Glossybox Sweden - April 2013

May 4, 2013

Здравейте, момичета!

Тази седмица за мен бе изключително интензивна и изпълнена с ангажименти, както в училище така и вкъщи. Всекидневно правим тестове, пишем разкази и преразказваме новини, което отнема по-голямата част от времето, в което имам енергията да се занимавам с подобни неща. Отделно от това имаме и малко кученце, което постоянно иска внимание, грижи и игра. В интерес на истината очаквах, че ще е много трудно да се справяме с три животни, но ситуацията е сравнително спокойна и като изключим разходките, които са си истинско предизвикателство, смятам че се справяме прилично. Малкият е много послушен, щастлив и любвеобилен, истинско удоволствие е да го гледам как расте и подозирам, че след като се премести при майката на приятеля ми ще се наложи да си взема свое собствено куче, защото вече не мога да си представя живота си без животинки покрай мен.


Традиционно започвам всеки нов месец, показвайки ви какво съдържа последната ми Glossybox кутия, но подозирам, че това съвсем скоро ще се промени, тъй като започнаха много да бавят доставките и подозирам, че ще им става все по-трудно с нарастването на интереса към тях. Ако следите публикациите, които правя по темата, сами може да се убедите, че поддържат високо ниво на продуктите, които включват и не бих помислила да искам повече за сумата, която плащам. 




Темата, която обединява всички продукти в кутията този месец е : Spring Clean Your Beauty и според картичката има за цел да ни подскаже, че пролетта изисква да променим бюти режима си и Glossybox ще ни помогне това да се случи.


Като малък бонус получих и списанието, което издават вече всеки месец и на пръв поглед статиите включени вътре много ми допадат. Една от рубриките истински ме заинтригува, защото показва в подробности процеса по опаковане на продуктите и разни любопитни факти от "кухнята". Кутията този месец е отново розова, няма никакъв по-специален дизайн или нещо друго, което бих могла да отбележа по темата.


Maria Nila Stockholm Palett Masque, Luminous Hair
* Оригинален продукт. 199 кр/250 мл.


С отварянето на кутията това бе и продукта, който веднага ми се наби на очи. Марката не само е шведска, а и всички продукти са произведени тук, което само може да ме радва, защото опита ми с шведската козметика до момента не ме разочаровал.
Маската за коса съдържа 100% веган съставки и е специално разработена да съживи и даде блясък на боядисаната коса. Съдържа екстракт от нар, който предпазва косъма от вредните UV лъчи и свободни радикали, прекомерно миене и топлинна обработка. Не съдържа парабени и сулфати.
На пръв поглед ми се струва, че консистенцията е гъста, аромата е сладък и приятен. Точно в момента не разполагам с друга маска за коса и още утре ще я изпробвам. Получих и ваучер за намаление и в случай, че ми хареса, бих се възползвала от него или евентуално бих поръчала друг продукт от серията.

Färg Eyeshadow Palette
*Оригинален продукт. 249 кр/9 гр



Другият продукт в оригинален размер, който получих е отново на шведска марка - Färg, но е произведен в Китай. В малката симпатична цветна кутийка открих 4 различни цвята сенки, всички, от които са блестящи. Цветовете, които палитрата включва са - перлено бяло, два нюанса на сивото, както и интересна смесица между керемидено оранжево и розово. 
В момента разполагам с огромен набор от сенки и честно ви казвам изобщо нямам нужда от нови попълнения, забелязах, че в съдържанието са включени и 5 вида парабени, а аз наистина полагам усилия да ги избягвам, освен ако не е наистина необходимо.
Като цяло палитрата ми допада, не съм сигурна кога и как ще я използвам, но се радвам, че имах възможността да се запозная и с още една тукашна марка.

Tancan Self-Tanning Spray
* Тестер 50 мл. Оригинален продукт 299 кр/250 мл


Отново шведски продукт, прозиведен тук. Не съм имала възможност да го пробвам все още, но представлява автобронзант под формата на спрей. На опаковката е отбелязано, че съдържа екстракт от алое вера и бял чай, няма добавени парфюми. Може да се използва, както върху цялото тяло, така и върху лицето.
Не съм запозната с принципа, на който действат подобен сорт продукти, но ми е много интересно какъв ще бъде резултата, дали миризмата ще е твърде силна и дали тена ще бъде равномерен. 

