Lush - Godiva

May 6, 2013

Здравейте, момичета!

Успях да си почина и да презаредя батериите, имах нужда да не правя нищо за известно време. Намирам се в отлично настроение и реших да посветя свободното си време до края на уикенда, подготвяйки за вас няколко публикации, които да разпределя във времето. Скоро се прибирам в България и тъй като ще пътувам, не съм убедена, че ще имам интернет по всяко едно време, за това и исках да съм сигурна, че ще има какво да четете, докато ме няма.

Започнах малко да подреждам багажа и да си правя списък с това, което ми е необходимо. Много ми е важно да не се претоварвам прекалено много, за да мога на връщане да си взема повече неща от вкъщи. Най-много място заемат тоалетните ми принадлежности и козметика, за това се старая да се огранича именно от към този тип неща.
Имам набелязани някои неща, които искам да си купя именно, защото са по-компактни и продукта, за който ще ви говоря днес, постави началото на това мое начинание.


Не веднъж съм ви споделяла, че много харесвам продуктите на Lush и винаги, когато имам възможност не пропускам да пробвам нещо ново. За съжаление местоположението на магазините им тук не ми бе много удобно и не съм ги посещавала, но съвсем наскоро откриха нов такъв в самия център на града, до централната гара. Миналата седмица най-накрая имах възможност да го посетя и бях си набелязала няколко продукта, които имам огромно желание да пробвам, най-важният, от които бе твърдият им шампоан - Godiva.
Всъщност това е вторият ми опит специално с твърдите шампоани. Преди почти година ви показах Seanik, който между използвам и до ден днешен. Специално за него, след многократна употреба мога да кажа, че е невероятен. Мия се с него го веднъж/два пъти в седмицата, когато усетя, че косата ми има нужда от по-дълбоко почистване. Използвам масла, спрейове, сух шампоан и какво ли още не, които неминуемо се наслагват върху косъма и този шампоан я прави скърцащо чиста и свежа. Определено обаче не е продукт, който бих използвала всекидневно.


Godiva от своя страна е рекламиран като 2 в 1 продукт - балсам и шампоан. Блокчето е с тежест  55 гр и аз платих за него около 12 евро (предполагам в България е с няколко левчета по-евтино). Знам, че цената е малко стряскаща, но гарантирам, че ще ви стигне поне за няколко месеца, пени се отлично (съдържа сулфати) и не ви трябва огромно количество от него, за да покрие цялата коса.


Този път не успях да случа на консултантка, която в подробности да ми разясни какво точно се крие в състава му, та ми се наложи самостоятелно да проуча за какво става дума с помощта на официалния сайт на марката. Дори и преди да направя това обаче, ми беше пределно ясно от това как изглежда и как се усеща при допир, че е продукт, който е изключително богат на масла. Ето малка част от това, което съдържа : какаово масло, екстра върджин кокосово масло, масло от шей, масло от жожоба, масло от макадамия и още доста съставки, които не ми говорят нищо. В шампоана се съдържат различни частици, доколкото прочетох по-малките са листенца жасмин, а за по-големите не можах да намеря информация. Тук е момента и да кажа, че не съм забелязала канала да се запушва или нещо да остава по косата ми.


Още една вметка, която бързам да направя е, че горещо ви препоръчвам да си купите металните контейнерчета, които Lush предлагат, за да си съхранявате блокчето в нея. При първия си шампоан реших, че не е необходимо да харча излишни пари (не че тук не платих 5 евро за нея), но ще улесните живота си много. В противен случай се хлъзга, пада навсякъде, топи се от топлината в банята и освен ако си нямате вече нещо подходящо, което да ви свърши същата работа, наистина ви съветвам да си вземете и специалната кутия.

Първото и най-важно нещо, което искам да споделя с вас е, че категорично не бих могла да изместя присъствието на балсам в рутината си и да го заменя изцяло с този продукт. Макар и да е действително много богат на подхранващи съставки, моята тънка косица не може да бъде сресана, ако не използвам нещо друго след шампоана. 
След измиване косата ми е мека, подхранена, много жива и бляскава. Аз съм от хората, които не вярват много в чудесата, които производителите на шампоани обещават, но категорично виждам промяна в състоянието на косата си след употребата на Godiva. Най-голямо впечатление ми направи, че е много "игрива", нещо абсолютно нетипично за мен, но забелязвам, че като по рекламните кампании и моята коса започна да се поклаща наляво надясно през първия ден, в който съм я измила. 
Имайте в предвид, че аз съм с мазен скалп и обикновено, за да изгледа добре трябва да мия косата си всекидневно, имах огромни притеснения как този шампоан, който съдържа един куп масла, ще се отрази на корените ми. Не бих казала, че забелязвал огромна разлика в това как изглежда косата ми на втория ден след измиване, омазняването е в рамките на нормалното и с малко сух шампоан се привеждам в приличен външен вид. Единствената промяна, която ми направи впечатление бе, че косата ми бе леко по-сплескана от обикновено, имах нужда от допълнителен обем. Блясъка обаче бе все така видим и дори на хората около мен им направи впечатление, че определено има някаква промяна. 
Шампоана има много специфичен мирис на жасмин, който е доста силен и аз поне го долавям дори няколко часа, след като съм се измила, така че задължително го помиришете преди да си го купите, защото е твърде вероятно да ви отблъсне или да ви е неприятен. На мен особено през това време на годината ми е изключително приятно да използвам този продукт и съжалявам, че не се престраших да го пробвам по-рано.
Не съм убедена, че този продукт е подходящ за дами с много мазна коса и бих ви посъветвала да си имате едно на ум или ако е възможно да помолите да ви отчупят малко парченце, за да го тествате вкъщи. 

На последно място няма как да не отбележа, че твърдите шампоани са изключително подходящи за тези от вас, които пътуват често и търсят начини как да ограничат до минимум тоалетните принадлежности, които носят със себе си.

Lush за пореден път не ме разочарова и с всеки нов техен продукт, който пробвам все повече и повече ме заинтригуват и вече кроя планове кои е бъдат бъдещите ми придобивки от тях.
Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна и в ревюто да съм успяла да отговоря на всички въпроси, които евентуално бихте си задали, но ако съм пропуснала нещо, винаги може да ми оставите коментар и аз с радост ще ви отговоря. 

6 comments

  1. Хмм, аз пък останах много разочарована и от Godiva, и от Seanik. Преди 2 години ги бях тествала. Първия месец беше ок, но след това скалпът започна да произвежда стократно повече себум, а самата коса по дължините беше видимо суха... Дано само на мен така ми подейства хмм...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нормално, различни хора - различни впечатления. Годива очевидно не съм използвала толкова дълго време, за да имам категорични впечатления, за момента съм изключително доволна.

      Delete
  2. И аз бях сравнително доволна от Годайва, а и е ужааасно икономичен... Но не бих го взела отново - сега съм на вълна обем, а той не ми го даваше :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз забелязвам косата ми да става сплескана на втория ден, за това и не мога да живея без сух шампоан. Ти какво използваш в момента, Ели?

      Delete
  3. Звучи доста добре, но на този етап ме е страх да експериментирам с твърди шампоани, косата ми е прекалено изтощена за тестове ;)
    Иначе нещата на Лъш са страхотни, скоро обмислям да се разходя до там и да тествам най-сетне Ro's argan body conditioner

    ReplyDelete
  4. Абе в момента пробвам един спрей за лице пак техен и не знам дали е от него, но ми излезнаха такива пъпки, че ме е страх да се погледна в огледалото.

    ReplyDelete