Vichy Normaderm Hyaluspot

May 14, 2013

Здравейте, момичета!

Винаги, когато подготвям публикация посветена на продукт за лице, първоначално ми идва да изпиша десетки редове с оплаквания за това какво не харесвам в себе си. След това успявам да си поема дъх и да си дам сметка, че сериозно преувеличавам ситуацията и по този начин дори мога да обидя тези, които действително имат някакъв дерматологичен проблем. В интерес на истината кожата ми винаги е била болното ми място и много рядко ми се случва да се погледна в огледалото и да бъда изцяло доволна от това, което виждам. Имам способността да гледам от черната страна на нещата и все нещо да ме тормози.

В момента се грижа за кожата си много съвестно - почиствам я всекидневно, почти никога не спя с грим (освен ако наистина не се налага), старая се да си правя маски редовно, ексфолирам я, използвам хубави продукти и общо взето полагам старателни усилия да я поддържам в най-доброто състояние, в което може да бъде. Въпреки това от време на време (предполагам хормонално) ми се появяват по няколко пъпки и няма сила на света, която да ми помогне да предотвратя този момент. 


Продуктът на Vichy, за който ще ви говоря днес притежавам благодарение на Glossybox и дойде в живота ми тъкмо навреме, защото точно в този момент в зоната около брадичката ме мъчеха няколко болезнени пъпки и реших, че няма по-удачно време да го тествам и бързам да споделя с вас резултатите. 
Аз имам само тестер, който не е в най-луксозната възможна опаковка, но продуктът в пълен размер - 15 мл е всъщност с много симпатичен дизайн. Според бърза справка в интернет, цената в България е от порядъка на 23 лева. 



Според производителите този продукт е уникален заради активните си съставки - хиалуронова киселина и салицилова киселина + lha, които незабавно оформят прозрачен филм върху повърхността на пъпката и я предпазват от допълнително инфектиране и бактерии, както и третират и почистват епидермиса в дълбочина. За 2 часа елиминира 99.9% от бактериите, които предизвикват възпаление и пъпки. За 48 часа премахва пъпката.  Не съдържа парабени, и силикон. Гелът е хипоалергенен и некомедоногенен. Съдържа успокояваща, укрепваща и възстановяваща Термална вода Vichy. 


В миналото съм използвала подобни продукти с локално действие, но нямам спомен някой от тях да ми е направил истинско впечатление. Споменах ви, че точно в денят, в който получих кутията си, която съдържаше този крем кожата ми беше в супер окаяно състояние и прочитайки обещанията върху опаковката бях много любопитна да видя за какво става дума. 

Консистенцията на продукта е гелообразна - прозрачен сравнително гъст гел и веднъж нанесен върху мястото за третиране изсъхва доста бързо. Не мога да кажа, че усещам кожата си в тази зона лепкава, но определено при допир си личи, че има нещо отгоре. Моите пъпки бяха подкожни и болезнени и след като нанесох гела усетих известен дискомфорт - нещо средно между леко парене и сърбеж. Това усещане бе доста продължително, но в никакъв случай не е болезнено или е нещо, което не се трае. Там, където имах по-леки пъпчици нямах такъв проблем, което ме води на мисълта, че действа по този начин само при наистина по-дълбоките такива.
За първи път нанесох гела вечерта и когато се събудих на сутринта действително видях огромна разлика в състоянието на пъпките, там където бях сложила от продукта. Зоната не бе така подута и червена, болката беше изчезнала и изненадващо за мен кожата ми не бе изсушена по никакъв начин. Реших да тествам дали мога да нося крема под фон дьо тен, така че да действа и през деня, но за съжаление въпросният филм, за който споменах в началото стана на малки топченца при първия допир на фон дьо тена с кожата ми. 
След още няколко нанасяния пъпките започнаха да засъхват, накрая се обелиха от само себе си. Целият този процес траеше около 3,4 дни, като междувременно бяха в състояние много по-добро, отколкото биха били ако не използвах този гел. 
Бих могла да се съглася, че леките повърхностни пъпки изчезват сравнително бързо, но на подкожните им е необходимо малко повече време. 
Не зная дали този продукт е "чудо" или нещо невиждано или неповторимо, смятам че действително работи и е чудесен помощник в борбата срещу акнето, но не се подвеждайте върху обещаното върху етикетите, защото може би ще останете разочаровани, ако проблемът ви е по-сериозен. 
При мен най-голямата полза бе, че докато пъпките завехнат, не бяха толкова червени и възпалени, не ги усещах по никакъв начин и ми бе много по-лесно да ги скрия с грима си. Определено изчезнаха и за по-кратко време, отколкото ако не използвах този продукт.


Бях решила, че ще си го купя в пълен размер, защото моето тестерче бе много мъничко, но пък за мой късмет майката на приятеля ми го получи и в нейната Glossybox, а тя няма подобни проблеми, така че си имам резервна опаковка, за следващият месец, когато вероятно отново ще съм в същата ситуация. 
Доколкото разбрах от официалния сайт на марката в България в момента тече усилена рекламна кампания, която да промотира продукта и доста аптеки разполагат с тестери. Ако е нещо, от което се интересувате препоръчвам да се възползвате от офертата и да видите сами как ще подейства на вас. 

Ще се радвам да споделите с мен отзивите си, ако имате такива. Използвали ли сте други такива продукти на други марки и като цяло как оценявате действието им?

7 comments

  1. Супер полезно ревю,Жени! И аз съм така от време на време, като проблемната зона ми е брадичката... Така че може да се възползвам от този продукт.

    ReplyDelete
  2. Взех си тестер доста скептично настроена, но съм впечатлена засега :) Появиха ми се няколко доста гаднички пъпки по челюстта, които започнаха да стават все повече и се стреснах. Вече точно 48ч ги третирам с Хиалуспот и подобрението е видим - нямам нови, а старите почти изчезнаха :) Няма засега да го ползвам повече, да видим дали ще се появят пак... Между другото, тези тестери биха ти стигнали за доста време, няма смсъл да си взимаш цяла опаковка :)

    ReplyDelete
  3. Задължително ще го изпробвам, винаги преди цикъл ми избива по някоя пъпчица.

    ReplyDelete
  4. И аз съм в същото положение през определени дни на месеца и след като прочетох толкова хубави ревюта за този гел и май наистина трябва да го пробвам.

    ReplyDelete
  5. Тези тестерчета обаче са доста по-удобни и смятам че едно от 3мл ще изкара доста време. Аз имам от тези тестери,които са като пликче и лошото е че като го отворя и не мога да го измажа и кремчето засъхва :(

    ReplyDelete
  6. "Гарние" имат подобен продукт - в сходна опаковка и със същите обещания - но не се справя с подкожните пъпки, даже влошава положението, като ги "запечатва".

    ReplyDelete
  7. Аз пък за съжаление не съм доволна от този продукт дори останах много разочарована. Моите пъпки също са подкожни, много болезнени и се зачервяват и подуват значително. При мене се получи едно изгаряне на кожата в областа, в която го бях нанесла. Пътвия път си казах, че може би се дължи на факта, че го бях нанасяла 2-3 пъти през деня, но втория път когато пак го пробвах го нанесох вечерта преди лягане и на сутринта зоната беше отново силно зачервена т.е по-зле отколкото самата пъпка.

    ReplyDelete