30 факта за мен

May 18, 2013

Здравейте, момичета!

За днес ви бях приготвила нещо по-различно, но през последните няколко дни попаднах на този тип публикации в някои от любимите си блогове, инициативата ми се стори много интересна и у мен се породи желание да се присъединя. 
Не зная до колко сте добили представа за мен като човек от публикациите, които споделям с вас, старая се да включвам мъничко информация във всяка една статия и се надявам фактите, които ще прочетете днес да ви помогнат да ме опознаете още по-добре. 

1. Не съм злопаметна и прощавам много лесно. Няма значение дали някой ме е нагрубил или наранил, само след няколко дни ще съм забравила за случилото се и дори няма да си спомням в подробности за случката. Много бързо се ядосвам и много бързо ми минава.
2. Плача много често. Нямам представа защо и как, но най-дребните неща, които видя или прочета са в състояние да ме разплачат. Било то сладко животинче, тъжна история, весел момент - гърлото ми се затваря, носа ми се запушва и започвам да хлипам. Не съществува филм или сериал, на който да не съм си поревала поне няколко пъти.
3. Постоянно си мисля, че нещо не ми е наред и само да прочета симптомите на някоя болест започвам да си въобразявам, че се отнасят именно за мен. 
4. Много съм колеблива, винаги ме е страх да не обидя някой с действията си и много пъти се е налагало да поставям себе си в неизгодна ситуация, защото не съм имала смелост да отстоявам позицията си.
5. Казах на родителите си, че заминавам за Швеция по-малко от месец преди да замина. Майка ми помисли, че се шегувам. Приятеля ми беше без работа, документите ми бяха неуредени и всички очакваха, че ще се прибера с подвита опашка.
6. Много обичам животните, кучетата са ми голяма слабост и винаги съм мечтала да си имам няколко. В момента живея с три.
7. Обожавам да гледам филми и сериали и посвещавам голяма част от свободното си време на тях. Част от най-любимите ми са : Private Practice, Castle, The Big Bang Theory.
8. Имам грубо чувство за хумор и мога да се отпусна само пред най-близките си, защото в противен случай рискувам да засегна неволно нечии разбирания и светоглед.
9. Лесно се сприятелявам с хората, много съм общителна и не се срамувам да говоря. По ирония на съдбата не контактувам твърде много с момичета, винаги съм се разбирала по-лесно с мъжете.
10. Не мога да ходя с високи обувки. Имам няколко чифта обувки с токчета, но не мога да изкарам с тях повече от 10 мин. 
11. Миналата година за първи път от детството си насам сложих рокля. Днес разполагам с няколко такива и дори ги предпочитам пред дънките си.
12. Играя компютърни игри, по-специално World Of Warcraft. В миналото се е случвало да прекарам над 12 часа + пред компютъра - играейки. Успях да се откъсна от зависимостта си благодарение на блога, към днешна дата играя по няколко часа седмично.

