New Products - Haul

March 8, 2015

Последните седмици се оказаха доста ползотворни за мен в козметично отношение, тъй като успях да открия няколко нови продукта, които истински ме зарадваха и допринесоха за повдигането на пролетното ми настроение. 
Max Factor се оказа катализатора за последните ми шопинг приключения и то съвсем неочаквано, тъй като тази марка обикновено не е сред най-предпочитаните от мен. Съвсем в реда на нещата не можах да се спра само до това, което си купих от тях и реших да попълня колекцията си с няколко нови неща, които си бях набелязала от много дълго време.


Може да се каже, че за момента съм повече от доволна от новите си притежания и мисля да си дам кратка почивка от пазаруването за известно време, за да мога пълноценно да се нарадвам на всичко, което си купих през последните месеци.

Единственото изключение, което възнамерявам да направя е за нова контурираща пудра, тъй като имам нужда от нещо такова, но не съм решила все още на кой вариант да се спра. Обмислям триото на Smashbox, тъй като останалите популярни в момента палитри ми се струват непрактични за моите нужди.

От много време възнамерявах да си купя нова палитра със сенки, но честно казано така и не открих някоя, която да ме грабне до толкова, че да не се стърпя. Обикновено гледам да не прекалявам със сенките, защото така или иначе имам достатъчно, а и харесвам неутралните тонове най-често, но като любител на козметиката ми е забавно и интересно да тествам по нещо ново от време на време. 
Последната палитра, която си купих бе Her Cocoa от колаборацията на MAC с Rihanna през 2013 година и отдавна планирах да попълня колекцията си с нещо малко по-актуално. 
От скоро локален шведски сайт предлага голямо разнообразие от продукти на Urban Decay и това допълнително помогна за решението ми да предпочета тази марка. След известно колебание реших да се спра на Naked 2 Basics, която ме спечели с компактния си размер, наличието на предимно матови нюанси и добрия си потенциал. Цената от около 25 евро се оказа друг решаващ фактор при решението ми и в крайна сметка, след като е вече пред мен, не бих могла да бъда по-доволна от избора си и определено се оказа нещо, което зная, че ще използвам много дълго време. 
Палитрата съдържа 6 нюанса неутрални нюанси, пет от тях са с матов завършек и един, който изпълнява ролята на хайлайтър със сатенен завършек. Не е нищо невиждано, но е практична и би се харесала на някого като мен, който залага на по-незабележим ежедневен грим. 

При същата поръчка се сдобих и с много любимата си пудра на MAC - Studio Careblend, този път в цвят Light
Използвала съм този продукт в миналото и не веднъж съм ви споделяла хубавите си отзиви за него. В момента използвам друга пудра, която макар и хубава, прави лицето ми прекалено матово, а имайки в предвид, че не съм с мазна кожа, този ефект ми е до голяма степен излишен. Хубавото при Studio Careblend e, че има леко покритие, но не замаскира порите ми и кожата ми изглежда естествено. Използвам няколко продукта, които да направят лицето ми по-сияйно и пудрата позволява на това сияние да остане забележимо, като просто намалява интензитета му леко. 
Двоумях се дали този път да не пробвам така популярната им Mineralize Skinfinish Natural, която е всъщност и по-скъпа от Studio Careblend, но в крайна сметка реших да не правя експерименти точно в момента и да заложа на сигурното и изпитаното.


Споменах ви в началото на публикацията за тоталната ми любов към пролетната колекция на Max Factor и макар да не я изкупих цялата, определено ми се искаше. 
Не съм запозната дали продуктите ще са част от перманентния асортимент на марката или са лимитирани за сезона, но аз реших да не рискувам и имайки в предвид, че въвеждащите цени бяха значително по-ниски от редовните, реших да си купя това, което ми хареса, защото знаех, че така или иначе няма да се стърпя. 
За съжаление не зная дали българските представители на марката планират да пуснат на родния пазар всички налични при нас продукти или пък смятат дори изцяло да пропуснат въпросната колекция. При всички положения се надявам да не ви лишат от възможността да видите за какво става дума.

Ружовете от серията Creme Puff, които се внасят при нас са четири на брой - Lovely Pink,
Nude Mauve,  Seductive Pink и Alluring Rose.



Миналата седмица наминах покрай локалната дрогерия, за да ги погледна на живо и направих снимка, която да ви даде по-ясна представа за цветовете, ако сте заинтересовани да си ги купите.
Купих си втория и третия цвят на снимката - Seductive Pink и Nude Mauve. Първия от ляво на дясно се казва Alluring Rose, а последния Lovely Pink
Това, което ме привлече към тях е факта, че не са твърде пигментирани и остават деликатен сияен (в никакъв случай не блестящ или брокатен) завършек, дават една живинка на лицето, без да са натрапчиви или твърде забележими. 
Colour Elixir Intensifying Balm е името на новите червила тип балсам, от които при нас са налични 6 различни цвята. Аз съм голям фен на такъв тип комплексни формули, които са комфортни върху устните, хидратират и са леки и приятни за носене. Пигментацията е подобна на тази на оцветен балсам, може би съвсем леко по-изразена. 
Избрах си три от цветовете : 30 Refined rose - неутрално розово, 35 Classy cherry - вишнево и
25 Voluptuous pink - ярко розово. 

