Glossybox Sweden - May 2013

June 5, 2013

Здравейте!

Вчера късно се прибрах в Швеция след продължително и изключително уморително пътуване през Виена. Времето за прикачване между двата полета бе малко повече от 6 часа и ми се стори цяла вечност. Поразходих се до центъра на града, но беше изключително студено, а аз бях по тениска и късичко яке и като добавим към цялата картинка дамската ми чанта, лаптопа и ръчния багаж искам да ви кажа, че грам не успях да се насладя на преживяването. 
Била съм в Австрия преди повече от 10 години и пазя прекрасни спомени от тази екскурзия, сега обаче хората ми се сториха не много любезни и дружелюбни. Възникна проблем с картата ми, бяха ме таксували 3 пъти за едно и също нещо, после направих оплакване и се оказа, че никой не говори английски, обясниха ми доколкото е възможно с жестове, че не съм права и парите всъщност не са били изтеглени, което не е вярно, защото имам app на телефона, който ме уведомява за всичките трансфери, които правя. 
Разходих се из магазините, след като човек живее в Швеция известно време, останалите европейски столици няма как да не му се сторят доста евтини, но не си купих нищо с изключение на балсам за устни и кремообразни сенки на Catrice, малко се пренаситих от козметиката след сериозното пазаруване в България.


Бях си вкъщи след 1 през нощта и бях малко стресната, че къщата прилича на склад... Майката на приятеля ми се изнася само след 2 седмици и всички нейни притежания са разпилени в кашони навсякъде. Хубаво ми беше да си видя животинките, на които всъщност носех най-много подаръци - ново легло (още се чудя на себе си как успях да го пренеса), нови каишки, купички за вода и много лакомства.
 Днес ми предстои голямо подреждане, което започнах рано сутринта, но така и не мога да се убедя да завърша и реших докато така или иначе си седя и бездействам, защо пък да не взема да ви покажа кутийката си от Glossybox, която ме чакаше да се върна.



Първото, на което се натъкнах, махайки капака бе поредното издание на вече редовното списание - Glossymag, което на пръв поглед не ме заинтригува с нищо освен една статия, която представя някои летни тенденции и козметични предложения. 




Друг бонус бе напитката Femme Natural Boost, която вече са ми изпращали и аз лично грам не харесвам, а принципно съм сред почитателите на енергийните напитки. Тази е рекламирана като специално разработена за жените - съдържа 100% натурални съставки. Вкусът наподобява грейпфрут, но не е така свеж и тонизиращ, както на мен би ми се искало.



Конкретно продуктите, както ще се убедите и след мъничко са сравнително интересни, аз както винаги съм доволна и много пъти вече съм казвала, че зная какво да очаквам от такъв тип услуга без да си правя излишни фантазии и да имам нереални очаквания. Темата, която обединява всички продукти този месец е Magical Beauty.


Hawaiian Tropic - Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF 15

*Тестер 59 мл. Пълен размер 180мл/109 кр


За втори път получавам това плажно масло, първата опаковка ми седи почти непокътната, защото на плаж за момента няма как да отида. Бях си го взела с мен сега, когато се прибрах, но серия неприятни събития не ми позволиха изобщо да мисля за море. Намазах се веднъж в колата, че слънцето ми се стори доста силно. Като консистенция ми допадна не е прекалено течно или пък гъсто, много лесно се разнася, попива бързо и мирише на лято и плаж. За съжаление установих, че съдържа няколко вида парабени и за момента бъдещето му е неясно, защото от известно време се опитвам да ги избягвам (освен ако не се налага), а в този случай не смятам, че това е така. 

Wen by Chaz Dean - Sweet Almond Mint Cleansing Conditioner

* Тестер 60 мл. Пълен размер 480 мл/299 кр.



Чувала съм за тази марка от други блогове, но никога не съм попадала на техни продукти в магазините около мен. Не съм напълно наясно какво означава "Cleansing Conditioner", ясно е че е балсам, ама защо пък и пречистващ нямам идея. Определено ще се поразровя из нета за допълнителна информация и начин на употреба. 
Върху обратната страна на тубичката пише, че може да се използва като дълбоко подхранващ балсам, така и като балсам без отмиване, не съдържа сулфати. На пръв поглед консистенцията ми се стори много гъста (почти като на маска за коса), аромата е билков. 
Продуктите за коса като цяло са ми непознати и не използвам нищо кой знае какво, но пък благодарение на Glossybox имах възможност да пробвам това онова и все повече започвам да се интересувам от тази тема. Между другото маската, която получих в предната кутия е невероятна.

