Max Factor - Creme Puff Blush

March 20, 2015

Днешната публикация е посветена на печените ружове от пролетната колекция на Max Factor. Показах ви ги за първи път в публикацията с новите покупки за месец март и обещах, след като имам възможност да ги понося добре, да ви споделя впечатленията си. 

Видях за първи път ружовете съвсем случайно в един от локалните сайтове за козметика и тъй като никога не бях чувала за тях реших да потърся повече информация в интернет. В няколко от блоговете, които набързо прегледах ми направи впечатление, че авторките ги съпоставят с така популярните печени ружове на Hourglass, а някои от тях дори споделиха, че са абсолютно еднакви. Дали това е така или не, аз не зная, но от позицията на човек, който носи руж всекидневно и разполага с голям арсенал от такива, мога да кажа, че са страхотни и подозирам, че ще се сдобия и с останалите два цвята, които не си купих първоначално. 


Ружовете от серията Creme Puff съчетават в себе си комбинация от няколко тона, първоначалната им консистенция е течна, след което се изпичат и добиват красивия мраморен ефект, който виждаме в последствие. 
На шведския пазар се предлагат четири от наличните цветове - Alluring Rose, Lovely Pink, Nude Mauve и Seductive Pink. Въвеждащата им цена бе около 10 евро, а препоръчителната 13. Аз се възползвах от първоначалното намаление и си избрах Nude Mauve и Seductive Pink, за които ще ви говоря и днес. 



Опаковката е изцяло пластмасова. Капачето е прозрачно и пластмасово със златен кант, което прави опаковката привидно луксозно изглеждаща. Пластмасата е с хубаво качество и изглежда стабилна. Затварящия се механизъм функционира добре. 
Количеството продукт, което се съдържа във всяка кутийка е 2 грама (не е посочено върху етикета, открих информацията в интернет), което не е много, имайки в предвид цената. За сравнение руж на Rimmel съдържа 4 грама, на Bourjois 2,5, а на MAC цели 6. 


Nude Mauve е интересна смесица от бежови и кафяви тонове, в които са преплетени ситни златисти блестящи частици. Според мен е подходящ за светли жени. По-тъмните дами биха могли да го използват като озаряващ хайлайтър.
Seductive Pink комбинира различни нюанси на розовото и подобно на горния също съдържа миниатюрни златисти блестящи частици. По-пигментиран е от Nude Mauve и би паснал на дами, както със светла кожа, така и на такива с повече тен. 
И двата са много меки и кадифени на пипане и много ефирни. При допир с четката се разпрашават до известна степен, но двата ружа се сливат с кожата ми перфектно и оставят след себе си не само цвят, но и деликатно сияние, което дава един здрав и жизнен вид на лицето. Изрично искам да уточня, че става дума наистина за сияние, а не за блясък или наличие на брокат.
Пигментацията не е толкова интензивна, което е типично за повечето ружове, но позволява наслагване, ако се нуждаете от такова. Аз лично съм огромен почитател на натуралния ефект, който дават, а фактът, че са толкова комплексни като цветове, ги прави и наистина уникални веднъж нанесени върху кожата.
Издръжливостта е също на ниво и е сходна с тази на някои от по-скъпите и луксозните ми ружове.


Nude Mauve е определено любимият ми измежду двата - нося го върху бузите и там, където обикновено бих контурирала, като постигам само лек скулптуриращ лицето ефект, Seductive Pink пък прави бузите румени и здрави.

Мисля, че ружовете биха се харесали на по-голямата част от вас или поне на тези, които харесват и търсят ефекта, който те дават. Пигментацията им е умерена и може да се контролира, което ги прави удачни за по-млади момичета и тези, които са начинаещи в гримирането или използването на такъв тип продукти. 

Доколкото ми е известно все още не са налични в България и нямам информация дали и кога ще са. Предполагам цената ще е в диапазона 20-25 лева, което ги прави по-скъпи от тези на повечето масови марки, но се надявам това да не ви спре поне да им хвърлите по едно око. Определено ги препоръчвам и мисля, че няма да съжалявате ако си ги купите, на мен са ми много любими и най-сърдечно ви казвам, че откакто ги имам не съм слагала върху лицето си друг руж. 




17 comments

  1. Изглеждат прекрасно! Дано се появят и в България. Ружовете са ми страст и бих се сдобила с поне един от тях :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да се появят. Много ме е яд, че вносителите не поддържат комуникация с блогърите и нямаме грам информация какво възнамеряват да пускат или не. В никоя друга държава го няма това.. Всеки път трябва да седя и да се чудя и да мисля, а реално им правим безплатна реклама, най-малкото, което могат да направят е да пуснат поне един newsletter.

      Delete
  2. Изглеждат страхотно тези цветове, от скоро пробвам козметика на Max Factor, и съм много доволна. Качествени продукти на сравнително добра цена. Хубав и приятен ден ти желая.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз не посягам често към Max Factor, все се случва да харесам продукт на друга марка повече от техните, но тези ружчета са супер попадение и съм сигурна, че ще се наредят сред емблематичните им.

      Delete
  3. Така бях луднала по тези ружове, че бях готова да ги поръчвам от Superdrug с доставчик до България, после се кротнах и се отказах, ще ги изчакам да дойдат, за да ги видя наживо, че във всеки пост изглеждат различно. Но твоето мнение определено беше полезно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разбирам те прекрасно! И аз понякога като си втълпя, че нещо ми харесва и го искам, нищо не може да ме спре да го изнамеря.
      Изглеждат различно, защото не са абсолютно еднакви :) Във всеки руж има преплетени различни нюанси и няма как количеството от всеки да е на 100%, според мен това е основната причина на някои снимки да клонят към по-розово, на други към по-кафяво и т.н. Стискам палци да ги пуснат в България и да можеш да ги видиш на живо, дано ти харесат!

      Delete
  4. Много ме привличат, но се чудя дали си заслужават парите, впредвид, че в момента съм мн доволна от тези на Есенс, които струват 5лв и издържат един работен ден..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Теди, разбирам какво искаш да кажеш. И аз съм имала такива чуденки относно някои продукти, в крайна сметка само ти можеш да си отговориш дали за теб си струват или не. Предполагам зависи от цената им в България, за тукашния стандарт 10 евро са кажи речи нищо и аз преценявам покупката според моите си доходи, ако живеех в България много бих се замислила дали да дам 30 лева за руж на Max Factor.

      Delete
  5. Надявам се да дойдат и при нас :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. С риск да се повторя, искам да кажа, че съм разочарована от липсата на комуникация между блогърите и представителите на големите козметични компании в България.

      Delete
  6. И аз съм се навила да ги пробвам.. особено след добрите ми отзиви от кремообразния им руж :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Очакваме да видим дали ще ги пуснат. Погледнах facebook-a им, за сега няма информация.

      Delete
  7. Страхотни са тези ружове, аз всяка седмица ходя да проверявам дали са ги внесли в Италия, но засега ги няма :( Дано дойдат!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Би трябвало да дойдат, прекалено популярни са, за да ги пропуснат :)

      Delete
  8. Нямам търпение да дойдат тук! Харесват ми и двата цвята!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Миналия ден не устоях и си взех и Lovely Pink :) Също ми харесва, макар че има повече брокат.

      Delete
  9. Ох, разкошен е този руж, имам един цвят и тъкмо ровя в проучване за другите цветове :))

    ReplyDelete