Glossybox Sweden - June 2013

July 1, 2013


Здравейте!

Аз със сигурност съм сред най-верните почитатели на Glossybox и след всяка следваща кутия, която получавам,  все повече затвърждавам мнението си, че това са най-добре похарчените ми пари, що се касае до козметика. Винаги успявам да открия поне по един продукт, който да ми стане любим, а и разнообразието от марки, които имам възможност да тествам е наистина впечатляващо.

Самите кутии също намирам за много полезни и съм ги пригодила за какви ли не неща из къщата – в някои събирам фактури и касови бележки, в други държа бижута или козметика,в трети пък държа кучешките шоколади или подправки.


Този месец очаквах кутията с по-голямо нетърпение от обикновено, защото в средата на миналия месец обявиха, че тя ще бъде с по-специален дизайн и ще включва „козметичен инструмент“.  Въпросният дизайн е дело на популярна шведска дизайнерка - Therese Sennerholt, която е добра позната с принтовете с букви, които прави. Подобно изкуство е доста чуждо за мен, у дома предпочитам различен тип декорации, но пък посланието изписано върху кутията, както и шрифта, който са подбрали, много ми допадна и обмислям какво да правя с нея, защото не бих могла просто да я запратя на дъното на някой шкаф. 





DON'T LET ANYONE DULL YOUR SPARKLE e изписан с черни букви върху снежно белият капак и темата и съдържанието на продуктите включени вътре, както и списанието, което е включено като бонус са обединени около това заглавие. Като казах списанието – този месец бе доста бедно откъм съдържание и освен няколко креативни идеи за боркатен грим, аз поне не намерих друга рубрика, която да ми привлече вниманието.


Най-интересната част, както винаги са продуктите и този месец изобщо не разочарова откъм съдържание и разнообразие. Трябваше да видите усмивката изписана върху лицето ми, когато видях какво има вътре и за първи път от много време насам пробвах всичко моментално, без да си пазя нещо за някога си в бъдещето.


Emite Eyelash Curler
*Пълен размер 200 кр
 
Имах спешна нужда от нова извивачка за мигли и не бих могла да бъда по-щастлива, че ми пратиха такава, вместо безполезна и евтина четка за грим. Гумичката на тази, която използвам в момента се скъса и съм я обърнала от другата страна с надеждата да я използвам, докато се наканя да инвестирам в нова.
Никога не съм чувала за марката Emite, но пък първите ми впечатления от извивачката са отлични. Изработена е от лек метал и въпреки това се усеща достатъчно стабилна, захвата също е добър. Не е толкова заоблена, колкото предишната, с която разполагах, но забелязвам, че успява да хване по-малките косъмчета добре. Ще видим за в бъдеще как ще ми се отрази и дали ще задържи извивката за по-дълго време. Допълнително получих и три гумички за смяна, много съм доволна.




China Glaze – Ray-diant
*Пълен размер 14 мл/98 кр

Другата голяма изненада бе брокатен лак от China Glaze в оригинален размер. Тепърва се запознавам с тази марка, но всичко тяхно, с което разполагам до момента ми харесва много. Този лак съдържа смесица от червен, зелен, бял и златен глитър в различна големина, който се комбинира невероятно с ментовите лакове, които аз обожавам да нося в момента.  Ще ви покажа възможно най-скоро как го комбинирам.
Върху картичката, която получих е споменато, че съдържа някаква съставка, която придава блясъка на порцелана, но до колко това е така не се наемам да твърдя.




Figs&Rouge Cherry Blossom Lip Balm
*Пълен размер 12,5 мл/89 кр

Вече притежавам балсам за устни на тази марка (отново от Glossybox), но този е доста по-различен като вид и първоначално сбърках опаковката с тази на крем за ръце. Отново 100% натурален продукт, който има за цел да подхрани и възстанови устните. За разлика от другия, този е оцветен и прави устните приятно розовеещи, а аромата му е черешов. Миризмата не ме дразни, макар че не ми е и любима. Консистенцията е доста гъста, оставя слой, който не попива и поне аз го усещам, че е там, но изненадващо за мен нямах проблеми с това и съм изключително приятно изненадана от бързото действие, цвета също е супер приятен и ненатрапчив.



Sebastian Professional Volupt Spray
*Тестер 50 мл. Пълн размер 150 мл/290 кр

До преди да започна да пиша днешната публикация бях убедена, че това е спрей за коса и сериозно се възмущавах, че няма как да оценя качествата му, защото много рядко използвам такива продукти, било то и толкова скъпи като този.
Чудех се защо пък пише, че е гел-спрей и какво изобщо означава това, дори се бях напръскала няколко пъти по дължините и не забелязах да се случва нещо особено. Да, обаче мили дами оказва се, че този продукт е предназначен за употреба в корените и според етикета придава обем, а аз съм тотално лишена от такъв. Ще го пробвам след следващото миене и ще ви държа в течение дали върши работа и какви са отзивите ми.
Забравих да спомена, че мирише невероятно, обожавам аромата на повечето продукти за коса.


Pierre Rene Sweet Berry Gloss
 *Пълен размер 7 мл/49 кр

В кутията бе включен и още един продукт за устни от безизвестна за мен марка. Честно да ви кажа принципно не посягам към подобни цветове и изпитвам известни съмнения за това колко често бих го носила, просто не е нещо, което да ме грабне. В опаковката изглежда розовеещ, но в действителност е доста пигментиран и веднъж нанесен леко кафенее. Иначе на усещане е много приятен – нито тежи, нито лепне, аромата е сладникав, също изключително приятен. Нямам окончателно изградено мнение все още, трябва да го понося малко по-дълго, за да преценя дали е за мен или не.



Това бе и последният продукт в кутията, много силен месец – нямам никаква оплаквания и само мога да съм благодарна, че имам достъп до Glossybox. Нямам търпение да видя какво са ни приготвили за следващия път.
Майката на приятеля ми получи лак за нокти от същата серия, само че с изцяло сребрист брокат, както и сравнително голям тестер на 8 hour cream на Elizabeth Arden .

9 comments

  1. жестоко! искам такава кутия! :-) :-) :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се някой ден и това да се случи :)

      Delete
  2. Силно се надявам българските бюти кутии да достигнат нивото на Glossybox!
    Страхотни неща има в юнската ти кутия ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също силно се надявам, имах съмнения, че няма да има достатъчно голям интерес, но явно не съм била права. Дано някоя голяма компания се реши да инвестира.

      Delete
  3. Наистина много силна кутия :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Извивачката е изключително добра, колкото повече я използвам, толкова повече ми допада.

      Delete
  4. Krai! Mestya se v Sweden! :))))))))))) Prekrasna kutiya!
    PS: Izviniavai za latinicata, ama niamam kirilica na kompa, na koito sum :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Премести се! Ще ходим да си пазаруваме заедно.

      Delete
  5. Благородно ти завиждам за прекрасните продукти :) Жалко, че няма как да се поръчва за България...

    ReplyDelete