Шопинг в София - Част 2

May 30, 2013

Здравейте, момичета!

Много ми е хубаво да съм си вкъщи и дори обмислям да се върна да живея тук. Последните дни бяха изключително динамични за мен и социалния ми живот и няма да крия, че ми е много приятно да се виждам с хора и да мога да си кажа всичко, което ми се иска. 
С много от приятелите си не поддържам вече чак такива близки отношения, както в миналото, но пък с някои от тях имам чувството, че никога не сме се разделяли. Като казах приятели, един от най-близките ми такива вчера имаше рожден ден и прекарахме много емоционална и изпълнена със смях вечер, не помня от колко време не съм се чувствала толкова жива. 


Споменах ви в предишната публикация, че си понапазарувах някои неща, които си бях харесала и до които нямам достъп в чужбина. Предимно си взех лакове за нокти, защото в момента това е нещото, което ми представлява най-голям интерес, а и харесвам изключително много марките, които се предлагат тук. 
Днес ще ви покажа новите ми попълнения и смятам да приключа с покупките, защото от чисто практична гледна точка не смятам, че имам нужда от повече козметика, а и пренасянето ще ме затрудни, защото все пак съм ограничена с багажа.


Преди известно време бях направила няколко статии на парфюми в колаборация с популярен български сайт и от тях получих ваучер, който можеh да изразходвам за каквото си пожелая от техния магазин. Прекарах доста време, ровейки се из различните категории и в крайна сметка се спрях на два продукта, които смятам, че ще ми свършат чудесна работа.


Healing Oil Treatment на Macadamia е олио за коса и съдържа масло от макадамия и арган, подранва и съживява сухата и проблемна коса. Чувала съм отлични отзиви за този продукт, а и от много време изявявах желание да го тествам, така че нямаше как да пропусна възможността, която ми бе предоставена. 


Знаете за драмата ми с моите вечно делящи се нокти и търсейки решение на проблема, попаднах на много статии в интернет, които съветват да бъде заменена обикновената хартиена пила с кристална такава. Въпросният сайт разполага с огромен набор от кристални пили и аз се спрях на комплект от две - малка и по-голяма. Не съм ги използвала до този момент, така че ще ви осведомя за впечатленията си, след като го направя.

Бях се зарекла да не купувам повече лакове за нокти, но в крайна сметка на устоях на изкушението и добавих още два цвята към така или иначе огромната си колекция.


Prepp'hibiscus на Bourjois е част от новата им лятна колекция, която в момента е на промоция от 6 лв в дрогериите Lilly. В бутилката изглежда много красиво, ярко и лятно, но в интерес на истината не ме впечатли чак толкова веднъж нанесен върху ноктите. Цвета е смесица между розово и червено и не е лош, не се притеснявам, че няма да го нося.


Леко съм пристрастена към Jolly Jewels на Golden Rose, въпреки че махането им отнема цяла вечност и процесът е истинско изпитание за търпението ми, но очевидно този факт не ме спря да се сдобия и с номер 115, който съдържа сини, червени, зелени, розови и сиви брокатени частици в бяла основа.


Ако някой ми беше казал, че съм готова да платя 32 лева за дегримьор бих му се изсмяла в лицето, но по вина на вносителите на Bioderma за България тази покупка е днес факт. Преди няколко месеца ми бяха изпратили бутилка мицеларна вода, която имах възможността да използвам и която тотално ме обсеби. Благодарна съм им за възможността да се запозная отблизо с този продукт, за кратко време се превърна в необходимост и нямаше как да не си купя ново шишенце, защото това, с което вече разполагам е почти свършило.


Не зная какво се случва с гел очните линии на Essence, но ги търсих на няколко места и не успях да ги открия. Много исках да си взема черното, защото в момента не разполагам с нито една черна очна линия, а от време на време ми идва настроението да си сложа нещо такова. Видях обаче, че Catrice са пуснали такива и си купих - Black Jack With Jack Black, тъкмо ще имам възможност да направя и ревю за вас, надявам се да ми допадне.


Като казах Essence, имах нужда от гел за вежди, че моите са доста буйни и не само растат много бързо, но и обичат да мърдат, както на тях им харесва. Имах надежда да ги укротя малко и да им помогна да изглеждат по-подредени и прилежни, до този момент съм използвала само веднъж продукта и честно казано нямам кой знае какво да кажа за него. Ще видим дали ще ми направи някакво впечатление след по-дълга употреба.


Българската козметика ми става все по-интересна и бях твърдо убедена, че искам да си купя няколко продукта хем да ги пробвам, хем и да подкрепя икономиката и производителите. Попаднах на нова серия на Дева, която предлага Био сертифицирани продукти и си взех бадемовия им крем за ръце, който е НЕВЕРОЯТЕН. Аз съм леко на приливи и отливи щом се касае за такива продукти и както ги използвам в един период непрекъснато, така в друг изобщо не се сещам за тях. Кремчето съдържа бадемово и какаово масло, зехтин и витамини. Мирише много приятно и преди да замина за Швеция, ще си купя още една опаковка за дамската си чанта.

Леля ми е голяма почитателка на продуктите на Бочко и силно ми ги препоръча, а аз много ѝ имам доверие, защото тя от край време си се интересува от козметика и има достъп, както до много скъпа такава, така и до съвсем обикновена.


