MaxFactor CC Cream

June 8, 2013

Здравейте!

При нас е вече лято! Термометъра не показва кой знае какви големи стойности, но въпреки това навън е тъкмо достатъчно приятно, за да носи човек всичките си летни дрехи без да изпитва какъвто и да е било дискомфорт. Като прибавим към всичко това и факта, че е светло почти през цялото денонощиe, спокойно мога да заявя, че се чувствам много добре. Вчера беше първият ми ден обратно на училище и с изненада установих, че почти всички много ми се зарадваха и споделиха, че са усетили липсата ми. Не очаквах подобни отзиви, защото не мога да кажа, че с някого съм особено близка или имам по-специални отношения.

Днес беше време за пазар и единодушно решихме, че ще купим неща, които до момента не сме изпробвали. Аз обикновено гравитирам към едни и същи манджи, приятелят ми пък изобщо няма претенции и си ядем едно и също постоянно, но решихме да посетим по-голям и разнообразен магазин и открихме много нестандартни храни и напитки, които бяха непознати и за двама ни. 


След краткото лирично отклонение, в което исках да ви разкажа какво се случва с мен и живота ми през последните няколко дни, идва време да предложа на вашето внимание звездата на днешната публикация - CC крема на MaxFactor, който притежавам от повече от месец и имах възможност да тествам обстойно в няколко различни държави и климатични условия.
Честно ви казвам, когато пуснаха този продукт при нас изпитах едно издразнение от факта, че компаниите толкова експлоатират свръх популярните BB (Beauty Blemish Balm) и CC (Colour Correcting Cream). Всички видяхме какъв бе резултатът от BB вълната и поне аз смятам, че отзивите за този тип продукти не бяха кой знае колко позитивни, пробутаха ни фон дьо тен с леко покритие, а всъщност идеята зад истинския BB крем е много по-комплексна и преди всичко е продукт, който предлага бенефити за кожата.
CC кремовете на мен са ми непознати, чувала съм, че реално представляват подобрена версия на BB, отново би трябвало да съдържат всички полезни съставки, които са характерни за тях, но предлагат по-голяма покривност и изравняване на тена.


Откровено мога да ви кажа, че не зная дали CC крема на MaxFactor отговаря на условията, за да носи името си, подозирам, че едва ли това е така, имайки в предвид, че доколкото разбрах в асортимента им до този момент същият този продукт се е предлагал с друго име. В последствие някой е преценил, че ще се продава по-добре с новото си име и рекламна кампания, какво има вътре и дали изобщо помага на кожата ни, аз нямам никаква идея, според мен си е чисто и просто някаква разновидност на фон дьо тен.


Продуктът се предлага в черна тубичка със стандартно съдържание от 30 мл, като цената предполагам е в диапазона 20-25 лв. Предлага се в три различни цвята, от които аз разполагам с най-светлия 040 Fair.
Върху задната страна на опаковката е отбелязано, че в състава могат да бъдат открити съставки, които са полезни за кожата, а формулата овлажнява и подхранва, моментално трансформира кожата давайки и лъчезарен вид.


Останах изненадана, че нюанса, който избрах действително е много светъл, което е изключително нетипично за масовите марки и всъщност това бе причината въобще и да си го купя. За съжаление подтона е доста розовеещ и макар че успявам да работя с него, би ми се искало да имаше и по-жълтеникав вариант, който отново да бъде толкова светъл.
Продуктът има аромат, предполагам съдържа някакви парфюми, имайте в предвид ако сте с чувствителна кожа. На мен мириса ми е безразличен, няколко минутки след нанасяне забравям, че въобще го е имало.



Консистенцията според мен не се различава особено много от тази на обикновените фон дьо тени, може би е една идея по-водна, но в никакъв случай не прави впечатление. От гледна точка на нанасяне също няма нещо специфично, което да се отбележи, на мен лично ми е необходимо повече време да го прелея в кожата си, отколкото с други продукт, които използвам паралелно с този. Определено това е и момента, който при мен се открои най-много, нямам представа дали кожата ми не го абсорбира така бързо или крема ми за лице по някакъв начин представлява някаква бариера. Не бива това да ви плаши или притеснява, не оставя петна по лицето, не оставя черти и не се нанася неравно, имате всичкото време на света да работите с него. До някаква степен засъхва леко, но забелязвам, че оставя следи при допир с телефона, така че предполагам ако се допре до дрехите, резултатът ще е подобен.
Формулата е кремообразна, усеща се лека на пръв допир, но според мен е богата на овлажняващи съставки (само мога да гадая, защото не е упоменато съдържание върху опаковката). След няколко часово носене, усещам, че вече е попила доста навътре в кожата ми и я усещам една идея по-тежка, което в комбинация с много горещо време, на мен лично ми е неприятно.
Покривността според мен е много прилична, между лека и средна, като все пак клони към лека. Много ми е трудно да обясня с думи за какво точно става дума, защото на мен ми прикрива тъмните кръгове изключително успешно, но със зачервяванията около носа не се справя така добре. Дребните несъвършенства не са проблем, пъпките обаче ще прозират отдолу. В сравнение с BB действително е крачка напред. Не смятам, че има някаква полза от наслагване, има почти незабележим ефект.
Завършека е идентичен с този на BB, кара кожата да блести, да бъде по-лъчезарна и аз в някои моменти много харесвам този ефект, особено когато навън времето е в нормални граници.
При шведските климатични условия много си паснахме с този CC крем и вече съм преполовила опаковката, дори беше единственият продукт, който взех със себе си в България и в дните, когато си беше наистина топло навън едвам го изтраях върху кожата си - беше ми мазен и тежък, имах чувството, че кожата ме сърби и дори и след употреба на пудра пак си изглеждах доста мазна в областта на бузите.
Издръжливостта е на прилично ниво, забелязвам след няколко часово несъвършенствата ми да се забелязват леко, не изчезва напълно, не се разтича, в границите на 6-7 часа с малко пудра отгоре си изглежда много добре.