В момента съм в процес на тестване на всички продукти и в следващите няколко дни, ще направя подробно ревю с отзиви и допълнителна информация. 




По това време на годината кожата ми обикновено е дехидратирана и тотално е изгубила здравия си вид и блясък. Старая се да използвам продукти със светло озаряващи частици, които да ѝ дадат по-лъчезарен и събуден вид и едно от новите ми попълнения е именно с такова предназначение. Базата за лице на L'Oreal от серията Lumi Magique би трябвало да изпълнява подобна роля. Продуктът има интересен перлен цвят и се нанася подобно на крем за лице - има сходна консистенция и усещане. За съжаление първите ми впечатления не оправдаха очакванията, но ми се иска да го тествам по-продължително преди да си правя генерални заключения. Нанасяйки го върху ръката си с просто око се вижда разликата и ми се иска да вярвам, че ще ми даде ефекта, който търся, така че ще продължавам да експериментирам, за да мога да пресъздам сходни резултати и върху лицето. 


Real Techniques правят най-любимите ми четки за лице и обичам от време на време да допълвам колекцията си с по нещо ново. За мое щастие H&M предлага почти целият им асортимент и имам възможността на живо да видя кое би ми свършило работа и искам да си купя. 
Редовната серия преди известно време пусна две нови четки - за коректор и скулптуриране, които ми направиха впечатление онлайн, но не и до там, че да се почувствам нуждата да притежавам. 
Контуриращата обаче на живо ми допадна много повече като размер, гъстота и усещане и ми хареса до толкова, че да си я купя. Отрязана е под ъгъл, което я прави удачна за поставяне върху скулите, не и прекалено широка или гъста, което я прави подходяща за преливане на нанесения контур. 

Много се радвам на всички нови придобивки и съм изключително щастлива, че успях отново да събера отлични и разнообразни продукти, които да мога да пробвам. 
Ще се радвам да споделите с мен кои са последните продукти, които сте си купили и ако имате публикация във вашия блог по темата, да ми оставите линк.

16 comments

  1. Честити ракошотии! Палитричката и ружовете са чудни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Много ми харесват и на мен!

      Delete
  2. Ружовете изглеждат страхотно! И аз се оглеждам за тях, но в Италия още не са дошли. =) Честити придобивки!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дано ти харесат :) При нас обикновено пускат новите неща на Max Factor малко по-рано, отколкото в други страни, така че според мен е само въпрос на време.

      Delete
  3. Страхотни придобивки!!Честити :) Ружовете и четката са страхотни.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Ружовете са ми много любими, по-специално телесното, което е почти незабележимо върху лицето, но придава едно такова нежно сияние, много е красив.

      Delete
  4. Честити придобивки :) Ружовете ги гледам от две седмици някъде и ту ги слагам в кошницата, ту се отказвам - на едни снимки са много пигментирани, на други - съвсем слабо -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. По мое мнение специално тези цветове са предназначени за светли жени. Особено телесното Nude Mauve и Lovely Pink са много деликатни и на по-тъмен човек биха изглеждали почти като хайлайтър. Не са типичните ружове, което на мен ми харесва, защото "типични" ружове имам поне 30. Погледни ги на живо ако имаш възможност, за да прецениш дали биха ти паснали. Ако търсиш пигментация и наситеност - според мен няма да ти харесат.

      Delete
  5. Четките не съм ги виждала в H&M

    ReplyDelete
    Replies
    1. Предлагат се в H&M Швеция.

      Delete
  6. Здравейте,
    желаете ли да тествате някой наш продукт и да напишете ревю с няколко линка?
    Ако се интересувате, отговорете на този емейл: f.filipov@parfimo.bg

    Парфимо

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за направеното предложение, получих и имейла ви, ще се свържа с вас, за да ми дадете повече информация за какво става дума.

      Delete
  7. Ще чакам да направиш ревю на четката на РТ и аз съм и хвърлила око откакто я пуснаха. Жалко само, че са толкова трудни да откриване при нас.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Препоръчвам iHerb :) Излизат много изгодно.

      Delete
  8. ружовете изглеждат чудесно, а кутийките едни такива стабилни? направо ми се дощя да ги тествам и аз :)
    Magic Lumi-то ми беше фаворит много дъгло време и много обичах да го смесвам и с фдт-на си. Изхабила съм поне 2 или 3 опаковки. Но после си дойдох в БГ и цената му ми се стори доооста завишена, май е към 30лв. В щатите беше почти наполовина. Ама какво да правиш, ДДС не прощава на никоя стока в ЕС.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не мога да се харесам с него, мъча го вече няколко дни, но така и не виждам видима разлика. Аз дадох за него около 17 евро (169кр), ще го доизразходвам, но на този етап не знам дали бих го купила отново. Не съм го отписала напълно и все още го тествам с различните подукти и четки, които имам, така че ми е рано за пълно впечатления.

      Delete