My Handbag Must-Have Products

March 27, 2015

Напоследък нося едни малки чантички, които едва побират ключовете за вкъщи, телефона и евентуално някое червило. Определено е много удобно, особено при кратки излизания или пазаруване, но усещам носталгия по времената, когато със себе си носех чанта голяма колкото торба, която побираше всичките ми прищявки.
Открила удобството на това ръцете ти да не са ангажирани и нищо да не ти тежи върху рамото, изпитвам сериозни съмнения, че бих се върнала към старите навици.
Няма нищо по-хубаво от баланса обаче и с избора на нова чанта, си поставих за цел да намеря компромиса между двете крайности към които клоня обикновено.

Не съм от момичетата, които носят прекалено много козметика със себе си, защото истината е, че рядко правя някакви поправки по грима си докато съм навън. Минах през един такъв период, в който се опитвах да се убедя, че задължително ми трябват какви ли не принадлежности и вече съм наясно, че не е за мен.
Има и такива продукти, които са ми наистина полезни и в дадени моменти посягам към тях, което ги прави практични и необходими. 
Днешната публикация е посветена именно на тези съкровища, които правят живота ми по-лесен и ме карат да се чувствам уверена ако ми се наложи да се освежа докато съм навън.




The Body Shop - Coconut Hand Cleanse Gel

Микробите не ме плашат и не изпадам в паника всеки път, в който трябва да пипна кошница за пазаруване или да се подпра на седалката в автобуса, но усещането, че ръцете ми са мръсни ми е изключително неприятно и изпитвам непреодолима нужда да се измия моментално. Не винаги това е възможно обаче и на помощ в тези моменти идват дезинфекциращите кърпички или гелове. Честно казано не съм претенциозна откъм марки или миризми, но част от тези, които съм пробвала в миналото оставят пудрен ефект върху ръцете ми, който аз просто не понасям. 
Кокосовия гел-дезинфектант на The Body Shop е сред най-успешните, които съм пробвала и съм доволна, че не само отговаря на изискванията ми, но е и деликатен към кожата - не я пресушава. Аромата е траен и много интензивен, но ми харесва, така че това може само да ме радва.
Размера на шишенцето позволява носене насам натам - 60мл, а цената е в порядъка на около 5 евро.

Toni & Guy - Cleanse Dry Shampoo

Сухият шампоан е сред любимите ми продукти изобщо и не е никаква изненада за мен, че нося мини шишенце в чантата си, когато очаквам да съм навън за по-дълго време. 
Косата ми е тъничка и има тенденцията да губи обем бързо, което не ме притеснява чак толкова много, но понякога ми се иска да не бе така. Сухият шампоан е най-лесният и бърз начин да пооправя фризурата си в случай, че го почувствам за необходимо.
Любимият ми измежду всички, които съм пробвала е този на Batiste, но тъй като оставя бели следи, които изискват разресване след напръскването, предпочитам със себе си да нося нещо по-лесно за контролиране. Сухият шампоан на Toni & Guy e точно такъв продукт и само с две впръсквания постигам желания резултат без четка, само с помощта на пръстите си.

Nuxe - Long-Lasting Deodorant

Рол-он против изпотяване слагам в чантата, когато планирам да отсъствам от вкъщи за по-продължително време. Особено през по-топлите месеци обичам да се освежавам няколко пъти дневно и един от любимците ми за точно тези моменти е този на Nuxe. Ненатрапчивият аромат, типичен за марката се нрави много на сетивата ми и ми дава усещане моментална свежест.


Докато горните няколко продукта взимам със себе си при определени случаи, то тези, които ще ви покажа след малко имат постоянно присъствие в несесера ми.

Bourjois - Cream Blush

Обожавам малките кръгли кутийки на Bourjois, а кремообразните им ружове са ми сред най-любимите от този тип изобщо и са особено подходящи за носене в дамска чанта. 
Фактът, че са кремообразни означава, че не изискват употребата на специален инструмент за нанасяне, а и освен това при допир с кожата се превръщат в пудра, която почти без никакво усилие се прелива с кожата.
Целият процес отнема няколко секунди, пигментацията позволява наслагване и сама мога да преценя колко точно цвят искам. Лесни, бързи и ефектни, тези ружове са абсолютен must-have.