Много съм раздвоена в мнението си и честно казано ми е много трудно да споделя мнение дали е продукт, който бих препоръчала или не. Аз лично го използвам и ще продължа да го използвам, но подозирам, че при много от вас ще важи принципа проба-грешка. Не се наемам да ви дам прогноза за какъв тип кожа е най-подходящ, мисля си, че тези с мазна не биха го харесали, но все пак ако сте решили да го пробвате, се надявам да не останете разочаровани. 

Пробвали ли сте до сега някакъв CC крем? Много ми е интересно да чуя вашите отзиви по темата. Майката на приятеля ми си взе тъкмо днес такъв на Lumene и ще я помоля да ми го даде да го пробвам, би било добре да имам някаква база за сравнение.

8 comments

  1. Този СС крем е леката версия на ф.д.т-ена им All Day Flawless 3-in-1(който имам и харесвам много, има много добро покритие и издръжливост). И аз като теб не съм сигурна, че отговаря на истински СС крем. Аз съм със суха кожа и за сега се разбирам с него, но отдолу слагам много богат хидратиращ крем.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също имам фон дьо тена, за който споменаваш и вече съм му правила ревю, невероятен е, за себе си не намирам прилика с този, но вече евентуално във формулата могат да имат нещо общо. Онзи си е сух и почти матиран, контролира сравнително добре омазняването, този е много хидратиращ и в комбинация с високи градуси тежък и неприятен.

      Delete
    2. Всичко е до кожа. При мен и двата се държат еднакво, но СС крема ми е една идея по-лек. Ф.д.т.-енът ще го нося зимата, защото според мен по-добре ще се разбере с кожата ми и по-студеното време.

      Delete
  2. Аз го пробвах и не ми хареса ( то на мен рядко нещо му харесва :D) , изобщо не си представям СС крема по този начин и не бих го купила пак, а конкретно този изобщо не е подходящ за моята кожа ( в момнта много мазна). Хубаво ревю, мерси!

    ReplyDelete
  3. Ne sum probvala dosega CC krem,no mislq da go probvam tozi :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Първо искам да благодаря за ревюто и споделените впечатления. Наистина е трудно да се даде препоръка или не за даден продукт още повече, че всеки човек има различна кожа и ако дадения продукт има приказно действие за теб, за друг би било проблемно или никакво. Относно този продукт, след като прочетох едно друго ревю в друг блог, реших да го пробвам. Честно казано моята кожа е малко по-суха и чувствителна и с този СС крем я чувствам добре. Прикрива добре тъмните кръгове от недоспиването и неприятните несъвършенства. Попива сравнително бързо в кожата и не знам, но аз не я усещам много тежка след това. За да не дразни кожата ми първо нанасям пудра, а след това СС крема. Така съм свикнала, защото преди време имах малко проблеми с един фон дьо тен. За момента съм доволна от тази си придобивка, но ще видим дали ще повторя покупката или ще заменя CC cream на Max Factor с друг. Ще се радвам да прочета и отзиви за този на Lumene :)

    ReplyDelete
  5. Тагнах те- The Liebster Blog Award- http://hotandglam.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  6. от известно време следя ревюта на CC кремове и се радвам, че попаднах и на това. преди съм ползвала фон дьо тени на Max Factor и като цяло не бях много впечатлена, общо взето тежички и мазни ми идваха, та се чудя дали и това CC не е фон дьо тен под прикритие..пробвах и някакви тестери на L'oreal CC-то и доста ми хареса на първо четене, но от едни други кремове направих такава зловеща алрегия, че вече ме е страх пак да купувам L'oreal..Сега съм хвърлила око на това CC на Rachel K„ което май е и едно от първите CC-та изобщо. Малко само цената още ме спира, макар, че с една друга поръчка от тях ми бяха пратили мостри на CC крема и останах МНОГО впечатлена. Това при няколко дена ползване. Има чудесна покривност, цвета от розовата тубичка ми пасва идеално (аз съм с доста светла кожа, с жълт подтон) и хем озарява, хем стои матово. най-интересното бече, че в края на деня като се разгримирах почти не падна цвят, както когато си махаш фон дьо тен-а, все едно всичко беше попило през деня, но без да ми изчезва цвета от лицето.
    ето го тук: https://www.rachelkcosmetics.com/CC-Cream-Neutral#.Uel346w-rdU

    ReplyDelete