Sheer Lipsticks? Are They Worth It? Guerlain Kiss Kiss - Rose Perle

July 5, 2013

Здравейте!

От днес блогът е с изцяло обновен дизайн, надявам се да ви допадне и минутите прекарани тук с мен да ви бъдат още по-приятни. 
Усещах, че имам нужда от промяна и вместо да си правя експерименти, реших да направя малка инвестиция и да се доверя на някого, който си разбира от работата. Исках нещо максимално семпло и изчистено,смятам че се получи добре. В следващите няколко дни ще направя някои съвсем мънички корекции, за да може всичко да изглежда, както на мен ми се иска. 

Аз съм пристрастена към продуктите за устни. Без значение в какъв вид са, с каква формула и цвят, видя ли нещо, което да ми грабне погледа, почти е невъзможно да се стърпя и да не си го купя. Имам безброй балсами и червила, които колкото и да ми се иска едва ли някога ще успея да изразходвам, но ако има един козметичен продукт, към който да изпитвам необяснимо влечение, то задължително той спада в тази категория.
Много рядко си позволявам да си взема нещо от по-висок клас козметика, именно поради факта, че дори и да съм влюбена в него, имам измежду какво да избирам и е твърде вероятно по някое време да се озове забравен на дъното на шкафа. Ако все пак това се случи обаче, избирам изключително внимателно и често посягам към продукт, който е или иновативен, или нещо в него го прави специален.
Давам си сметка, че подсъзнателно избирам пигментирано и интензивно червило, нещо в мен смята, че така си харча парите по-правилно. Странното в случая е, че за ежедневна употреба почти ексклузивно използвам полупрозразчни такива и в действията си не намирам нищо логично.

Много ми е интересно вашето мнение по въпроса - струват ли си парите подобни продукти и се чудя дали има и други такива като мен или съм откровено казано - странна. 



Преди няколко месеца получих като подарък червило на Guerlain от серията им Kiss Kiss, които са с балсамовидна формула, полупрозрачни и леко пигментирани.



Опаковката очаквано е доста впечатляваща - представлява подобие на три съединени бледо златни куба, върху предната част е гравирано името на марката, а върху горната част на капака - логото. За мен е истинско произведение на изкуството и изпитвам голямо удоволствие всеки път, в който го нанасям.
Изглежда много масивна и тежка, в действителност обаче е изненадващо лека и все пак не прекалено. Отварянето и затварянето са безпроблемни, няма опасност червилото да се отвори и да се размаже из чантата или несесера.


Количеството продукт, което се съдържа в булета е 3,5 гр, което по мои наблюдения е по-малко от стандартното. Цената не мога да посоча, но със сигурност е над 50 лв.

Веднага след отваряне на опаковката и дори още преди да съм видяла цвета, който получих - усетих приятния аромат на виолекти (бонбони за смучене), който не зная дали присъства и в останалите им серии продукти, но на мен наистина ми допадна, не го бях срещала в козметичен продукт до момента. Сравнително силен и аз го усещам за известно време върху устните си, след нанасяне.


Формулата вече ви споменах, че е подобна на балсам за устни - леко хлъзгава, разнася се като масло. Тъй като в нюанса, който аз притежавам се съдържат ситни брокатени частички, текстурата не е изцяло гладка, много леко се усеща, че има нещо, но не до там, че да бъде грапаво или да дере.


Самият цвят е неутрално розов със златист брокат, пигментация почти липсва и само след едно нанасяне се долавя леко оцветяване на устните, по-видим е броката, който пък се задържа дълго. Може да се наслагва до постигане на по-интензивен цвят, но наситеността не може да се сравни с тази на обикновено червило. Долавя се и блясък, който е типичен за така модерните мултифункционални продукти.
Ефекта е много деликатен и нежен, не изсушава устните по никакъв начин, не подчертава сухи участъци и линии. Аз принципно избягвам червила, които съдържат брокат, но в този продукт по-скоро ми харесва, допринася за уникалността му. 
Не се усеща тежко, нито пък лепне, пада равномерно и не оставя неприятна черта около контура на устата. 


Накратко мога да кажа, че този продукт за кратко се нареди в топ листа ми и винаги, когато съм в чуденка какво да сложа, посягам към него, заради естествения вид, по който прави устните ми да изглеждат. Лошата новина е, че много бързо свършва. Дали това се дължи на формулата или пък на факта, че са необходими няколко минавания, за да се получи желания ефект, но имам чувството, че се топи, без да усетя съм го преполовила и подозирам, че ако продължа в същия дух до месец няма да е останало нищо от него.