Взех си хидратиращия им бебешки крем за тяло със зехтин и пшеничен зародиш, не съдържа парабени. Не съм отворила моята опаковка, за да не ми се разсипе в багажа, но пробвах малко от нейната и определено първите ми впечатления са позитивни. Тя използва и сапуните им, ако имам място в чантите, ще взема и аз един за проба.


Друг продукт на Бочко, която пак тя ми препоръча са мокрите им кърпички с лайка и смрадлика. Аз в София успях да открия само тези със смрадлика, продават за около 2 лева и в опаковката има 72 броя. Тя си маха грима с тях (преди да си измие лицето с дегримьор), малко се притеснявах как ще реагира кожата ми, защото съм предразположена към излизане на пъпки, но до този момент нямам никакъв проблем, ще си купя още 2 пакета, за да имам резервни.


Бях чела в няколко български блога миналото лято ревю на крем за тяло на Balea с малина и в мига, в който го зърнах в ДМ, го грабнах без много да му мисля. В последствие се оказа, че съдържа няколко вида парабени и целият ми ентусиазъм се изпари. Наскоро наша близка почина от рак, много трагична история и всяка съставка, която дори бегло е свързана с тази болест бих желала да избягвам. Не съм решила какво да правя с него все още, евентуално може да го използвам от време на време.

Това бяха моите козметични похождения от това ми прибиране в България, не е като да няма какво още да си купя, но както казах и в началото опитвам се да се контролирам. 
Ще си направим едно море във Варна в края на юли и съм си запланувала тогава да си взема, каквото ми е останало. Така и не успях да открия щанд на Revlon, имам голямо желание да пробвам стейновете им, евентуално там може да направя изключение и да си купя още нещо. Имах планове да се заредя с лакове на Essie и China Glaze, но след като си имаме Golden Rose, просто не мога да оправдая пред себе си да похарча толкова пари.

15 comments

  1. Много хубаво пазарче си спретнала, дано всичко те удовлетвотворява! Сигурна съм, че с пиличките и Макдамията няма да има фал и ще останеш доволна, самата аз бих ги препоръчала. Биодермата си заслужава, не мога да я изключа от ежедневието си вече.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Кики. Като се прибрах бях толкова ентусиазирана да пазарувам и всичко ми се струваше толкова евтино и изобщо не си дадох какво количество продукти съм натрупала. Да сме живи и здрави! Така или иначе през последните месеци се ограничих сериозно, та в момента компенсирам.
      До момента не съм използвала почти нищо, всичко си пазя за новичко и ще направя първо снимки, надявам се да съм си купила правилните продукти.

      Delete
  2. Въпреки цялата шумотевица около гел очните линии на Есенс, лично аз повече харесвам тази на Катрис (за черната). Но на Мейбълин си ми остава най-любима :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Използвала съм тази на Мейбълин, на мен също ми е много любима (имах ревю някъде из блога, но при мен изсъхна сравнително бързо и не съм си я купувала отново, честно казано не се и бях сетила.

      Delete
  3. Много хубави неща си си взела. Лично аз ползвам тези мокри кърпички на Бочко за махане на петна.. Не знам какво има в тях, но махат петната безотказно! А Ревлон в София можеш да намериш във всеки магазин Дъглас и Бюти Зоун,както и в един магазин в Халите на втория етаж :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Махат и грим изключително добре, направо не мога да повярвам. Аз лично унищожих за 2 месеца мицеларната вода, защото я използвам самостоятелно и не мисля, че финансово мога да ѝ насмогна.
      Благодаря, че ми каза за Ревлон, ще погледна ако се добера до там.

      Delete
  4. 32 лева за мицеларна вода е супер! Тук е 20 евро за същото количество... Ще чакам да се прибера в България, за да се заредя с нова бутилка, че стара скоро ще финишира :)
    Супер покупки <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) На мен лично ми се струват много пари за нещо такова, но пък кожата ми реагира добре и предполагам това е най-важното.

      Delete
  5. Честито от покупките, Жени! Всеки един от тях или съм го ползвала вече и останах доволна, или бих го ползвала :)
    "...не помня от колко време не съм се чувствала толкова жива" - силни думи, знам за какво говориш... От все сърце ти пожелавам това чувство да те изпълва все по-често :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Поли :)

      Последните месеци бяха много тежки за психиката ми и преживях много. Не е лесно да си сам някъде в чужда държава и всичко да се случва бавно. Абе, както и да е. Благодаря и за пожеланията, дано наистина.

      Delete
  6. Здравей, аз много харесвам продуктите на Макадамия, но сега за първи път разбирам, че се продават в България и много се зарадвах. Знаеш ли в кои магазини се продават техни продукти, и ориентировъчно на каква цена? Благодаря предварително.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, в магазините не съм ги срещала, но можеш да погледнеш www.enzo.bg, както и http://www.zlatnaribka.com/. Цената не помня каква беше, мисля някъде около 35 лв.

      Delete
  7. 32 лева?!? Шегуваш ли се!?! Аз си я взимам за 28, при това почти винаги от различно място! Не мога да повярвам какви надценки слагат вече на продуктите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. За съжаление не се шегувам :( Дори днес в една друга аптека беше на 33,80 :(

      Delete
  8. Имам малка стъклена пиличка от Енцо и мога да ти кажа, че направо се преродих. Просто не мога да повярвам с какъв кеф си пиля ноктите:) До скоро се мъчех с една стара метална и не мислех,че ще намеря по-добра/ужас/!
    Поздрави
    Веси

    http://nomatterwhatbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete