Empties #8

March 5, 2015

Обичам да изразходвам продукти, почти толкова, колкото и да ги купувам. Като човек, който притежава сравнително голямо количество козметика, задоволството, което изпитвам, виждайки поредната празна опаковка е огромно.
През последните няколко месеца вложих усилията си в изразходване на някои от започнатите отдавна продукти за коса, които все забравям да използвам и както сами ще се убедите след малко, определено се справих повече от добре.
Като цяло малко загубих инерция покрай празниците, фокуса ми бе насочен към други неща и изгубих концентрация, но за момента всичко си е по старому и се надявам следващия път да съм по-доволна от резултатите.
Поизоставих тестерите за съжаление, а не са ми останали кой знае колко много за доизразходване, така че планирам да обърна по-специално внимание на тях. В списъка ми попадат и някои продукти за устни, с които е крайно време да приключа.


Публикациите с празни опаковки са обикновено полезни, тъй като е лесно човек да даде цялостно впечатление от продукт, който е имал възможност да използва дълго време и обстойно.

Надявам се кратките ми ревюта да ви дадат по-ясна представа за това какво харесвам или не и ако имаме сходни вкусове и предпочитания, да се възползвате от някое от предложенията ми.



Споменах ви в началото на публикацията, че най-многобройни този път са продуктите за коса и истината е, че често пренебрегвам тази категория, защото косата ми е ужасно трудна за поддържане и просто нямам мотивация да полагам по-специални грижи за нея. В следствие на това имам безброй много и различни по вид отворени продукти - повечето използвани едва няколко пъти.

Macadamia Natural Oil - Deep Repair Masque
Използвам специално тази маска от няколко години и след всяка употреба не спира да ме изненадва с това колко много ми харесва. Маската е кремообразна и се нанася върху косата много равномерно, като не се събира на буци или топка по определени места, не попива изцяло, но и не оставя след себе си хлъзгав и мазен филм. Отмива се с лекота и оставя косата много омекотена, както след никоя друга маска, която съм ползвала. След изсушаване краищата не стърчат на всички страни, а са подредени и загладени. Не утежнява косъма, аз я нанасям по цялата дължина на косата и не съм забелязала слепване или липса на обем. Улеснява разресването и дава усещане, че е нанесено и нещо допълнително върху косата - спрей или балсам без отмиване. Подобрява цялостният вид на косата и я заздравява. Действа и ще си я купя отново.
Syoss - Silicone Free Repair & Fullness
Харесвам някои от шампоаните на тази марка, но този честно казано ми се стори странен и не съм сигурна дали ми допада. Определено оценявам факта, че не бе тежък и твърде утежняващ, но не ми даде онова почистващо чувство, което обикновено изпитвам, измивайки си косата. Използвах по-голямо количество продукт, отколкото обикновено и макар крайния ефект да бе сходен с този, който постигам обикновено, някак си не можах да се влюбя и предполагам, че няма да повторя покупката.

Naobay - Protective Shampoo & Shower Gel
Този продукт е 2 в 1 и изпълнява ролята на деликатен шампоан, предназначен за ежедневна употреба, както и на измиващ тялото душ гел. Използвах го и по двата начина, но честно казано функцията му на шампоан ми допадна повече. Отново подобно на горния, ми се наложи да използвам двойно количество продукт, защото първото измиване не ми бе достатъчно. Изненадващо даде на косата ми един обем, на който не съм свикнала, без да я направи стърчаща или бухнала. За съжаление не видях никакви подхранващи и омекотяващи свойства, което ми е важно. Не лош продукт, но не отговарящ на моите нужди.

Matrix Biolage - Keratindose Conditioner
Продуктът ми бе предоставен за проба от L'Oreal България и още в предишна публикация ви бях споделила, че ми харесва. Балсамът е доста интензивен и според мен по-подходящ за хора с по-суха и дехидратирана коса. Въпреки, че е доста богат като консистенция, не остави косата ми слепната и не я лиши изцяло от обем. Съдържа кератин и не се препоръчва да се държи за повече от посоченото време върху опаковката. Не преобрази косата ми изцяло, но я поддържа в едно здраво състояние, не страдам от цъфтеж или други проблеми. Допадна ми омекотяващия ефект и определено бих си купила и друг балсам от серията, за да пробвам кой би ми харесал повече.

