Bourjois Cream Blush - Healthy Glow

July 17, 2013

Здравейте!

Предполагам за тези, които следят блога ми от по-дълго време не е никаква тайна, че ружовете са сред любимите ми козметични продукти и не веднъж съм ви споделяла, че притежавам повече, отколкото мога да изразходвам през целият си живот. Кожата ми е светла и винаги съм се харесвала повече, след като сложа нещо цветно върху бузките, случва ми се често да нямам време да си сложа сенки, но ружът е неизменна стъпка от процеса ми на гримиране.

През последната година абсолютният ми фаворит в тази категория е Exposed на Tarte, който не се уморих да нося и дори съм задълбала много сериозно. Всъщност това бе и последната ми такава покупка, за толкова време така и не успях да открия друг продукт, който да ме грабне или впечатли до там, че да си го купя. И така до скоро, когато случайно попаднах на новите кремообразни ружове на Bourjois. 
Кремообразните формули като цяло не са така издръжливи и пигментирани, но пък за сметка на това седят толкова натурално върху кожата, придават жив и бляскав вид на лицето, който аз поне с прахообразните ружове рядко постигам.



Колекцията ружове включва четири различни нюанса, от които аз избрах кораловото - Healthy Glow. Опаковката е запазената марка на Bourjois - кръглата кутийка, която е в подобен на същинския продукт цвят. Количеството, което се съдържа вътре е 2,5 гр, аз си го взех с цена
£7.99 от www.asos.com. Доколкото разбрах скоро ще бъдат достъпни и в българската мрежа, само че единствено в бутика на марката в един от столичните молове. Обикновено всички продукти, които пускат имат встъпителна промоционална цена, за съжаление нямам по-подробна информация, която да ви предоставя.

Държа да ви кажа, че кутийките са толкова миниатюрни и симпатични, че се изкушавам дали да не си купя всички налични цветове, действат ми много положително и не мога да си спомня кога за последно бях така развълнувала от появата на нов продукт на пазара. В този смисъл не заемат почти никакво място, може да се носят дори в несесер. Опаковката се затваря с помощта на магнит, който да държи на място и не позволява да мърда или да се отваря ненужно. От страната на капака пък се намира малко кръгло огледалце, което рано или късно влиза в употреба по мои наблюдения.






Не бях чела ревюта или някаква допълнителна информация преди да направя поръчката си и останах много изненадана, когато установих, че формулата не е всъщност изцяло кремообразна, а съчетава така наречената cream to powder технология или с други думи в мига, в който се разнесе върху кожата се превръща в нещо като пудра и изсъхва по този начин. Кремообразните ружове на ELF са подобни, ако сте ползвали тях, значи може да добиете представа за какво става дума.


Отне ми известно време да измисля каква четка да използвам при употреба, защото кутийката е мъничка, а тези, които аз имам са доста широки, в крайна сметка използвах пръст, за да пренеса продукта от опаковката до лицето си, след което прелях със стиплинг четка. Не зная дали това е най-удачният вариант, но при мен свърши работа и останах доволна от получения ефект.
Всъщност веднага щом допрях пръст до ружа текстурата се промени и още преди да съм нанесла върху кожата, беше добила пудреното усещане, за което вече споменах. Поне при мен този факт не оказва особено голямо значение, дори допринася за по-лесното разнасяне на продукта равномерно и откровено казано за по-дълготрайния ефект. Не размести фон дьо тена ми, разнесе се като кадифе отгоре, след което изсъхна и не мръдна от мястото си. 


Пигментацията първоначално създава впечатление, че е много наситена, но щом започнете да преливате остава само деликатен отенък, аз използвах два слоя, обикновено не си падам по твърде интензивния руж, но пък този е изключително красив и исках да се вижда добре. 




Цветът, както казах е коралов (клони към оранжев), не съдържа брокат, а само ситни и почти недоуловими златни частички и оставя кожата сияеща.
Не усещам, че имам каквото и да е върху лицето си, в никакъв случай не е мазен - все едно имам втора кожа.

Предполагам вече ви стана ясно, че определено съм сред почитателите на този продукт и истината е, че нямах кой знае какви очаквания към него. В моите очи е нещо уникално и различно от това, с което съм свикнала до момента и като цвят и като формула и като усещане. 
Предстои ми да опитам няколко различни четки за нанасяне, за да установя кой вариант ми допада най-много, ако вие обаче не разполагате с такива, може да използвате пръстите си, гарантирам, че няма да имате никакво затруднение при употребата. Много лесно се прелива с кожата, почти без никакво усилие, не ви трябва да сте специалисти в областта на ружа, за да се справите успешно.

Колекцията съдържа и телесен цвят, подобен на  така обичания ми Exposed, за съжаление обаче количеството от него е изчерпано, но натъкна ли се на него, ще си го купя задължително. 

13 comments

  1. Радвам се, че и ти направи ревю на точно този руж. Аз пък от всичко изчетено ззнам, че при конкретно този най-удачно е да се изпозва четка.
    Искам много поне един от цветовете, но тук да ги пуснали само във София и не мисля, че добра политика това :(
    Имам малка надежда да ги пуснат и в другите градове :)Поне си мечтая :дд

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз пробвах две четки и честно казано ми е трудно с тях, може би просто аз не притежавам подходящата за целта.
      Нямам идея каква е политиката на компанията вносител, според мен си мислят, че такъв продукт не би се харесал и не искат да рискуват с прекалено много бройки. Вчера пуснах ревюто си на фейсбук страницата им, след което бе изтрито, не зная нищо повече.

      Delete
    2. И аз наскоро им бях пратила съобщение с мои посове за техни продукти и не са ги пискали в страницата си. Харесвам марката и затова го направих, а те така с отношението си по неприятен начин ме отблъскват. Друг път не ми се е случвало ;Х

      Delete
    3. Ами за мен няма проблем, ще си пазарувам от асос и няма да си давам парите на тях след това отношение и въпросът приключва.

      Delete
  2. Ще се ходи до мола на бул. България, то се е видяло :) благодаря ти за ревюто, Жени :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма за какво да ми благодариш :) Много обичам като си взема нещо ново и да ми хареса от раз, не ми се случва прекалено често напоследък. Ако не ти се занимава с ходене до мола, поръчвай от асос.

      Delete
  3. Искам ги всичкииии! <3 <3 <3 Мисля, че с тези нюанси са уцелили десятката - и четирите са супер лесни за носене от всякакъв тип тен :) Нооо, дано успея да се докопам до един поне, работя по въпроса... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм на същото мнение като теб, снощи разгледах няколко блога, за да добия представа от всички цветове в колекцията и честно да ти кажа, макар че всички ми харесаха просто няма как да успея да ги изразходвам и се спрях само на 01, останалите мисля да пропусна.

      Delete
  4. Искам и аз...Не е честно само в София да с предлагат :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поръчвай от асос смело :)

      Delete
  5. След това ревю, няма шанс да ги подмина!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ти харесат :)

      Delete
  6. Много добре изглежда!
    Ивана
    dreamofjoe.blogspot.com

    ReplyDelete