Color Club - Age of Aquarius

* Пълен размер 15 мл/69кр



Приятна изненада бе и лакът в пълен размер от марката Color Club, за която отново само съм чувала, цвета не би могъл да бъде по-подходящ за сезона. 
Не съм се лакирала до момента с него и не мога да ви кажа нищо повече по въпроса освен, че четката е тънка и малка, ще ви го покажа в някоя друга публикация.
Не е като да нямам зеленикави лакове, без да си дам сметка съм натрупала зашеметяваща на брой колекция, ама пък си ги и нося редовно, така че нямам никакви оплаквания.

Akademikliniken The Plastic Surgery Brand - Pure Antioxidant Creme

*Тестер. Пълен размер 50 мл/795 кр.



Само виждайки цената на този продукт ми става ясно, че говорим за нещо доста лъскаво и извън бюджета ми. От картичката разбирам, че съдържа витамини и протеини, които улесняват възпроизвеждането на клетките (не ме питайте как си го преведох от шведски точно това изречение), подобрява еластичността. Мирише на нещо цитрусово и съм много нетърпелива да го пробвам, благодарение на Glossybox използвам друг скъп продукт с витамин C, който още не ми е свършил и аз истински обожавам. 

Dr. Bronner's Magic Soap - Organic Citrus Castille Liquid Soapю

*Тестер 59 мл. Пълен размер 236 мл/99 кр.



Многофункционален продукт, който съчетава свойствата на шампоан, балсам, сапун, стилизиращ продукт. Съдържа био масла.
От написаното върху опаковката разбирам, че общо взето може да използва за всичко, по блоговете съм чела, че е удачен за измиване на четки за грим, но мога да ви кажа, че съм ужасно заинтригувана за какво става дума и ще направя един преглед на google, за да си изясня ситуацията повече.
Ако някоя от вас има някакви отзиви по темата, ще съм ви благодарна да ме осветлите.

Това беше от Glossybox Sweden за месец май, много добре похарчени 30-тина лева, прекрасно начало на новия месец и на новите публикации, които съм ви приготвила.

Как ви се струва на вас съдържанието? Кой продукт ви се стори най-интересен? Малко се притеснявам да правя ревюта на продукти от Glossybox, защото не много от вас имат достъп до тях, но ако ви се четат отзивите ми, с удоволствие бих споделила с вас какво смятам.

Доколкото ми е известно за момента подобна услуга в България се предлага само от Prettybox, аз лично не намирам съдържанието на кутиите им за кой знае какво и смятам, че на този етап не оправдава цената от 25 лв, чета обаче из фейсбук, че правят усилия това да се промени и им пожелавам за в бъдеще да бъдат конкурентоспособни със западните си колеги.
От останалите блогърки разбрах, че на пазара излиза нова кутия, подобна на Prettybox и Glossybox, само че с много по-ниска цена - 10 лв с включена доставка. Ако ви е интересно да разберете повече може да погледнете : http://pinks.bg/. Знам само, че първите 90, които ще получат въпросния безплатен продукт са вече записани, така че ако имате намерение да се абонирате тепърва, това за вас няма да важи.

21 comments

  1. Лакчето е с много приятен цвят <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Днес се лакирах с него и на живо е още по-красиво. Горещо препоръчвам.

      Delete
  2. Без значение, че този вид продажби (кутиите) в БГ тепърва се развиват, ми е много интересно да чета тези публикации. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, на мен също ми е много интересно да правя подобни публикации.