Wen - Sweet Almond Mint Cleansing Conditioner
Дълго време използвам този продукт като балсам без отмиване и честно казано бях доста доволна от резултатите. Реалното му приложение обаче е малко по-различно и честно казано изискващо доста усилие - нещо, за което аз нямам нито време, нито желание. Предназначен е за почистване и хидратиране на скалпа, нанася се на влажна коса и се масажира непрекъснато за няколко минути, косата се сресва и се оставя да престои за още няколко. Отмива се с масажиращи движения. Не съм го ползвала по този начин, последните няколко пъти, за да го изразходвам го използвах като обикновен балсам в краищата. Не видях впечатляващ ефект.
Четох за жена в Америка, която е завела дело срещу компанията, тъй като ѝ е опадала косата, след употребата на този продукт, така че мисля да се въздържа от бъдеща покупка, а и честно казано така или иначе начина на употреба ми се струва комплициран.


Maria Nila - Therapy Oil
Масло за коса на популярна шведска марка. Като цяло не мога да кажа, че ме впечатли. Стори ми се твърде течно и не видях някаква драстична промяна след употребата му. Не бих го купила. Предпочитам в пъти маслото на Macadamia, което използвам от години и харесвам безапелационно.

Batiste Dry Shampoo - Cool & Crisp Fresh
За сухите шампоани на Batiste съм говорила много и ги включвам в почти всяка такава публикация. Не бих могла да живея без такъв продукт, само и единствено заради него не ми се налага да си мия косата всеки ден, допада ми пудрения ефект, оставя бели следи след себе си, така че е добре да се пръска отдалеч и в не голямо количество. Нямам голям опит със сухите шампоани, но този отговаря на всичките ми нужди и изисквания и е на достъпна цена.

Joico - Daily Care Leave-In Detangler
Доволна съм от този спрей против заплитане и макар, че не се оказа революционен на мен ми хареса. Усетих нуждата му веднага щом свърши, определено улесни до известна степен разресването, но не предотврати евентуално заплитане. Бих си го купила отново.


Продуктите за лице този месец не бяха толкова многобройни, колкото ми се искаше, но както ви споменах вече, леко поизостанах с "режима" и използвах само това, което използвам по принцип.

Jaminkyung - Gokmul Care Creamy Cleansing Masque
Това е един от любимите ми корейски продукти изобщо и за съжаление не успях да го изразходвам докрай преди да засъхне и да е негоден за употреба. 
Използвах го като маска, всеки път, в който усетих, че имам нужда от него - обикновено при поява на акне или черни точки. Остави порите ми много почистени и видях моментална разлика в състоянието на пъпките си.

Cliv - Collagen Resurgence Laser Ampoule
Ампулата е продукт, който съм използвала и преди само, че в различен вариант. Този път приключих с колагеновата, която ми допадна и най-много измежду всички. Ампулата изпълнява ролята на нещо като серум, нанася се на почистено лице - след тоника и изпълнява различни подобряващи кожата функции. Тази е предназначена за бръчки и отпусната кожа, аз не съм се сблъскала с тези два проблема до този момент. При мен ефекта се изрази в това кожата ми да изглежда по-здрава и събудена. Не е нещо, което бих си купила отново, но съм щастлива, че можах да видя за какво става дума. 

Gaia - Facial Moisturizer
Получих в една от бюти кутиите си този крем за лице на австралийската марка Gaia. Съдържа много органични съставки и е лишен от добавки като силикон, парафин, ланолин, алкохол и парабени. 
Предназначен е за стресирана и уморена кожа, каквито са и моите нужди. Липсва ми характерния здрав блясък на щастливите хора и правя неимоверни усилия да видя кожата на лицето си и всякакви озаряващи кремове и мазила са ми любими.
Кремът ми хареса, не направи нищо драстично за мен, оказа се много лек и подходящ за ежедневна употреба, но до там. Бих си го купила ако почувствам, че имам нужда от нещо непретенциозно.

MaxClinic - Caviar Massage Oil
Свърших и любимият си корейски измиващ лицето гел. Говорила съм ви, че премахва грима ми с лекота и не оставя кожата ми пресушена. Наистина ще ми липсва и бих си го купила отново.

PureDerm - Choco Cacao Collagen Mask
Очаквах маската да мирише невероятно, но аромата бе почти недоловим и честно казано не бе нещо, за което си струва да говорим. 
Самата маска ми допадна, подобно на всяка друга такава. Не бих я купила отново.


