My summer must haves : Catrice Made To Stay - 040 Lord Of The Blings

July 9, 2013

Здравейте!

Обожавам да разглеждам снимки на красиво направен очен грим, но в действителност самата аз много рядко отделям време, за да направя нещо по-специално за себе си. Рядко ми се занимава да слагам бази, моливи, да опушвам или да правя линии, а и честно казано начина ми на живот не изисква от мен да го правя. Факта, че тук жените предпочитат да носят максимално естествен грим определено не ми помага да развихря фантазията си, а и аз по-скоро искам да се впиша в пейзажа, отколкото да се отличавам.

През последните месеци преоткрих кремообразните сенки и днес са предпочитаният от мен вариант за дискретен очен грим, който комбинирам с малко молив и сянка в сгъвката на клепача. Няма да крия, че харесвам и простотата на тази си рутина - отнема малко време и изглежда така сякаш съм положила усилия да изглеждам направена, а всъщност не съм.



В тази категория имам изявен фаворит, който от скоро е мое притежание, но за сметка на това се превърна в необходимост. 
Дрогериите в България започнаха да внасят Catrice малко, след като се преместих и така и нямах възможност да се запозная с асортимента им по-обстойно. На няколко пъти се спирам да разгледам какво се предлага и дори притежавам няколко техни продукта, но тъй като марката ми е "чужда" така да се каже, почти съм нямала възможност за експерименти.
Във Виена попаднах пред огромен стилаж с техни продукти и нали в момента имам слабост към кремообразните сенки, реших да тествам серията Made To Stay. 



Цветът, който избрах се казва Lord Of The Blings и се предлага в стъклено бурканче с опаковка, на която чрез стикер е изобразен съответният нюанс. Количеството продукт, което се съдържа вътре е 5 мл, а цената бе в порядъка на 4 евро. Доколкото ми е известно тази серия се продава и в българските дрогерии.


Текстурата на продукта е кремообразна, усеща се плътна и дори леко мазна, въпреки това не се усещат по този начин върху очите. При първото нанасяне установих, че много лесно може да се прекали с нанесеното количество именно, защото формулата е изключително кремообразна и човек не може винаги да усети дали не е заграбил прекалено много продукт. На мен ми се получава най-добре ако нанеса един много тънък слой върху целият клепач, изчаквам мъничко, за да изсъхне, след което нанасям толкова, колкото ми е необходимо, за да получа желаният ефект.
Останах очарована от факта колко лесно се разнася по клепача, колко лесно се слива с кожата и се прелива дори с прахообразни сенки. Някои кремообразни сенки не се нанасят равномерно, оставят бучици или празни петна, аз не се сблъсках с подобен проблем. Изпълнява отлично ролята на база, аз лично ги нося самостоятелно. 
Най-удобно ми е да използвам пръстите си при употреба, предполагам четка също ще свърши работа, ако предпочитанията ви са такива.


Традиционно този тип сенки имат свойството да се събират в сгъвката на окото и този не прави изключение, горещо препоръчвам употребата на основа и то за предпочитане не paint pot на MAC. 
Аз все още използвам тази на ELF (няма свършване) и съм впечатлена от начина, по който сенките издържат през деня, до някаква степен интензитета им намалява, но въпреки това след дълъг ден очният грим изглежда впечатляващо добре без някои участъци да са избледнели или да е станал на петна. 


Lord Of The Bling е светъл сребристо-златен цвят с металически завършек. Съдържа блестящи частици. Пигментацията е повече от задоволителна, но при желание може да се постигне и по-натурален дневен грим. 

Интересен момент е, че стоят кремообразни върху клепача за доста дълго време и дават възможност за всякакви експерименти или поправяне на грешки. Дори, след като изсъхнат най-горния слой пак се усеща леко лепкав на допир, стори ми се интересно, тъй като другите ми такива продукти са по-различни. 

Нямам търпение да се сдобия и с останалите им цветове, определено ме спечелиха техен фен и бих ви ги препоръчала и на вас в случай, че харесвате такива продукти. Отлично качество съчетано с разумна цена. 

Имате ли впечатления от тази серия? Използвате ли кремообразни сенки като цяло или сте почитатели на традиционните прахообразни формули?

2 comments

  1. Кремообразните сенки са ми любими напоследък! Естествено, най-зарибена съм към Color Tattoo на Maybelline и по-точно On & On Bronze. И аз като теб харесвам колко лесни са за употреба - слагам 1 слой на целия клепач, малко сенки в подобен нюанс, очна линия и та-дааа готово! Не забелязах голяма разлика в това дали са със или без база, но по инерция слагам Shadow Insurance. Не знаех, че и Catrice имат подобен продукт, затова ти благодаря, че го сподели, непременно ще ги пробвам.

    ReplyDelete
  2. И аз имам точно този цвят кремообразни сенки на Catrice и споделям мнението ти на 100%. На мен обаче са ми любими тези на Maybelline - малко по-издържливи са и не знам как и защо, но с тях ми е по-лесно да контролирам количеството продукт,което взимам от бурканчето.

    ReplyDelete