13. Никога не съм се разбирала с майка си, в годините докато растях постоянно се карахме за най-малкото нещо, откакто не живеем заедно сме в прекрасни отношения.
14. Езиците винаги са ми се отдавали. Учих в паралелка с усилено изучаване на гръцки и английски. Освен това съм учила немски, испански и турски, а вече поназнайвам и шведски. Не помня някога да съм сядала да се упражнявам вкъщи, запомнях всичко от часовете. 
15. Не обичам да си купувам дрехи. Ще ви спестя историята за това как и защо, но да кажем, че докато растях имах много проблеми с това да намеря стила си и едва през последната година започнах да се отпускам и да купувам това, което на мен ми харесва без да се съобразявам с нечие мнение. Все още пазарувам едва два, три пъти в годината, но се опитвам да променя навиците си.
16. Изпитвам ужас от хлебарки и пеперуди. За първи път в живота си видях хлебарка, когато се преместихме да живеем в София. Случвало ми се е много пъти да се събудя, защото съм сънувала, че някоя ме лази. Панирам се като чуя крилата на пеперудата да пърхат близо до мен. За сметка на това нямам проблем с паяци или змии например.
17. Не мога да понасям мириса на диня. Нямам представа какво породи в мен ненавистта ми към този плод, но само при мисълта започва да ми се повдига и не съм в състояние да бъда покрай някой, който яде. 
18. Аз съм най-некреативният човек на света. Не мога да рисувам, да декорирам, да подреждам. 
19. Обожавам да чета книги, но не го правя често, защото съм ужасно любопитна да разбера края и не мога да спра преди да прочета цялата книга от начало до край. За последно прочетох 50 нюанса сиво (трите книги) за по-малко от два дни. Почти не бях спала.
20. Не обичам да чакам, искам всичко на момента. Много съм нетърпелива, ако знам, че на следващия ден нещо трябва да се случи не мога да спя цяла нощ.
21. Имам най-страхотния приятел на света, който не просто подкрепя хобито ми, но и сам ме подканва да си купувам козметика. 
22. Не обичам да спя върху бели чаршафи, не се наспивам добре и ми е много некомфортно.
23. Не съм конфликтна личност, но винаги съм готова да се впусна в спор ако усетя някаква неправда или нечестност. Мога да се скарам с всеки по всяко време. После често се случва да съжалявам за казаното в момент на афект.
24. В по-младите си години бях много смела. На 20 години заминах за Америка на бригада, когато пристигнах се оказа, че никой не е чувал за мен, нямаше къде да спя, бях без работа и с ограничени финанси. Препътувах няколко щата, смених няколко работи и в крайна сметка се озовах на остров, живях в бяла къща на брега на океана и прекарах най-невероятните и запомнящи се месеци в живота си. Единствена от всички момичета, с които работих не се омъжих за американец. Днес съм доста по-колеблива и дори не мога да помисля да се подложа на подобна лудост отново.
25. Много обичам да спя. Когато чувам за хора, които се нуждят от 6,7 часа сън, за да функционират нормално искрено им завиждам. Аз не зная на кой свят се намирам ако не спя поне 9.
26. Имам ужасна татуировка на глезена си. Бях на 17, момчето, което ми я прави нямаше никакъв талант. Трябваше да представлява делфинче, което плува сред вълни, но прилича на синя топка. 
27. В младите си години обожавах хаoса и ненавиждах да ми е подредено. Днес дори не мога да си напиша публикацията в блога, ако всичко покрай мен не е изрядно. Нямам вдъхновение и съм много разсеяна.
28. Обичам музиката. Слушам абсолютно всичко, нямам претенции за стила, стига песента да ми носи емоция и настроение. 
29. Ходя боса. Не понасям чехли и чорапи. Дори и през зимата най ми е удобно да си ходя боса вкъщи и разбира се да съм по тениска.
30. Не обичам да готвя, ненавиждам да чистя, но обичам да пера. Няма нищо по-релаксиращо от това да сгъвам купчини дрехи.

Всъщност ми бе много трудно да преценя какво точно да включа, защото имам толкова много неща, които с радост бих споделила с вас, нали съм си бърборана.
Бях максимално честна и се надявам да ви е било интересно да прочетете малко повече за мен.

30 comments

  1. Щом те са ти стигнали 30,за да разкажеш всичко пусни vol.2 като Тея :D Този тип постове ми станаха много любими :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също са ми много любими, изчитам ги на един дъх. Мисля, че ако пусна втора такава статия ще бъде леко overkill, не бих искала да досадя на никого с моите писаници.

      Delete
  2. изключително увлекателен пост :) Обожавам да чета подобни публикации, изчетох тези и на другите момичета :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди! Много мил коментар.

      Delete
  3. И аз ходя боса, а това влудява хората около мен :D Всеки ми казва, че "ми е студено" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ххаххах и при мен, баща ми особено много ми се дразни и често ми прави забележки, ама аз така се чувствам най-комфортно. Единствения недостатък е, че много бързо ми загрубяват петите и трябва да полагам екстра усилия да ги поддържам.

      Delete
    2. Предпочитам да ексфолирам по-често петите си, отколкото да ходя обута :D

      Delete
  4. Жени,беше ми много интересно :)

    ReplyDelete
  5. Мисля, че е плашешщо в колко много отношения си приличаме. Някои неща все едно аз съм ги писала.. с моите си думи и ии .. опит и живот и .. малко се втрещих по едно време хаха. Ако можех 100% щях да замина за Швеция. Скандинавия винаги ме е привличала!
    Това за чувството за хумор, анти-креативността, белите чаршафи и разни други дреболии са просто АЗ по всякакъв параграф :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Може да сме сродни души, знае ли човек :)
      Швеция е невероятна държава, благодарна съм на съдбата, че ми даде възможността да живея тук.