      Delete
  3. Имам същият многофункционален продукт, даже два броя :) Ползвам ги като течен сапун и да ти кажа изобщо не ми изсъхва кожата :) Харесват ми доста :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Снощи си измих четките с него, много ми допадна. Скоро ще пусна ревю :)

      Delete
  4. Сапунът на Dr. Bronner наистина е перфектен за почистване на четки за грим - последните две години само това ползвам за четките си. Концентриран е и трябват само няколко капки - всичко пада без усилие. Аз лично го използвам основно за това, но когато пътувам обикновено също си нося травъл-размер от продукта, тъй като успешно замества и други почистващи продукти, ако внезапно ми свършат или съм ги забравила.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря за коментара. Вече имах възможност да пробвам сапуна като почистващо средство за четки и много ми допадна. Използвах минимално количество смесено с топла водичка и си измих всички четки за няколко минутки без много усилия. Не бих го използвала вместо шампоан или балсам, но както Мария сподели може би е удачен за миене на ръце.

      Delete
  5. На мен са ми много интересни тези публикации. Даже и аз си поръчах кутията на Pinks с надеждата да има нещо хубаво вътре. Но и да няма са 10, а не 25 лева. Дано и тук след време може да се радваме на хубави кутии като твоите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам търпение да видя какво са приготвили от Пинкс. Хубаво е да има конкуренция между фирмите и се надявам да задобравят и да мислят първо за клиентите и след това за печалбата.

      Delete
  6. Плажното мляко ми хвана окото. мислех да си поръчвам такова по интернет :) Относно Пинкс и аз поръчах 1 кутия, 10лв не са 25 все пак. Дано ни изненадат приятно, а не си бият автогол като от Притибокс. Конкуренцията ще стане голяма по някое време и ще трябва да станат по-иновативни и щедри откъм делукс размери на продуктите, а не просто някакви мостри от 1мл.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мирише много хубаво, но фактора ми се струва малък, имайки в предвид, че в България слънцето е доста силно.
      Не са много пари 10 лв, вече зависи от тестерите, защото ако са от тия малките в сашетата и 10 да сложат все тая, нито можеш да добиеш реална представа за един продукт, нито си заслужава човек да плати каквато и да е била сума за тях.

      Delete
  7. Страхотен блог! Последвах те, ако искаш разгледай и моя :)
    http://quitealooker.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, ще те последвам.

      Delete
  8. Лакът е в страхотен цвят! И аз си поръчах розовата кутия, надявам се да се доближи повече до тази, която ти ни представяш, отколкото Притибокс.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Лакът е невероятно красив, скоро ще го покажа в отделна статия.
      Стискам палци кутията да си заслужава :)

      Delete
  9. За съжаление както всяко нещо в България няма да е добре замислено ..О.К..конкуренцията с бюти кутията се появи ..10 лева си е наистина апетитна находка ..но ето че се оказва че количеството вече било ограничено и не говорим само за тези 90 бройки които щяли да получат червило ..снощи се опитах да си поръчам кутията ..за съжаление тази сутрин прочетох новодобавеното лого че количества от кутиите вече няма ..който поръчал поръчал ..явно всяко чудо за 2 дни ..нещата се свеждат до 2 крайности ..тотално разочарование от едните ..и тотално състезание да се докопаш до другите ..какво повече мога да кажа ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Според мен от компанията не са подозирали какъв интерес би имало към подобна услуга и не са предвидили толкова големи количества, колкото всъщност са желаещите. Ние блогърките раздухахме новината и можеш да си представиш колко народ са се юрнали да поръчват, цената позволява проба.
      Ще видим как ще бъде първата кутия, дали ще си струва, може и пък на късмет да ти е, че не си успяла да се включиш. Първата кутия на Prettybox беше подигравка с парите на хората и мен от тогава ме загубиха като потенциален клиент.

      Delete
  10. Много бях въодошевена, когато видях, че има бюти кутия само за 10 лева и поръчах още на пети. Чак днес установих, че: ''За съжаление тиражът на кутията за юни е изчерпан и не можем да приемем вашата поръчка'' жалко, много ми е чудно колко ограничени са били количествата, че да свършат за по-малко от ден.
    Блазе ти за хубавата кутия, чудесна публикация!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Glossybox са страхотни, много им се радвам.

      Написах по-горе вече, че според мен от компанията не са подозирали, че ще има такъв голям интерес. Надявам се, след като са наясно вече, че пазар за такова нещо има, да се постараят да могат да подсигурят кутии за всички желаещи.

      Delete
  11. Cvetut na laka mnogo mi haresva!
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ReplyDelete