Lancome - Shine Lover Lipstick - BC-Beige

Ако не сте видели новата серия червила на Lancome, то задължително препоръчвам да им хвърлите по едно око, защото са божествени. Допълнителен бонус е, че са малко по-бюджетни от тези от стандартната им линия.
Формулата е кремообразна и мекичка, усеща се хидратиращо и супер комфортно за носене. Нанася се много лесно, мога да се справя дори без липсата на огледало, а цветът, който аз имам - корал е много универсален и си отива с всичко. 

Ще излъжа ако кажа, че ми се намира само един продукт за устни, тази категория ми е малко проблемна и имам тенденцията да прекалявам.

Wet n Wild - Е91407

Едни такива блестящи сенки за очи са мултифункционални и могат да се използват, както за освежаване на очния грим в случай, че нанесените сенки са се насъбрали в сгъвката на окото, но може и да изпълнява ролята и на хайлайтър, ако се наложи. 
Отново мога да използвам пръсти, само едно потупване е достатъчно в желаните зони е напълно достатъчно за постигане на видим ефект, без абсолютно никакво усилие. 
Специално тази сянка е много пигментирана и бляскава.

MAC - Studio Moisture Concealer

Коректорът ми е жизнено важен, тъй като кожата ми не винаги изглежда, както ми се иска, а понякога фон дьо тенът, който тествам не се отговаря на очакванията ми. 
Предпочитам коректори с апликатор, за да мога да мацна малко от него върху ръката си и лесно да поправя зоните, които ме притесняват. 


Мини парфюми и тестери


Имам безброй тестери на парфюми и винаги гледам да имам по някой такъв в несесера си. Важно е човек да мирише добре винаги и по всяко време.

Късметлийка съм, че кожата ми не се омазнява прекалено например и не се налага да нося някакви допълнителни неща, които да контролират себума.
Обичам да ми е лесно и да съм подгoтвена, но съм наясно, че мога да живея и без всички тези продукти, ако ми се наложи. 

Кои са вашите любими продукти, с които не се разделяте? Носите ли пълен несесер или се придържате само към най-необходимото?

10 comments

  1. Много хубаво ревю и аз много харесвам рол-она на Нюкс :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Зачудих се сега дали пък не беше твоя блог, където видях за първи път този продукт. Не помня за съжаление, но помня, че ми беше направил силно впечатление и си го взех в края на 2014, когато feelunique имаха 30% намаление на цялата марка.

      Delete
  2. Дизайна е прекрасен. Само бих те посъветвала да смениш текста на банера с по-голям и бял - ще се отличава повече.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, Теди. Ще взема препоръката ти в предвид, ще го оправя тези дни!

      Delete
  3. Oще преди няколко дни отворих през телефона поста, и мноооого ми хареса новия дизайн. Семпъл, изчистен, без излишности - познавайки те само онлайн, смятам, че е много твой! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря, Мери! Много исках да обновя дизайна с нещо семпличко и в същото време функционално. Такъв тип блогове са ми любимите за разглеждане и исках същата атмосфера и в моето си местенце.

      Delete
  4. Много ми харесва новият дизайн на блога :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за отзивите, пристеснявах се как ще се приеме и съм много щастлива, че поне до момента не съм получила оплаквания :)

      Delete
  5. И аз съм в клуба с почитателите на новия облик :)
    По темата - нося си блестящи сенки в чантата със същата цел като теб и мислех, че съм единствена :) В несесера ми имам и балсам за устни/гланц, някой мини аромат, сухи/мокри кърпи, (понякога) коректор, фиби и огледало.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз преди много носех мокри кърпи, но все забравях да ги използвам и реших да ги махна. Иначе фиби и ластици за коса имам сигурно поне 20. Косата ми е дълга, но се заплита и обикновено я държа пусната първия половин час, докато съм навън, после започвам да се дразня и я вдигам на опашка. Балсами също спрях да нося, защото забелязах, че не си ползвам червилата, а съм си поставила за цел да ги изразходвам (което е малко трудно, имайки в предвид, че си купих нови 10 за последните 2 месеца).

      Delete