Glossybox Sweden - February 2015

March 3, 2015

Февруарското издание на Glossybox пристигна при мен преди няколко дни и макар съдържанието да не ме зарадва кой знае колко много, дизайна на картонената кутия определено ми се понрави и направи цялостното преживяване някак си по-приятно.
Няма да учудя никого като кажа, че сериозно се бяха вдъхновили от темата за любовта, но изненадата за мен дойде от факта, че на няколко места открих  и препратки към 50 Shades Of Grey.
Замисляйки се всъщност, не съм сигурна, че използвах думата "препратки" точно, тъй като списанието директно си идва с въпросното заглавие и са отделили няколко страници на грим решен в сиви тонове.


Дизайна на кутията е решен в розово и бяло. С големи лъскави розови букви е изписана думата - Love върху капака на кутията, а вътрешната част е отново преобладаващо розова. Темата обединяваща всички продукти е Shades Of Love.
Всички закупили си Glossybox през февруари имат възможността първи в Швеция да пробват и новото масло за тяло на The Body Shop - Fuji Green Tea. Малкият тестер се оказа поне за мен и най-вълнуващият продукт в кутията.
Някак си не успяха да ми нацелят вкуса този път и дори обмислям възможността да подаря полученото на някого, който би му се зарадвал повече, отколкото аз.

1. The Body Shop - Body Butter, Fuji Green Tea 50 ml. Full Size Product 185 kr/200 ml
2. Nicka K - Colorluxe Powder Blush - Romantic 5 g. Full Size Product 99 kr/5 g
3. Boots NO7 - Protect & Perfect, Advanced Serum & Intense Advanced Serum
4. Marsk - Mineral Eye Shadow 1,2 g. Full Size Products 190 kr/1,2 g
5. OSIS - GlaminationStrong Glossy Hairspray 100 ml. Full Size Prodcuts 199 kr/ 200 ml




По очевидни причини фаворит за мен се оказва маслото на The Body Shop, макар и откровено казано аромата да ми идва малко странен и не особено любим, поне на пръв поглед. Определено са уловили някаква чаена нотка, но аз усещам и силно изразен изкуствен лимонов аромат, което някак си убива първоначалния ми ентусиазъм. Аз си падам по друг тип миризми - сладникави и натрапчиви и не се учудвам, че съм малко "по-така" настроена към това, с което не съм свикнала. При всички положения обаче съм от тези, които харесват такъв тип продукти и ще го изразходвам, но не бих си купила точно този вариант. Направи ми впечатление и консистенцията на продукта, която е доста сходна с тази на обикновен лосион, а опита ми с маслата за тяло на The Body Shop ми е дал представа за друг тип консистенция.
Ружовете са сред любимите ми козметични продукти изобщо и бях в пълен екстаз, виждайки един такъв в кутията си. Марката е Nicka K и е изцяло непозната за мен, но съм виждала този продукт да циркулира из различни Glossybox публикации. Цвета е пепел от рози, красив и дискретен, но прахообразната формула ме отказа да го отворя, тъй като зная, че няма да го използвам.
Аз съм най-лошият блогър на света, защото вече успях да загубя тестерите на следващите продукти в списъка - Boots NO7 - Protect & Perfect Advanced Serum и Intense Advanced Serum. Бях доста разочарована, че бяха пратили 2 миниатюрни сашенца, които не биха стигнали дори за една пълна употреба върху лицето и ги запратих някъде, така че ще ви лиша от тяхна снимка.


Черни сенки  използвам веднъж на около 5 години, а черни сенки на прах вероятно никога и в този смисъл следващият продукт в кутията отново се оказва неизползваем за мен. Сигурна съм, че има много хора, които биха му се зарадвали и не смятам, че е честно да го критикувам заради някакви мои си предпочитания, но ситуацията е такава.
Последният продукт за този месец бе лак за коса на OSIS. Марката ми е позната, макар и да не се сещам на прима виста да съм използвала техни продукти до този момент. Не съм от тези, които използват лак за коса ежедневно - главно, защото косата ми се заплита като дамаджана, така че отново ще предпочета да го подаря на някого, който би му се зарадвал повече.

В заключение мога да кажа, че съдържанието само по себе си не е лошо, но не отговаря на моите нужди към този момент и единственият продукт, който ще запазя за себе си е маслото за тяло. Останалите ще заделя настрана и при следващото прибиране в България. ще зарадвам една от вас с тях и няколко от останалите продукти, които съм получавала и съм преценила, че не са за мен.
Осъзнавам, че съм особено негативна и проблемът си е мой, че изявявам претенции, наясно съм с рисковете на такъв абонамент и нямам нереални очаквания. 

2 comments

  1. черни сенки за прах ми звучи като перфектен продукт за екстремисти в гримирането- като знам как пресованите сенки честичко падат под долния клепач при нанасяне, какво остава за тези на прах. пълен екшън :)
    ружът изглежда много симпатично и като да е много "носим" цвят!

    ReplyDelete
  2. Имам този руж, пак от Glossybox. Много е непрактичен. Гъбичката се зацапва от ФДТ, което е неизбежно, защото ружът е един от последните етапи на грима, и няма как да се изпере. Иначе като пигментираност и нюанс не е никак лош.

    ReplyDelete