Balance Me Super Toning Body Wash
* Тестер 50 мл. Оригинален продукт 105 кр/200 мл.


И друг път съм получавала продукти на тази марка в кутията си и до този момент не съм оставала разочарована. 99% от всички съставки в съдържанието са с натурален произход и не съдържа парабени, сулфати, петролеум, силикони, минерални масла, изкуствени аромати или оцветители.
Аромата му е билков, доста свеж и приятен, макар и по-различен от това към, което посягам обикновено.
Напоследък полагам все по-голямо усилие да избягвам, доколкото ми е възможно вредните съставки, които се съдържат в продуктите за тяло и лице, които използвам и усилено им търся алтернативи. Проблемът, който срещам при душ геловете обаче е, че ние използваме по една опаковка на всеки десетина дни и търся нещо, което да не е с толкова стряскаща цена и което няма да утежни допълнително семейния бюджет,

Vichy Normaderm Hyaluspot
*Тестер 3 мл. Оригинален продукт 159 кр/15 мл.


Продукт, който има за цел да се справи с пъпките локално и обещава резултати до 24 часа след нанасяне. Съдържа термална вода и е подходящ за всички типове кожа.
Не мога да кажа твърде много по темата освен, че или действа или не действа и тъй като точно в момента ме мъчи една пъпка на брадичката, възнамерявам преди лягане да я намажа обилно с кремчето и още утре ще мога да споделя дали има някаква промяна в състоянието ѝ.

Много съм доволна от всичко получено, за пореден път са се постарали да има разнообразие между отделни продукти и тяхното предназначение. Много се радвам на факта, че мога да се запозная с нови марки, които са вече утвърдени на тукашния пазар и съм много щастлива, когато чета, че съставките са максимално натурални. Със сигурност съдържанието надмина всичките ми очаквания, с всеки изминал месец стават все по-добри и по-добри и нямам търпение да видя какво са приготвили за в бъдеще. Този месец се навършва и точно една година, откакто съм им абонат, впечатленията ми са отлични и мога само да ги похваля и да им пожелая много успехи, защото го заслужават. Целият екип е страхотен, много коректен и внимателен към клиентите си.

Утре е Великден, за първи път в живота си няма да имам боядисани яйца и съм много ядосана на себе си, че не предвидих ситуацията предварително. Няма да позволя на това обаче да помрачи настроението ми и въпреки всичко, ще се постарая да отбележа повода подобаващо.
На вас и вашите семейства желая весело и топло посрещане на Великден.


6 comments

  1. Супер са продуктите <3
    Този Великден и аз няма да имам яйца :( Точно като теб не предвидих нещата по-рано и останах без боя :D Но пък гледам в нета различни вариации за боядисване с.. лак за нокти :D Moже и да пробвам :)
    Весел празник <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря :)

      Много ми е тъжно честно ти казвам, исках и козунак да правя, но само като прочета някоя рецепта и се хващам за главата, хич ме няма в месенето. Абе, каквото такова. Догодина при баба и толкова.

      Delete
  2. Интересен пост! :)
    Нашата Притибокс ако достигне това ниво ще е..чудно! :D
    А относно идеята ти за козметика без вредни съставки-много добре си се насочила! А за душ гел без вредни съставки - на арома от серията грийналйн са си сполучливи,без парабени,90-и-няколко процента натурален състав,цена от 3лв .. можеш да награбиш няколко опаковки като се завърнеш :)
    Весел празник!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, радвам се, че поста ти е харесал!
      Аз също се надявам Притибокс да успеят да подобрят качеството на това, което правят и да не са компания, която просто иска да печели на гърба на наивните български потребителки, а да инвестира печалбата си в по-голямо разнообразие от продукти.

      На мен ми е пределно ясно, че на 100% няма как да се отърва от парабените, парафина, минералните масла и прочие, но много ми се иска да ги избягвам в продуктите, които използвам всекидневно и по-специално тези, които директно попиват в кожата. Използвала съм от тази серия, за която ти говориш лосиона за тяло, който много харесвам и задължително ще си взема няколко бутилки от душ гела, когато идвам насам.

      Delete
    2. С всяка кутия се отбелязва малко развитие откъм асортимент,така че има надежда! :D

      Delete
  3. Много ми харесва тази кутия:)) Надявам се съвсем скоро и българските варианти да могат да се доближат до този вид !

    ReplyDelete