Balea - Kakao Body Butter
Поредният изразходван продукт за тяло е този на Balea с аромат на какао. Аромата не се оказа такъв, какъвто си го представях и не мога да кажа, че ми е любим, но самият продукт бе добре хидратиращ и остави кожата ми мека. Допадна ми като действие и бих пробвала други масла от същата серия. 

Cowshed - Moisturizing Hand Cream
Получих тестер на този крем в Glossybox кутия преди време и помня, че първоначално не ми се понрави. Тази зима ръцете ми бяха много сухи - повече от обикновено и реших да доизразходвам това, което ми е останало. Стори ми се доста богато подхранващ и в крайна сметка го изразходвах с голямо желание, тъй като видях положителен ефект върху състоянието на ръцете си. Аромата не ми е любим, но мога да го преживея. 

TonyMoly - BCDation
Крем подобен на фон дьо тен, но съчетаващ полезните свойства на BB кремовете и коригиращите свойства на CC кремовете. Не ми хареса при първоначалната употреба, но реших да му дам шанс и имайки в предвид, че е леко по-мазен, отколкото харесвам обикновено, в крайна сметка се разбра с кожата ми по това време на годината и успях да го изразходвам. Допада ми, че е много светъл като цвят, сравнително издръжлив и покривността е задоволителна. Имам друга опаковка в по-голям размер, която използвам в момента. Не зная дали бих го купила отново - едва ли всъщност, но мога да го използвам и виждам някакъв резултат, което не мога да кажа за всички корейски кремове, които съм използвала.

Oriflame - Wonder Lash  & Essence - I Love Extreme
Изхвърлям и двете спирали пълни, размазват се прекалено много и не ми е възможно да ги нося. 

Maybelline - Master Precise Eyeliner
Използвала съм този продукт в миналото и ми хареса в пъти повече. Този път установих, че изсъхна прекалено бързо, а самият връх на апликатора се огъна на една страна и не правеше прецизните линии, които правеше в началото. 

YSL - Rouge Pur Couture  - 19 Beige Aquarelle & Inglot Sleeks - 40 & Korres - Mandarin Lip Butter Stick
Стейна на YSL ми хареса и като цяло цялата серия разполага със страхотни цветове, бих си взела нов такъв, само че в по-тъмен нюанс, тъй като този, който аз имах бе прекалено светъл и не можа да разгърне пълния си потенциал. 
Гланца на Inglot и до ден днешен ми е много любим, цвета беше розов с наситени различни блестящи частици, носих го предимно самостоятелно. Най-вече в моментите, в които бързах или нямах желание да мисля какво да сложа, разчитах на него. Бих си го купила отново евентуално някога в бъдещето.
Балсама на Korres ми е сред най-любимите за ежедневно използване. Не е така подхранващ и възстановяващ, както маслото, но е подходящ за поддръжката на меки устни и ми свърши отлична работа. Ще го купя отново.

Това бе всичко за този месец. Като цяло нямам оплаквания и съм доволна, че приключих с няколко продукти за устни, които имах от прекалено дълго време.
Продължавам усърдно да си ползвам козметиката и се надявам на още по-добри резултати следващия път.

8 comments

  1. много интересна и много полезна публикация!:)Смятам и аз да пробвам балсама на Korres.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Дано ти хареса, на мен балсамите на Korres са ми много любими и са с отличен състав.

      Delete
  2. В момента използвам новия шампоан на Syoss 5 в 1 или нещо подобно и съм със същите смесени чувства като теб. Чудесен пост! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Ако намериш варианта в оранжева опаковка - обогатен с масла, пробвай го. От всички шампоани на Syoss, които съм ползвала този ми харесва най-много и виждам някаква разлика, след измиване.

      Delete
  3. Много хубава публикация! Стана ми интересен продукта на Joico, определено имам нужда от нещо такова, защото моята коса страшно се заплита, а ще пробвам най- вероятно и балсама за устни на Корес, обожавам техните масла, така че сигурно ще ми хареса :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Мерси, Ида! Стискам палци да ти хареса, ако решиш да го пробваш. Добър е и като съотношение количество-цена. Препоръчвам ти feelunique в комбинция с някоя промоция :)

      Delete
  4. Браво!!Обичам да чета такива публикация, а и напълно разбирам това "задоволство" от празни опаковки :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) По едно време бях изпаднала в едно такова състояние, в което не исках да си ползвам любимите продукти, все ги пазех и аз не знам за кога. За щастие излезнах от тази си фаза и няма нищо по-хубаво от това човек да си носи това, което му харесва.

      Delete