Max Factor - Colour Elixir Intensifying Balm

March 13, 2015

Не е тайна, че Max Factor не се нарежда след любимите ми масови марки и основна причина за това е, че не ги намирам за особено бюджетни. Ценово поддържат едно ниво, което на мен ми се струва твърде високо, особено при нас, където са допълнително завишени. Изправена пред избор да дам например 15 евро за техен руж или такъв на друга марка, почти винаги предпочитам  второто.
Това не означава разбира се, че не произвеждат хубави продукти - самата аз съм голям почитател на фон дьо тен-а им 3 in 1, а просто, че козметичните ми интереси гледат в друга посока.

Пролетната им колекция за 2015 година от съвсем скоро е налична на шведския пазар и продуктите, както и цветовата гама, в която са решени ме грабна от първи поглед. Първата си поръчка направих преди да съм ги видяла на живо, а имайки възможност да ги пипна и пробвам, изкупих и всичко останало, което ми хареса.
Колекцията включва два продукта - печени ружове с мраморна окраска и подхранващи устните червила - тип балсам. Купих си по няколко нюанса и от двата вида и след като имах възможността да ги понося известно време, се чувствам подготвена да ви дам цялостни отзиви и впечатления.


В днешната публикация избрах да ви разкажа за червилата - кои цветове имам, дали ми харесват и бих ли ги препоръчала и на вас.


Colour Elixir Intensifying Balm не са с невиждана формула и ако имате опит с други полупрозрачни червила с балсаместа формула, то знаете за какво става дума и какво може да очаквате от тях.
Сходни са като усещане и краен резултат с Chubby Stick на Clinique и до известна степен с Lip Butter-ите на Revlon.
Колекцията включва (поне при нас) шест цвята, които обхващат основните категории - бебешко розово, оранжевикаво-коралово, класическо червено, пепел от рози, ярко розово и вишнево. 


Дизайна на корпуса  е решен в златисто и отдалеч имат един по-луксозен вид, който е приятен за гледане. Опаковката е изцяло изработена от пластмаса и след първия допир до нея, първото впечатление се разваля. Капачката е прозрачна, зацапва се и се драска лесно и като цяло след няколко употреби започва да не изглежда особено представително.
Грамажът не е упоменат върху опаковката, но приятна изненада прави срока на годност, който е 36 месеца. Въвеждащата цена при нас бе около 8 евро, а препоръчителната 10.
Отличават се с приятен сладко-кисел аромат, наподобяващ дъвка, не е прекалено силен и се усеща известно време след нанасяне, така че имайте го в предвид ако сте чувствителни към дадени миризми.


Споменах ви, че колекцията включва шест различни цвята, от които аз избрах да си купя три - 25Voluptuous Pink - ярко розово & 30Refined Rose - пепел от рози & 35Classy Cherry - вишнево. Първите два ми харесаха много, а третия макар и не лош, не успя да ме спечели до този момент.
Като консистенция и текстура са почти идентични с тези на балсам за устни, не са мазни, не са тежки и не лепнат. Определено са по-кремообразни, отколкото восъчни, което ги отличава от стандартните оцветени балсами.
Не съм сигурна до каква степен имат някакви лечебни свойства, но определено не изсушават устните и ги поддържат в топ форма. Изключително приятни и комфортни са за носене, което бе и основната причина да бъда така привлечена към тях, обожавам такъв тип непретенциозни продукти, които мога да нося навсякъде и по всяко време и са лесни за употреба. Интензитета на пигментацията е уцелен много добре и при трите цвята, които имам, а формулата позволява наслагване, което води и до различен ефект в зависимост от предпочитанията. Имат завършек на много хидратиращо червило, оставят след себе си деликатен блясък.


Classy Cherry не се нанася равномерно след първия слой, в някои зони се наслоява повече, а в други оставя празни места, след втория слой ефекта е видимо изравнен, но при допир на горната с долната устна част от цвета се отделя в краищата на устата и поне мен това ме дразни. При другите два цвята не срещнах нещо специфично, което би било полезно да споделя.
Балсаместият филм пада бързо, особено след хранене или пиене, но неочаквано за мен и трите цвята, които имам оцветяват устните (стейн ефект) и то за доста дълго време, така че издръжливостта е определено на ниво. Voluptuous Pink ги оцветява най-много, след което се нарежда Classy Cherry, най-бързо пада Refined Rose.

Цветовете са подбрани добре, така че да пасват на различен цвят кожа. Аз като представител на светлите момичета успях да се харесам и с ярко розовото; и с телесното; и с вишневото.

На дневна светлина

На слънце

В заключение мога да кажа, че Refined Rose е любимият ми измежду всички, които имам - съвсем очаквано за мен и бих си купила отново без колебание. Voluptuous Pink макар и да не отговаря на представите ми за ярко розово също се оказа цвят, който бих носила без притеснение и харесвам, а Classy Cherry макар и да не се превърна в любимец, бих носила при определени случаи.

Не зная на каква цена този продукт би се продавал в България, а честно казано според това бих и могла да бъда по-конкретна дали бих го препоръчала или не. Ако е в диапазона 10-12 лева, определено смятам, че покупката си заслужава и ако харесвате подобни формули, няма да останете разочаровани. Ако тукашната цена е приравнена в лева - тоест около 20, аз лично бих пропуснала. Отлични са като качество, но не са нещо уникално нито като цветове, нито като краен ефект и съм сигурна, че лесно може да им бъде намерена по-достъпна алтернатива.
За мен лично покупката е оправдана, защото си умирам за такъв тип продукти, а цената на фона на стандарта на живот и колко струва декоративната козметика като цяло, е разумна. 

6 comments

  1. Изглеждат много добре :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Приятни са за носене и цветовете са добре подбрани, че да пасват на различни хора, нищо невиждано, но все пак успяха да е грабнат.

      Delete
  2. Малко са ми обикновени цветовете, но текстурата изглежда точно като за мен :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно съм съгласна! Цветовете са стандартни, но текстурата е разкошна, изглеждат едно такова сочно и подмладяващо, все едно съм отново на 18 :)

      Delete
  3. Цветовете са чудесни! Oще не съм ги срещала тук, но според мен ще струват повече от 10-12лв. Dори предишните им серии са поне по 14+лв.Не че е безбожно скъпо, понеже хич не са лоши, но от време на време като ги намаляват ми е доста по-лесно да се реша :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз лично не бих дала за такъв тип продукт, на такава марка и с такава опаковка повече от 12, айде максимум 13 лева. Особено при българските заплати и стандарт.

      Delete