Nail Polish Collection - Blue

March 16, 2015

Днешната публикация реших да направя съвсем спонтанно, вдъхновена от един разкошен нов лак, който имах възможност да пробвам за първи път преди няколко дни. Не ми се бе случвало от много отдавна тoлкова да се зарадвам на нещо такова и реших да се възползвам от обзелия мe ентусиазъм и да ви покажа коя е причината за него. 

В средата на миналата година взех решение да огранича всякакви лакови покупки до абсолютния минимум, защото колекцията ми започна да става прекалено голяма. Това ми решение от една страна спомогна да използвам по-пълноценно на притежанията си, но от друга до голяма степен и уби желанието ми да се интересувам от нови колекции и тенденции. 
За това и факта, че така се зарадвах на най-новият си лак, определено ме изненада приятно и нямаше как да пропусна възможността да го включа в публикация.

Провокирана от това колко се харесах с това кристално синьо, реших да се разровя из колекцията си, за да видя какво друго имам в тази цветова гама. Установих, че разполагам с цели 9 лака в различни нюанси на синьото. Част от тях не съм носила с години, други съм си купувала по-скоро и все още помня, общото между тях обаче е, че са различни един от друг и са много, ама много красиви. Марките, които имам са също най-различни - както по-евтини, така и такива с по-висока цена.
Не се лакирам често в синьо, но виждайки всичките си шишенца наредени едно до друго, определено ме надъха да посягам към тях малко по-често и съм сигурна, че в следващите няколко месеца именно този цвят ще преобладава върху ноктите ми.







Make Up Store - Nebil

В декемврийското издание на Glossybox, ми бяха пратили лак на Make Up Store, който ви бях споделила, че ми се струва много интересен и не се доближава по цвят до нито един от тези, които вече имам. Явно съм имала добро предчувствие, защото не само цвета надмина очакванията ми, но и формулата и дори издръжливостта.
При нас тези дни е доста топличко и ми се прииска да сложа върху ноктите си нещо свежо, което допълнително да допринесе за пролетното ми настроение. Без да мисля посегнах към Nebil и само след първото минаване на четката знаех, че съм влюбена. Нанесе се равномерно; четката се оказа перфектна като размер и форма; консистенцията не бе нито твърде течна, нито гъста; цвета след два слоя бе перфектен; издръжливостта надмина всякакви очаквания - четири дни - при мен НЯМА лак, който да издържа повече от два. Не зная дали и останалите лакове на същата марка са със същото качество, но ако са, то няма да се учудя ако за в бъдеще залагам предимно на тях.

Flormar  - 423

Светло бебешко синьо, изглежда най-добре след 3 тънки слоя.

Bourjois - Adora-Bleu

Светло синьо с лилав подтон, изглежда отлично след 2 слоя.


H&M - Serenity Now

Тъмно синьо, изглежда прекрасно след 2 нанесени слоя.

O.P.I - Kiss Me at Midnight

Формулата е Liquid Sand (от празничната колекция в колаборация с Mariah Carey), съдържа различни по големина брокатени частици.

O.P.I - Get Your Number

Формулата е Liquid Sand (от първата колаборация на марката с Mariah Carey), съдържа различни по цвят брокатени частици - зелен, син, златист, сребрист.


Flormar - 441

Няма напълно изгладен завършек, дори и след 2 слоя си личат следи от четката. Цветът на различна светлина клони или повече към синьо или повече към зелено.

Essence - Blue Addicted

Глитър със синя основа. Съдържа дребни блестящи частици и по-едри шестоъгълни в различни отенъци на синьото и зеленото. Може да се носи самостоятелно - 3 слоя или като акцент върху друг лак.

Sally Hansen - Nightwatch

Тъмно синьо - след нанасяне изглежда почти черен. Нуждае се от 2 слоя. Оцветява ноктите и го нося само с основа.




Нямам намерение да разширявам колекцията си от сини лакове, доволна съм от разнообразието, което имам и откъм цветове, така и откъм формули. Не ми липсва нищо и имам варианти за всякакви сезони и настроения. 
Много съм ентусиазирана да си ги нося всички и ще се постарая да им отделя нужното внимание.

Ще се радвам да споделите с мен кои са любимите ви лакове - цветове и марки и в духа на темата кое е любимото ви синьо. С интерес очаквам коментарите ви и се надявам да ви е било забавно да прочетете една малко по-различна и много цветна публикация.

15 comments

  1. Ах, готина публикация в любимото ми синьо.Имам двете Опи-та и са ми любими.За последно изпаднах в голяма любов с Zoya - Dream...уникален цвят :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Така като си ги гледам наредени и искам да се лакирам с всичките. Като каза Опи-тата.. Бях си намерила в asos за 5 евро Get Your Number, но в последствие реших, че няма да го нося и го подарих чисто нов на приятелка, сега ме е яд, че не го запазих, така ми харесва. Мини-то е доста кофти, сгъсти се много бързо и четката е зле.
      Ще погледна Dream. От къде си купуваш лаковете на Zoya? Има много техни цветове, които ми грабват вниманието, но не съм намерила от къде да си ги купувам.