Тук идва и голямата чуденка - разумно ли е да се похарчи цяло състояние за един такъв продукт и дали е по-добре да се"инвестира" в нещо по-пигментирано, което пък ще може да се използва много по-дълго време.
Първоначалната ми реакция е да кажа, че на 100% си струва, в крайна сметка козметиката е предназначена да ни доставя удоволствие, по-добре да изразходваш продукт за рекордно кратко време и да знаеш, че си го оползотворил, вместо да купиш такъв, който ще носиш от време на време, ще стигне за по-дълго, но рискуваш да изветрее или да се развали.
От друга страна пък масовите марки предлагат огромно разнообразие от алтернативи на подобни скъпи продукти и сякаш ми се струва по-добра идея да си взема фон дьо тен или пудра вместо това, тъй като те са по-специфични.

Какво е вашето мнение по въпроса? Изобщо замисляли ли сте се по темата или аз имам твърде много свободно време?


9 comments

  1. Ех, Жени пак интересен пост и отново въпроси за размисъл ;дд
    Както при по-евтините така и при скъпите марки има добри и лоши продукти. В случая за мен е неприемливо такъв бранд с голяма слава да има червило, което свършва за нула време. Да, името много често определя цената, но нали това име е толкова скъпо заради добрата си слава.
    Забелязала съм, че при покупката на червила от дрогериите не мисля много. Влизам, спирам се при тези, за които съм чела и са ми интересни, избирам цвят и излизам. В резултат, на което имам доста неуспешни покупки заради формулата на червилата.
    Когато знам, че ще дам повече пари, влизам слагам си от червилото и излизам и обикновено това го правя преди някоя среща или излизане, струва ми се по-добър начин да ги тествам ;дд Така съм се отказала от няколко хвалени и за мен интересни по-скъпи червила, но пък и съм открила две много любими. И последното ми е едно от тях. Дори бих желала в момента да имам само от нея линия колекция, но уви голяма инвестиция би било.
    Според мен покупките на скъпи червила си струват, ако внимателно се тества. Същото важи и за по-евтините, но от опита ми определено предпочитам по-скъпите си червила.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти и много се радвам, че публикацията ти е допаднала. На мен ми е пределно ясно, че козметиката от такъв клас, какъвто са Guerlain е предназначена само за определена група от клиенти. Високата цена обикновено е маркетингова политика на компанията, наложена е изкуствено, за да изгради някакъв "статут" и конкретно цветната козметика не съдържа кой знае какви специални съставки, а по-скоро се плаща за име и опаковка.
      Аз честно казано едва ли ще си взема тяхно червило, поне не и в близко бъдеще, щастлива съм, че имах възможност да ги пробвам и определено ми доставя удоволствие да използвам продукта им, но моя начин на живот на този етап не изисква употребата на свръх луксозна козметика и аз нямам никакъв проблем с това.

      Delete
  2. Честит дизайн, Жени! Мног е свеж и наистина семпъл и удобен за ползване :)

    А за червилата - и аз съм маниак по темата... Честно казано, съм склонна да дам повече пари именно за нещо, което ще ползвам много, т.е. ежедневен нюанс и текстура. Ако е много претенциозно, шансът да го хвърля непреполовено е голям, и не си заслужава. При такива нюанси гледам срокът след отваряне да е по-голям :)

    ReplyDelete
  3. Балсамът Nivea Pink Guava е по-пигментиран от това червило, а струва между 3,50 и 4 лв. Очевидно е кой е по-разумният избор за ежедневието, а и изобщо. Червилото на "Герлен" вероятно е добър избор за жени, които искат да внесат лукс в живота си. За мен лично такъв разход не е оправдан.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката, ако попадна на този балсам, ще си го купя.

      Delete
  4. Аз също се чудя смислена ли е инвестицията. С Герлен нямам опит в червилата, но имам YSL Rouge volupte shine. Цветът ми е много красив, ароматът, завършекът - всичко е идеално, но се маже като масло и определено свършва по-бързо от другите ми червила.
    От червилата по дрогериите харесвам само тези на Римел и Лореал.
    Може би най-добрият вариант за мен са тези на Мак. Хем свършат доста по-бавно, хем са по средата като цена. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз много харесвам червилата на MAC, нямам кой знае колко като бройка, но за сметка на това си ги нося с голямо желание.

      Delete
  5. Новият дизайн изключително много ми харесва! Пожелавам ти още много читатели и приятни часове в блога!

    Не може да се отрече, че Guerlain изпипват в детайл опаковките и те винаги носят усещане за лукс. Аз, например, бях много впечатлена от кадифените калъфчета на първите ми сенки от марката. Дали цената си заслужава, не мога да кажа, 50 лв. не са малка сума. Може би ако имаш само едно червило и го ползваш всеки ден, защо не, струва си. Но ако имаш в шкафа още 15 и се сещаш за него веднъж в месеца, би било жалко да дадеш толкова пари и да залежава.

    ReplyDelete