Urban Decay - Gwen Stefani Eyeshadow Palette

January 31, 2016

Палитрата на Gwen Stefani в колаборация с Urban Decay взриви бюти пространството в края на миналата година и се превърна в един от тези продукти, за които всички говорят. 
Дали проявения интерес бе породен от отлична маркетингова стратегия или пък името на певицата превърна лансирането на палитрата в такъв огромен хит, наистина не зная, но е факт, че и самата аз станах част от онези, които просто нямаше как да я пропуснат. 


Палитрата е част от лимитирана колекция, която пък съвсем наскоро бе допълнена и от червила и моливи за устни, както и друга палитра, включваща шест ружа. 
Всички продукти могат вече да бъдат открити на www.feelunique.com.


Включените цветове са цели 15, от които 13 са изцяло нови и съобразени с вижданията на Gwen.
Дизайна на картонената кутия е решен в златни асиметричнo разположени линии, вътрешната част пък контрастира с червен фон и бели точки. 
Кутията на самата палитра е доста по-тежка от останалите на марката (материала е пластмасов) , изключително добре изработена и с огромно огледало по цялата вътрешна част на капака. Златните кантове по краищата са допълнени от бял фон и черни големи точки, както и голямо лого в десния край.

В кутията бе включена и картичка  - тестер, която дава възможност да бъдат тествани четири от най-популярните цветове червила в новата колекция. Не съм имала повод все още да ги пробвам, надявам се скоро и това да се случи. 


Девет от цветовете спадат в т.нар. - телесна гама - разновидности на кафявото и бежовото - някои брокатени, други матови - като цяло обаче доста светли. 
Розово, тъмно синьо и златно пък са единствените, които внасят разнообразие и я отличават от останалите подобни на пазара.


Мое мнение е, че палитрата е подходяща за някого с по-светла до към средна кожа, тъй като повече от половината включени цветове са в по-светлата гама.



Serious (съдържа ситни блестящи частици) и Blackout (мат) са съответно графитено сиво и наситено черно - пигментирани и с отлично качество. Punk е друг мат, който нанесен върху окото изглежда по-скоро кафяв.
Harajuku, Danger и 1987 са много бляскави с почти металически финиш - кремообразни и меки при допир. Steady и Baby са сходни като формула - съдържат ситни блестящи частици - първият розовее, докато вторият е по-бронзов. 
Anaheim, Stark и Zone са изцяло матови - добре пигментирани и включващи гама от светло бежово. до тъмно какаово кафяво.  Blonde и Skimp са със сатенен финиш - единият е по-бежов, а другият видимо по-розов - идеални за хайлайтър. 
Pop съдържа едър брокат, формулата е почти на буци, така и се пренася върху клепача.

От ляво : Blonde, Bathwater, Skimp, Steady, Punk

От ляво : Baby, Anaheim, Stark, Zone, Serious
От ляво : Pop. Harajuku, Danger, 1987, Blackout
Оставяйки настрана ентусиазма покрай опаковката и популярността на продукта аз лично смятам, че палитрата не е нещо особено и съвсем спокойно можех да мина и без нея. Селекцията от цветове не е впечатляваща и голяма част от тях са много базови и подобни на онова, което вече имам в Naked палитрите. 

Качеството бих определила като доста добро, но въпреки това има няколко цвята като Pop и Harajuku, които не са особено пигментирани или с посредствена формула.
Като огромен плюс мога да отбележа вариацията от финиши - всичко от мат, през сатен, до брокат и почти металически. 

Особено много би била подходяща за някого, който е със светла кожа, не притежава първите две Naked палитри или много козметика като цяло.

Такива бяха моите заключения, след като имах възможност да понося сенките известно време и аз лично не съжалявам за покупката, защото определено това са моите цветове и нещо, към което зная, че ще посягам редовно. 

2 comments

  1. Ей, тъкмо викам забравих я тая палитра и сега ти ще ме убедиш, че не е нужна, но не ;дд Като цяло я искам заради Гуен и поради факта, че единствената палитра на марката, която някога съм харесвала.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Палитрата ще ти хареса. Има тъмно и светло масово кафвяво, розови и по-златисти светли цветове в мат и сатен, както и 2 тъмни подходящи за опушване.

      Delete