      Delete
    2. Get Your Number ми беше фикс идея да го купя и сега го ползвам с удоволствие.Иначе имах серията на Марая с минита и наистина стават за едно ползване, но после се сгъстяват и с тези малки четки не са ми удобни.
      Зоя поръчвам от един бг-сайт, който често има големи намаления.Трябва регистрация, за да се видят цените :)
      http://www.beauty1bg.com/

      Delete
  2. мен лятото особено силно ме удря синьо-зелената вълна, но дори и в момента нося тъмно синия на h&m, който открих наскоро. не знам при теб как е, но като видя така наредени лаковете по сходни цветове и ми се иска да се лакирам поне с 2 едновременно, толкова добре стоят заедно :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз така като се замисля не знам дали гравитирам към някакви конкретни цветове, вкуса ми е разпилян, както и всичко друго в живота ми между другото :P

      Delete
  3. Много красив пост! По темата за сините лакове да си спомена любимите :) Essie Bikini so tiny, който си прилича много с този на Боржуа, който също имам. Много го харесвах и сега ми липсва, макар че съм си казала, че ще свърша този на Боржуа и тогава ще купувам. Не всички хора обаче го възприемат, като цвят, защото е малко сигнален.
    Zoya Robyn - това ми е миналогодишния летен любимец. Толкова дълго да нося лак без да слагам друг между носенията мисля, че отдавна не бях имала. И не мога д ати обясня как така точно този нюанс ме привлече. Много е красив! Морски бих добавила.
    Синия лак на Римел от колекцията на Рита Ора също ми харесва, като цвят, но формулата му не ми е много любима :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря! Радвам се, че спомена Bikini So Teeny, защото много исках да си го купя миналото лято, но заради този на Bourjois реших да пропусна, защото на снимки ми се сториха твърде сходни. Ето, че и ти като човек, който е пробвал и двата можеш да потвърдиш подозренията ми. Аз обичам да нося ярки лакове, защото дрехите ми са обикновено тъмни и някак си ми харесва контраста. Определено синьото е цвят, който се забелязва във всичките му нюанси и вероятно това допълнително ме привлича. От къде си купуваш лаковете на Zoya? Имат разкошни цветове, но така и не съм намерила сигурен сайт, където цените да са приемливи. Иначе Robyn на снимки ми се струва сходен с този на Make Up Store, който пък аз много харесвам.
      На Rimmel лаковете така и не можах да харесам, знам, че много хора са доволни от тях, но всеки цвят, който аз съм купувала е бил с кофти формула, явно такъв ми е бил късметът.

      След тази публикация ми дойде настроенито за лакове и си поръчах от ebay 3 нови, много свежи за пролетта и лятото, като дойдат ще пиша и за тях :)

      Delete
    2. Охоо ще очаквам да ги видя в блога. Моята Зоя е подарък, а иначе има няколко български сайта, които продават лаковете им. Аз тази Коледа исках да поръчам два цвята, но бяха изчерпани и си останах само с желанието :((
      Има ги и в "Мория" на Грибалди в София. Там бяха малко ограничени бройки и не цветовете, които търся :)

      Delete
  4. Чудесен пост, много обичам такива и имам сейвнат точно един със сини лакове за бъдещи вдъхновения..
    Този на ХМ изглежда добре, но траен ли е? Понеже имам от тази серия и се лющи много..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди! С удоволствие бих прочела и твоите предложения по темата :)

      Нямам оплаквания от лака на HM, слагала съм го няколко пъти и нямам спомени да ми се е сторил кофти като издръжливост, а формулата е отлична.

      Delete
  5. Страхотен пост! Този на ХМ просто е наложително да го намеря <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поне при нас все още го има наличен, дано и при вас е така!

      Delete
  6. Страхотни сини красавци си имаш! Двата на OPI са направо вълшебни <3
    За съжаление моя тен не се разбира добре със синьото и само бебешкото на Flormar си позволявам да нося.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Съчувствам ти, на мен също ми се случва много да харесам даден цвят, но върху моите нокти да не изглежда добре.
      OPI-тата са разкошни, имам няколко лака с тази им формула и всички до един ми харесват.

      Delete
  7. Много рядко нося сини лакове, но като гледам колекцията ти ми се иска да пробвам половината :) Харесва ми колко различен е всеки един от останалите.
    Sally Hansen Nightwatch е страхотен цвят. Жалко, че оцветява ноктите.

    ReplyDelete