      Delete
  6. Жени,имам чувството че си зодия лъв като мен!!Всичко, което казваш за себе си,е вярно и за мен. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност съм везни :) И като типична представителка на тази зодия всичко меря на кантар :)

      Delete
  7. Направо ти се възхищавам за това, че си успяла в Америка, а сега и в Швеция. А това за езиците е толкова хубаво, при мен е точно обратното, колкото и старание да влагам не ми се получава... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Снежана. Успяла е малко условно казано. За Америка специално мога да изпиша цял роман, благодаря на родителите ми, че ми пращаха парички редовно, иначе не спечелих нищо - бях на нула.

      Delete
  8. Хаха, Жени, някои неща все едно си писала от мое име - за прането, и за плакането, че и за ходенето боса. За последното обикновено цитирам Пипи - обичам да си мърдам пръстите на краката :)
    Много сближаващ таг :) Благодаря, че го сподели с нас!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, много ми стана приятно, когато прочетох коментара ти. Между другото аз съм голяма фенка на Пипи, може да се каже, че ми бе любимата детска книжка и дори знаех някои глави наизуст, чела съм я безброй пъти.
      Беше ми приятно да споделя с вас малко повече за себе си :)

      Delete
  9. Първите десет точки все едно съм ги писала аз! Абсолютно сериозно! в 13 и 11 също припознах себе си!WOW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Трябва да се видим някой ден :) Мисля, че ще си допаднем.

      Delete
  10. И аз се откривам в доста точки, така че признай си каква зодия си :) Много са готини тези публикации, четеш за някой, който прилича на теб и ти става по-близък.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Краси, зодия везни съм :) Родена на първи октомври. Публикациите действително са много сближаващи :)

      Delete
  11. Жени твоя блог ми е най - любим от всички, както и първия които открих. Често когато нямам какво да правя, ти чета старите публикации. Ако видиш, че имаш 50-60 влизания повече от обикновено, да знаеш, че пак аз съм вършала. :pPpP Влизам почти всеки ден да видя дали си писала нещо.
    Да разприказвах се пак, но първоначалната ми мисъл беше, че точно от теб исках да видя тази публикация. Вчера написах и аз 30 факта за мен, като възнамерявам утре да ги пусна. Много беше интересно. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Светлозара. Благодаря ти за невероятния комплимент, много ме развълнува и направо останах без думи. Безкрайно ти благодаря за подкрепата, за интереса и за времето, което отделяш, за да ме следиш. Аз също харесвам твоят блог и редовно те следя, пожелавам ти да продължаваш да се развиваш и да не се отказваш, въпреки че ще срещнеш препятствия по пътя.
      Чакам с нетърпение да прочета и твоята публикация.

      Delete
  12. Жении, прави повече постове с неща свързани с теб или различни от гримове и т. н. Определено ти се отдава писането. Винаги постовете ти са едно приятно и оъпускащо четиво :)
    А вие представителите на зодията везни сте направо родени с чуство за вкус. Винаги съм се прекланяла на начина ви на избор, всичко премеряте, мислите. Аз самата съм заобиколена от везни цял живот, макра че съм рак и много ви харесвам. А сега и ти си везна и да вярвам в зодиите, но не напълно, и винаги съм се чудела коя си ти и предположенията ми сочеха към везни :дд

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, мила. Ще започна да включвам по-различни публикации, в момента животът ми е много хаотичен и нямам много време за блога, но веднага щом имам възможност ще помисля за варианти да разнообразявам съдържанието.
      Аз също вярвам в зодиакалните знаци, макар че не съм особено запозната в детайли.

      Delete
  13. Не се припознавам с никоя от точките, обаче и на мен ми беше много интересно :D
    Дори първоначално, като видях заглавието ми се стори, че ще е скучна статия, но и аз, като всички, я изчетох буквално на един дъх! Много приятно и отпускащо :)
    И си личи, че е искрено.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че публикацията не ти се е сторила скучна :)

      Delete
  14. яяяяя относно 27 има надежда да стана по-организирана и да почна да живея в подредена стая :D Имам чувството, че майка ми вече иска да ме изхвърли от нас, сега ще й покажа публикацията ти, да се обнадежди малко :)) И по още доста точки откривам прилики! :))

    http://merriesbeautyboutique.blogspot.com/2013/05/tag-30-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мери, познато ми е това с майките, нашите проблеми главно са били заради хаосът, който винаги ме заобикаляше. Всичко си идва по местата обаче някой ден, гледай да не се ядосваш за подобни неща, нямат никакво значение. Благодаря, че сподели блогът си с мен, ще те следя с интерес.

      Delete
  15. Много готин пост! И аз съм вманиячена по Castle и Big Bang Theory, това са единствените сериали, които гледам :) И номер 30 също съвпада 1:1 ;)

    ReplyDelete