явно се харесаха на кожата ми и съм приятно изненадана, че по никакъв начин не се усетих лепкава, мазна или пък да се случи нещо неприятно, което да ми направи лошо впечатление.

Отзивите ми а продукта определено са повече от позитивни, като изключим момента с аромата и с удоволствие бих пробвала и други разновидности от същата серия в случай, че има такива. 

Използвали ли сте този продукт на Бочко? Какви са вашите впечатления от марката като цяло? Ще се радвам да споделите с мен какво мислите, нетърпелива съм да пробвам и някои от другите им продукти.

12 comments

  1. Здравей, аз също от много време ползвам прдуктите на Бочко и съм изключително доволна от тях. Този крем ми е много любим, много съм доволна. Доволна съм също и от кремчето им, което е за студ и вятър http://www.bochko.bg/bg/cold-cream (тъй като през зимата от студа кожата ми става много суха и се бели) - след като го ползвах тази зима нямах този проблем :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката, много съм впечатлена от марката. Взех си и мокрите им кърпички, за които също възнамерявам да пиша скоро.

      Delete
  2. Ооо това кремче за тяло го виждам за пръв път,но определено ме заинтригува,а аз обожавам лосиони,масла за тяло и т.н!На Бочко не съм ползвала много неща-само мокри кърпички и кремчето за лице,от които останах много доволна!Тази година даже мисля да се доверя на Бочко относно слънцезащитни продукти! :)

    http://dreamsof-beauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Погледни го ако попаднеш на него, дано ти хареса. Чувала съм чудесни отзиви и за слънцезащитните им продукти, макар че аз самата не съм имала възможност да ги пробвам.

      Delete
    2. Руми, сега погледнах блога ти и искам да се абонирам и да коментирам, но никъде не успявам да открия опция за това. Можеш ли да ме насочиш на къде да гледам?

      Delete
  3. Много е хубаво кремчето... pH 5,5 e средната стойност на нашата кожа,която е леко кисела :) т.е. рН 5,5 те устройва идеално ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за информацията :)

      Delete
  4. Жени,благодаря за ревюто,преди няколко дни козметичката ми ми препоръча крема.Каза ми да го изолзвам за лицето,тъй като леко ми се дехидратира кожата в областта на носа и ми трябва съвсем леко хидратиращо кремче.Сега определено ще си го купя след този твой пост.Относно pH-то мога да ти кажа,че 5,5 се води киселинно pH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Йей :) Не съм го пробвала върху лицето си, защото някак си ми идва много парфюмиран, дано на теб ти подейства добре :)

      Delete
  5. Replies
    1. Непременно да споделиш отзиви.

      Delete
  6. Бочко са найстина много добра марка!Използвала съм много слънцезащитни кремове на различни марки и Бочко найстина използва много добри съставки , защото не почернях толкова.

    ReplyDelete