Golden Rose Rich Color - 50

June 23, 2013

Здравейте!

Наложи ми се да отсъствам от блог пространството през последните две седмици, тъй като имах доста  за вършене и нямах нито време, нито пък желание да мисля за каквото и да е било свързано с козметика.
Майката на приятеля ми се мести другата седмица и всички бяхме ангажирани с опаковане и подреждане. Да, обаче след като се освободи пространство си дадохме сметка, че къщата се нуждае от леко освежаване и тръгнахме от едно, после друго и ни се отвори повече работа, отколкото бяхме предполагали. Сменихме паркета почти навсякъде, остана ни само една стая, но за сега ще я оставим, както си е. Хвърлихме старата кухненска маса, която в следствие на 4 кучета не беше в най-идеалното си състояние и следващата седмица сме на пазар за нова, дано успеем да намерим нещо, което да се вписва в скромния ни бюджет. 

Много съм ентусиазирана за ремонта и възможността да живеем самостоятелно и да обзаведем всичко, както на нас ни харесва и честно да ви кажа съм се заела с повече неща, с отколкото съм вярвала, че мога да се справя. Никога през живота си не съм предполагала дори, че ще се науча да слагам паркет или да шпакловам, или да сменям тапети и боядисвам, но емоцията надделява над всички пречки и нямам спирка. Така или иначе имам свободно време, по-добре е да го оползотворя далеч от компютъра.


От всичко най-страдат ноктите ми, които буквално са превърнати в своеобразен инструмент и постоянно чоплят или белят нещо. Не съм ги виждала в толкова окаяно състояние никога, но пък да ви кажа не съм се и запритеснила кой знае колко много.
Днес ми предстои едно мъничко излизане и реших да се приведа във вид, имах нужда да си повдигна леко самочувствието и да изглеждам като момиче дори и за кратко. Лакирах се с един от новите си лакове на Golden Rose, който пък е доста летен (въпреки че при нас е доста мрачно) и реших да ви покажа резултата.




Rich Color серията им е сравнително нова, бутилките са квадратни, четката - широка и предлагат огромно разнообразие от различни цветове. Цената е малко над 2 лв, съдържанието е 10,5 мл.
На етикета е отбелязано, че един слой е достатъчен за постигане на перфектен финиш, който пък от своя страна е с голям бласък и издръжливост.
Аз си взех няколко различни нюанса и този, който ще ви покажа днес е номер 50 - корал.
 

Формулата на първо четене ми се стори леко плътна и до известна степен ме затрудни, имайки в предвид, че нямам завидни способности, що се касае до лакирането. На мен лично четката не ми допада (казвам "не ми допада" условно, просто предпочитам нормалните), въпреки че е доста широка и заоблена в единия край и би трябвало да улесни нанасянето. Резултата след един нанесен слой не ме удовлетвори и специално този цвят, смятам че се нуждае от два, честно да ви кажа не ми се струва да е твърде бляскав, има типичния за всички лакове завършек. Много рядко изчаквам лака ми да изсъхне преди да нанеса втори слой, но забелязах, че ако не го правя четката отмества малко от лака и той става неравен.



Цвета от своя страна е много закачлив и летен, типично кремообразно коралово и смятам да го оползотворя максимално през идните месеци. Препоръчвам го, смятам че би се харесал на по-голямата част от вас.


L'Oreal Dating Coral в ляво, Golden Rose 50 в дясно

Установих, че е подобен на друг лак, с който разполагам - този на L'Oreal Dating Coral, направих леко сравнение за вас в случай, че вече разполагате с един от двата и заглеждате другия. Този на L'Oreal обаче е в доста по-малка опаковка и с по-солидна цена, четката е много подобна, но я предпочитам пред тази на Golden Rose, струва ми се по-плоска и гъста.

Не съм пробвала останалите лакове от серията и не съм си изградила пълни впечатления до колко ми допадат, но на този етап нямам оплаквания.

Знам, че подобни нюанси като този, който ви показах днес са особено актуални в момента и поради незнайно каква причина аз явно не съм в час с тенденциите, ще се радвам да ми препоръчате вашите любими коралови цветове, с удоволствие бих добавила поне още един  към скромната си колекция.
Какви са вашите впечатление от тази серия на Golden Rose? Допада ли ви четката и формулата?

4 comments

  1. Имам 06 - корал със златни частици, но не е глитър :) Страхотен е и за лятото е перфектен :)
    А за ремонта и обзавеждането - това е най-хубавата част. Много я обичам и единствено заради възможността да си аранжирам и променям стаите ми се иска да се местя постоянно :D :D :D

    ReplyDelete
  2. Вчера излязох от супера с два лака на ГР - единият беше точно от тази серия, ще видим дали ще ми допадне, и аз не обичам гъсти лакове много, но са доста покривни, пък... :)

    Поздрави!

    ReplyDelete
  3. Още миналата година, когато излезе колекцията си купих 2 лака - без шимър, без глитър...без специални ефекти, обикновени лакове. Бях изключително разочарована - определено цветовете им не бяха толкова RICH, за колко ги представят. Беше ми писнало от хвалебствените приказки на всички продавач-консултантски за това колко прекрасни са новите лакове на Golden ROse... Като цяло бях много разочарована и скиптично настроена към тази има колекция. Тази година обаче забелязвам, че имат много нови нюанси, особено с шимър...и като типична лакохоличка се изкуших и си купих няколко, от които определено съм доста по-доволна. Не са чудо на чудесата, но имат иновативни цветови предложения особено подходящи за лятото, а и съпоставено с цената им са приемливи :)

    ReplyDelete
  4. И аз се лакирах с този лак при едно гости при приятелка и приятно ме изненада. Не издържа много, но има хубав гел завършек и цветът е много летен.
    Искам да ти се похваля и че при друго гости пък си сложих от ружа на tarte tipsy. Искам поне един от тези ружове в колекцията ми, не съм срещала друг толкова добър ;)

    Поздрави!

    ReplyDelete