Отново в България - шопинг

May 27, 2013

Здравейте, момичета!

Честно ви казвам докато живеех в България постоянно си се възмущавах как няма никакво разнообразие от козметика и вечно заглеждах чуждестранните блогове, завиждайки за марките и продуктите, до които момичетата в чужбина имат достъп. По ирония на съдбата се случи така, че се преместих в Швеция, а българските бюти блогове се превърнаха в  новото ми любимо четиво и нямах търпение да се прибера, за да мога да обиколя родните дрогерии.
Моята страст винаги е била масовата козметика, там намирам най-интересните и иновативни продукти, а цените позволяват експерименти. Да не говорим, че в последните години качеството, което предлагат е напълно съпоставимо с това на много класни марки. Това, което се опитвам да кажа е, че се сдобих с много нови неща, които заглеждах от месеци и първата част от тях ще ви покажа днес. 
Малко след като се прибрах заминахме за Варна, за да се видя с роднините си и там прекарах последните няколко дни. Леля ми и братовчедка ми са големи любителки на козметиката, също като мен и по тяхна препоръка си взех някои продукти от Бочко, които много ми харесаха и задължително ще ви разкажа за тях в подробности. 


Мисля, че си купих по-голямата част от това, което си бях запланувала, макар че не е като да няма още един куп неща, които с удоволствие бих пробвала. Най бях нетърпелива да попълня колекцията си от лакове с някои пролетни и летни нюанси, че обикновено се насочвам само с тъмни цветове и почти нямам какво да нося.


Maybelline Color Tattoo - On and on Bronze


Аз определено съм сред почитателите на кремообразните сенки - много са бързи и лесни за употреба. В лицето на Color Tattoo открих точно това, което търся в един такъв продукт и до ден днешен Permanent Taupe е продукт, който използвам редовно. След много успешният си опит с него реших, че мога да добавя в колекцията си и още един цвят от тази им серия и прецених, че това бронзово-кафяво е нещо, което пасва на вкуса ми и бих носила. Имаха разкошен тъмно лилав цвят, който също много ми хареса, но пък не съм сигурна колко често бих го носила и си запазвам правото да си го взема в бъдеще време, когато изразходвам част от това, което вече притежавам.

Bourjois Eyeshadow - 10


Имам нужда от всичко друго, но не и от нови сенки за очи, още повече, че тези на Bourjois не са сред най-любимите ми. Леля ми обаче от край време си търси телесни бляскави сенки и след като разгледахме всичко възможно, което се предлагаше и открихме тези, много ми харесаха колко деликатно и нежно седят, а аз наистина не разполагам с нищо подобно. Мисля си, че в дните, в които не ми се носи много грим спокойно мога да мина и само с този продукт.

Flormar Long Wearing Lip Gloss - L412


Flormar се нарежда сред любимите ми марки и съм доволна от почти всичко тяхно, което съм си купувала. Този гланц ми бе препоръчан от братовчедка ми, която много ми го похвали и реших да ѝ се доверя, още повече че лятото предстои и подобни оранжеви нюанси са винаги много актуални. Използвала съм го само веднъж, но мириса ми допадна, формулата не е лепкава и цвета не е натрапчив. 
Възнамерявам да си взема още няколко техни продукта, ако имате някакви препоръки, ще се радвам да ги чуя.

Maybelline Color Whisperer - Coral Ambition & Pink Possibilities


Новите полупрозрачни червила на Maybelline са изключително популярни в момента и честно да ви кажа това бе и продуктът, който бях най-нетърпелива да пробвам. Взех си за проба кораловото и ярко розовото и вече съм безвъзвратно влюбена в тях. Обожавам такива формули, особено през топлите месеци и се замислям кои други цветове да си взема, със сигурност ще ги нося ексклузивно през следващите няколко месеца.

Garnier Mineral Deodorant


Принципно използвам продуктите на Dove против изпотяване, но за моя изненада леля ми се е превърнала в голям противник на парабените и по нейна препоръка си взех този продукт. Не съм го използвала до този момент, макар че в миналото имам спомени, че използвах нещо такова пак oт Garnier и не бях особено доволна. 

Споменах ви в началото на публикацията, че имах нужда от няколко нови лака за нокти и заставайки пред щанда на Golden Rose не се стърпях и си тръгнах с няколко цветни шишенца. Като казах шишенца, честно да ви кажа новите им опаковки са ми ужасно симпатични и това бе една от основните причини да ги предпочета пред останалите марки. Харесвам лаковете на Flormar, но дружките им са много дълги и ми е трудно да ги съхранявам.

Golden Rose - Jolly Jewels


От тази им серия се сдобих с цели три лака, спрях се на 123, 110 и 103. 

Golden Rose - Rich Color 


От тази им серия си взех номер 19 - тюркоаз и 38 - светло лилаво.


Също така и 09 - искрящо розово и 50 - коралово.

Bourjois - Adora-bleu 


Не много отдавна прочетох за този лак на блога на Ида - Ida's Beauty Blog и веднага си записах, че е нещо, което задължително трябва да притежавам. Хванах някаква промоция и си го взех само за 6 лева, от същата серия си харесах и едно розово, за което все още се чудя.

Revlon - Sparkling


Леля ми ми подари този лак, защото на нея не ѝ харесва, все още не съм го използвала. Цветът е много модерното в последно време - rose gold.

Това са първата част и по-интересна част от това, което си купих. Не съм се разпростирала прекалено много, гледах да пазарувам балансирано. В следващата публикация ще ви покажа и останалите продукти, които не са чак толкова много. Мисля, че с лаковете приключих, евентуално бих си взела още 1,2 (за съжаление няма как да пренеса всичко, което искам), в листа ми е и мицеларната вода на Bioderma, кремът против пъпки на Vichy (подарих едното си тестерче), както и още няколко продукта на български фирми.
Ще се радвам да чуя кои са вашите любими продукти, мисля че мога да намеря местенце в куфара за още нещичко.

6 comments

  1. :)) на това му се вика шопинг :)) честити, лаковете изглеждат супер (никога не са достатъчно) XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз така имам огрооомен списък като се върна в БГ; GR лакове и неща на рефан са в топ листата

      Delete
  2. Браво за избора, най-много ми харесаха GR Rich Color, особено коралът ее стра-хо-тен.

    ReplyDelete
  3. Честити! Ще чакам снимки на лаковете на ГР :)

    ReplyDelete
  4. На мен Maybelline Color Whisperer Coral Ambition ми стана толкова любимо, че днес си купих второ. Свършват доста бързо тези балсамчета.

    ReplyDelete
  5. Здравей Жени, радвам се, че си направила хубави покупки! Бих ти препоръчала да пробваш любимите ми лакове Manhattan Lotus Effect, които са много дълготрайни. Останах много доволна също от една четворка сенки на Alverde, като пигментация и трайност, както и комбинация на цветовете.

    ReplyDelete